Antikoncepcia na akné

siamej

ak mas tazke akne, a chces vyskusat diane- mne na akne zabrala, a mas absolvovane pecenove testy u lekara, resp. si zdrava a lekar ti uz tiez predpisoval HAK, mozem ti predat diane35 na 3 mesiace- to uz sa na pleti zvykne prejavit efekt. mne zvysili, lebo uz som ich vysadila.

siamej

kazda HAK ma napisane ze ucinkuje "pozitivne na plet", tym ze ustali hormony na istej umelej hladine, ktora tak nekolise ako obcas bez nej. stava ale aj to, ze "nesadne" a potom ma opacny efekt. nikto ti presne nepovie, ako ktora HAK na teba konkretne zaposobi, je to pokus-omyl. chloe, diane a pod. maju zvyseny antiandrogenny ucinok, blokuju volny dihydrotestosteron,ktory sa inak dostava aj do koze a sposobuje zvysene az tazke akne. tato HAK by sa bezne nemala predpisovat lebo ide o vyssiu davku hormonov, nez je uz beznej HAK. pouziva sa ak jej benefity prevysuju rizika- pri tazkom akne, problemoch s ovulaciou v dosledku zvys. muzskych hormonov, pri hirzutizme (zvys. ochlpenie) atd.
mozes len skusat co ktora, HAK s tebou urobi, napriklad to ze kamoske yadine "sadne" (zdanlivo), neznamena ze tebe z nej nezacnu padat vlasy alebo hocico... su aj take pripady, reci akoze ta ktora HAK vsetkym zenam zaberie na akne a zlepsi vlasy su len reklama, nikto nemoz vediet co ista davka hormonov v ktorom tele vyvola. kazdy mame hormonalny obraz iny a predispozicie na nieco ine.

redhead

Má niekto skúsenosť s antikoncepciou Yasmine? Prepísal mi ju doktor v Británii, myslím že na Slovensku je známa ako Yadine.