Odobratie krvy EKG atd.

Príspevok v téme: Odobratie krvy EKG atd.
dufus prosi

Poradte nikde nikto neradi:

Dobry den chcel by som poradit,sportoval som aktivne,a momentalne som len individualne posledne mesiace sportoval.
Preto sa pytam mam norlamlne obvodnu lekarku a chcel by som vysetrenie krvy ci som v poriadku uplne vsetko co sa z krvi zistit da,cukrovka a podobne,rakovina,aj moc popripade a chcel by som aj vysetrenie EKG,kedze robim sport ktory je dost fyzicky vycerpavajuci a narocny na kondiciu.
Ale mal som psychicke problemy a uzivam antidepresiva a moja lekarka obodna to nevie iba psychiatricka.
Musim jej to oznamit,da sa to zistit ten liek z krvi,alebo ovplyvnit vysledky krvi popriapade mocu?
Viete lebo zbytocne by som jej to potom oznamoval ak nie,a mohla by potom robit problemy keby som maval zapasy,lebo potrebujem tamlekarske potvrdenie pred kazdym zapasom.
A este otazka plati sa za toto vysetrenie a ako jej to mam oznamit ze ake vysetrenie vlastne chcem ak k nej dojdem,ze len nech mi odoberie krv a EKG ,lebo chcem vediet svoj zdr,stav?

dufus

Pohybujem sa a pohyboval som sa v zlej spolocnosti,a som otvorena povaha ze poviem co si myslim,a niekedy som si dost vypil.A ked povies nepsravnym ludom co si myslis a tvrdsie veci potom cakaj nasledky a podobne.Aj z toho mam dost uzkosti potom,tak som prestal pit lebo som byval aj agresivny,plus potom ak som niekoho naopadol aj dost nebezpecny vzhladom na to aky sport robim.
Ale to teraz nie je podstatne to sa snazim z psychiatrickou ako tak riesit,a viem ze depresia je aj za mjimi kolkokrat biednymi treningami a je mi zle,presne priznaky ako popisujes.Niekedy je zle niekedy dobre ale snazim sa tomu venovat nadale,uz som sa zmieril ze to nebude take asi dobre ale aspon sa tomu venovat a zapasit tak o rok chcem.A preto mi pomoze aj to vysetrenie nech viem ze vsetko je ok nech uz mozem nabehnut na normalne treningy,s tym ze som zdravotne ok,myslim srdce a organy,psychika uz je nieco ine.Nepotrebujem niekde skolabovat pri zatazi a ak hej tak to bude trebars s psychiky tak sa oprasim a idem dalej.To je vsetko,a preto to nepotrebujem riesit s obvodnou a pocuvat jej "mudre" reci.

llek

Iste na poziadanie a na vlastnu ziadost ti vysetrenie za poplatok urobi, ale opakujem lekar je odbornik a nie len taky servis. Ak ma akekolvek vysetrenie splnit svoj ucel, tak to nie su len odbery, je to aj ta anamneza, teda rozhovor s tebou. Depresia moze sposobovat vela fyzickych tazkosti.Pocit dusevnej a fyzickej nevykonnosti a chronickej unavy patri k jednym z castych priznakov. Okrem toho, si ludia trpiaci depresiami stazuju na rozne tazkosti - zaludok, pichanie na hrudniku, bolesti hlavy, bolesti brucha, bolesti svalov a mnoho inych. Iste, najprv sa musi vylucit ina pricina tazkosti. Niekedy sa ale naozaj stava, ze clovek co presiel vsetkymi odbornikmi, nikto nic nenasiel a po nastaveni na ucinne antidepresiva sa zrazu zacne ten dotycny konecne citit dobre. Ty si asi kladies na seba vysoke naroky, neviem co tak celkove robis, ale robis narocny sport, si presvedceny, ze vsetko zvladas. Neviem, aka je presna prcina depreisii u teba, ale o niecom to svedci, je to reakcia na nieco a mal by si sa pokusit najst ten dovod.

dufus

Od nej jedinej chcem pocut vysledky EKG a vysledky krvi popripade mocu,stolice alebo co ja viem coho co jej dojdu.A ci som zdravy alebo chory,ak zdravy sa jej podakujem a poviem dovidenia a viem ze tie problemy su len v mojej hlave a budem ich riesit z psychiatrickou a ak som chory sa vyliecit a bude.To je vsetko a na to tam je podla mna.

dufus

A este ak tie lieky neovplivnuju testy na co potom o tom ma vediet?
Co ona tam na mna nastupuje do ringu alebo co?S tymi problemami sa musim vyrovnavat ja sam a ona to neovplivni popriapde nie ja sam ale s psychiatrickou,ona by z toho akurat tak zacala robit vedu a bolo by.

