Krvacanie pri stolici

Príspevok v téme: Krvacanie pri stolici
ferko112233

Pred viac ako rokom a pol som bol nahle operovany na slepe crevo.
Moje problemy suvisiace pravdepodobne s hemeroidmi zacali vsak aj o pol roka skor. Obcas (mozno raz za tyzden) som si nasiel na toaletnom papieri bodku (pripadne bodky) krvy. Prisudzoval som to nejakemu poskrabaniu konecnika toaletnym papierom. Stolica bola foremna len zdriedkavo. Po operacii bola nejaky cas stolica normalna a foremna. Krv na toaletnom papieri od poskrabaneho konecniku som obcas maval v priebehu celeho dalsieho roka. Maval som pocit, ako keby mi konecnik smrdel aj ked si ho umyjem a obcas ma svrbel a svrbi. Tak som si kupil gel Hemodin a aj tabletky. Myslim, ze nejaky cas boli nasledky zredukovane na minimum avsak pred tyzdnom, ked som mal stolicu, tak pri stolici som sice necitil ziaden problem, ale ked som sa pozrel do zachodovej misi, skoro som chytil paniku. Na stolici som videl jasno cervenu krv a trocha jej bolo aj v mise. Stolicu nemavam foremnu, ale ani riedku. Neviem ako sa to nazyva a ani neviem ako by som to opisal lekarovi. Proste drzi to trocha tvar, teda sa to nerozteka, ale nie je to \'klobasa\'. Na toaletnom papieri som videl nasledne po prvom pretreti konecnika obrovske mnozstvo krvy (asi tak 2*4cm). V tom momente som si myslel, ze je po mne. Nastastie dalsim utieranim krv nepribudala a tak som sa upokojil, ze uz nekrvacam. Citil som celkom neprijemne palenie v oblasti konecnika aj hodinu po stolici. Znova som si nasadil tabletky a masticku. Druhy den som stolicu nemal - bal som sa. Bol vikend a bal som sa, ze tam bude znova krv. Bol som presvedceny, ze pondelok idem k lekarovi. Potom prisla v nedelu stolica a vsetko bolo ok. K doktorovi som nesiel (hanbim sa a navyse si myslim, ze ide o hemeroidy - mozno je to chyba, ale ak to nie je urgentne a akutne, tak to chcem riesit po svojom). Dnes pri aplikovani masti som si nahmatal v oblasti konecnika (nie vonku, ale troska vnutri mozno 0,5 - 1 cm) akokeby malu hrcku. Toto je aj dvood, preco pisem. To je ten hemeroid? Nemoze to byt rakovina? Mam 24.
Cital som, ze na hemeroidy su dobre volne dostupne cipky Faktu. Uz mam objednany aj vankus na sedenie pri hemeroidoch a planujem tieto cipky objednat. Podari sa im tu hrcku odstranit?

Bojim sa ist k obvodnemu lekarovi, pretoze si myslim, ze ma posle na kolonoskopiu a tohoto vysetrenia sa strasne obavam a hanbim sa. Zatial som sa vyzliekol len pred 2 zenami :) . Navyse som cital, ze hemeroidy sa musia chirurgicky odstranit? Toho sa desim este viac. Na co je potom Faktu? Nepomoze mi len to?

Som vdacny za akykolvek skuseny a odborny nazor. Viem, ze by som mal ist k lekarovi, ale rozhodol som sa, ze najprv skusim samoliecbu a ked sa objavi krvacania znova, pojdem.

Destiny

Co sa tyka krvacania z konecnika,viem o tom svoje.Hemeroidy som dostala asi tak sest rokov po porode a nestacila som sa cudovat,co mi to trci z analneho otvoru pri sprchovani...SOK!!!Ale len z pociatku.Pomohli kupele z dubovej kory,Faktu mast a Mastu capiky,odporucam vsetkym.Hlavne zachovajte pokoj,viem,ze to nie je prijemne.Vsetkym drzim palce.Mne trvalo skoro dva mesiace,kym som sa toho zbavila.Este podotykam,ze som trpela vonkajsimi a nie vnutornymi hemeroidmi.

Laura1

Ferko,aj ja si myslím,aby si neskúšal samoliečbu a netrápil sa s diagnózou,ale
zájdi k OL.Ten Ťa asi odošle na chirurg.
vyšetrenie za účelom vyšetrenia konečníka
a podľa nálezu možno k rektoskopickému vy
vyšetreniu.Kolonoskopické vyšetrenie by Ti indikovali ak by sa nenašla príčina v najnižšej časti tráviaceho taktu.Prečo myslíš hneď na rakovinu? Každý orgán nášho tela je dôležitý a má svoju funkciu
Svoje telo máme aspoň občas počúvať a po-
môcť mu.Lekári a sestry vidia všetko inými očami - tak sa neboj a choď.

ferko112233

Uz dlho som nemal ziaden problem. Takmer s istotou su to hemoroidy. Ak by to bola rakovina, aj tak je uz predsa neskoro a navyse tam su symtomy troska ine a krvacanie nie je jasnocervene. Treba skusit masticky a capiky Faktu. Zmenim aj toaletny papier.

jajkafr

ferko
radšej choď k lekárovi... ja mám 20 tiež mám problém s krvácaním bola som aj na kolonoskopii našťastie sa nič nezistilo... kolonoskopie som sa neskutočne bála odkladala som to kvalitne dlho nakoniec som si nedala pichnúť ani žiadnu injekciu od bolesti lebo som sa bála alergickej reakcie keďže som silná alergička a tiež som nechcela ani celkovú anestézu... išla som s neskutočným strachom a nakoniec to vôbec nebolo také strašné aké som mala hororové predstavy :) bolo to nepríjemné a mierne to bolelo len vtedy keď lekár nemohol prejsť cez nejakú zákrutu, ale hneď povytiahol hadicu takže to nebolelo dlho... určite neodkladaj vyšetrenie ak krvácaš lebo to môžu byť len obyčajné hemoroidy ale môže to byť aj niečo iné... držím palčeky

mate59

riaď sa heslom riť a čelo jedno telo,a nehanbi sa.Lekári takých zadkov videli stovky.Lekárovi nechceš ísť ale rakoviny sa bojíš.Alebo budeš čakať, až bude neskoro?

locacola

Tak len skúšaj samoliečbu. A potom tu neplač, ak to bude niečo viac ako hemoroidy. Kks, nechápem takých ako si ty. Hanbím sa...a keď by to bolo niečo horšie, tak potom budeš plačkať aký si chudáčik, lebo si ochorel. Ale vlastnou hlúposťou.