Motorka, poraďte mi...

Príspevok v téme: Motorka, poraďte mi...
Ontário

Čavte. Rozhodol som sa, že si idem spraviť vodičák na motorku. Nad 125 cm kubických, ale musím si ešte počkať do decembra, lebo na tej môžem jazdiť až po 21.roku života. Chcel by som nejaké rady, aké silné sú to motorky nad tých 125 cm3, čo to znamená, keď sa výkon udáva v KW, keď má motorka napr. výkon 70 KW, aká to je silná, akú maximálnu rýchlosť dosahuje a tak. Mám záujem o cestnú motorku, resp.turistickú, ako ju nazývajú na iných stránkach. Nazývajú ju aj cestná enduro, alebo turistická enduro. Ďakujem za všeky rady a potrebné info k motorkám.

zukfgd

myslim ze su aj skutre co maju objem 50 cmm a idu 120km/h :), ta 125 ccm pojde urcite viacej, mam namysli teraz cestnu, spomenul som si ze ty chces to enduro tak tie netusim aku maju maximalku, ved skus pozret nejaky baraz na nete, tam budes mat vse napisane, je aj masina Suzuki Hayabusa co ma 500hp :D:D, ta to da aj v 300km/h v pohode este nazadne, ale tak to je stroj pre inych samovrohov uz :)

lost

Inac ta Multistrada 1200

cca 230 alebo 265 km/h

celkom zabava moze byt :D

alebo takych 350kmh .... hahhaha :D:D

len tak pre doplnenie :)

Ontário

Zuk, takto som sa nad tým moc ani nezamyslel-na motorke som sedel v živote 2x. Myslím,že na začiatok by stačila asi aj do tých 125cm3. Taká dosahuje maximálnu rýchlosť asi 110-120km/hod?

zukfgd

tak ono aj na tych 125 ccm sa mozes rozplacnut na ceste bez problemov, s motorkami nieje sranda, podla mna ak si este na ziadnej nejazdil myslim nejaku normalnu dobu, nie zopar krat sa previezol, tak urcite by som si na tvojom mieste kupil max tych 125 ccm, su to fakt silne stroje a bez skusenosti sa hned vrhnut na taky vykon je podla mna samovrazda, este ked si taky mlady chalan isto ta bude lakat vytnut tomu co to da. mne sa napr. velmi pacia motorky znacky Ducati, tu je typ ktory mas asi na mysli ty www.ducati.com , ta ma 110 kw a 1200 ccm, vykon je to velky ale maximalku nebude mat asi nejaku zazracnu nieje nato stavana, nikde to tam nevidim. ked si pojdes kupovat masinu tak urcite maly objem, tych 125 ccm ti bude urcite stacit na zaciatok, tu ducati tu mas len pre zaujimavost :)