dufus

Ok napisem ti to takto,nemal som uz vysetrenie normalne niekolko rokov nakolko som sa tomu vyhybal,myslim odber krvi,EKG alebo podobne.ALe zacalo mi uz dlhsiu dobu byvat zle a aj kondicne sa citim slaby.Moze to byt aj timy psych.problemami,neviem ale chcem vediet ci som ok,a samozrejme potom aj potvrdenie na zapas ked pojdem,a preto jej to nechcem povedat o liekoch,nahodou zacne robit problemy a ja kvoli tomu predsa neprestanem sutazit.
A ano lekarku si tak predstavujem je platena aj z mojich penazi co odrobim a z dani ludi,tak nech robi to co chcem ja myslim vysetrenia a podobne.Ak si za to chce nechat zaplatit tak jej zaplatim,alebo ak mam platit aj za preventivnu prehliadku tak zaplatim,samozrejme jej poviem ze si zelam aj EKG nakolko mam velmi zatazovy fyzicky sport tak chcem nejake vysetrenie tak nech poradi ake na to tam predsa je.

llek

Dufus- nehnevaj sa, ale napisem ti, aky mam dojem z toho co pises a skusim ti navrhnut co mas urobit. Cele to co pises je take nepokojne, proste ked som to docitala citila som nekoj, to o niecom svedci. Mal by si si ujasnit co presne chces. To, ze chces testy na cukrovku a rakovinu a neviem co este nie je odpoved, to si tam napisal. Tak celkove, co ty vlastne chces. Aktivne a vykonne sportujes a uzivas antidepresiva, lebo si mal psych problemy. Teraz chces komplexnejsie vysetrenie od svojej lekarky a riesis problem, ci jej mas povedat o antideprsivach. Dost cudne, za co ty vlastne tvoju Dr. mas? Ty si myslis, ze prakticky lekar to je taky servis - urobte mi taky a taky test, vysetrenie, na nic sa nepytajte preco a na co, len mi to urobte.Ona je lekarka, ked chces nejake vysetrenie treba to nazvat- je to preventivna kontrola, alebo vysetrenie preto, lebo mas nejaky zdravotny problem, alebo potrebujes vysetrenie pred nastupom do zamestnania, alebo potrebujes potrvdenie pre vykonavanie sportu a podobne. Ona musi vediet, preco si vysetrenie ziadas,aky je ucel a taktiez sucastou vysetrenia je tzv anamneza, cize sa ta povypytuje ci sa na nieco liecis, ci uzivas nejake lieky, alkohol cigarety, navykove latky a podobne, vtedy je vysetrenie uplne a splni aj svoj ucel. A este jedna vec, v ludskom tele vsetko so vsetkym suvisi, nic nie je izolovane, ani nasa dusa a psychicke problemy sa nedaju oddelit od tela, preto jej o svojej liecbe u psychiatricky urcite povedz, mala by o tom vediet. A snad este jedna poznamka, to ze nemas cukrovku, to sa z laborat vysetreni da zistit, ale co sa tyka nadorovych ochoreni, tam je vypovedna hodnota vacsiny laboratornych testov velmi velmi slaba, univerzalny test na rakovinu neexistuje.

dufus

Toto je v zadku taketo problemy zbytocne,majradsej by som vysadil tie antidepresiva a bol by pokoj.
Lenze potom mi je nejak zle uz som to skusal sam od seba,potom mi nieco kecala doktorka ze to nemm robit.
Ok skoda ze to nevie nikto ,ako to je ci to zistia v krvi ci ju ovplyvni,bud vsetci chrapu uz alebo kaslu na mna.
Ako sa poznam sa na to vykaslem a zacnem chodit na treningy,takze ak budete citat o mrtvom boxerovi bol som to ja.

whee_ee

som baba...:D

a myslím, že to čo užívajú tí športovci asi veľmi legálne nie je alebo užívajú fasa vysoké dávky, neviem :D:D:D je rozdiel medzi L-Carnititom a podobnými vecami a vecami, ktoré ti odstraňujú bolesť svalov, poriadne ťa nabudzujú, likvidujú únavu atď...telo má určité obranné mechanizmy, pomocou ktorých dáva najavo - dosť, stačilo, potrebujem si oddýchnuť.. ale keď sa tieto veci tlmia a pokračuje sa v presilovaní, telo to nevydrží, pretože ten problém tam je neustále, len ho umlčia... hádam som to dobre napísala :D:D a až taký odborník nie som, tak hádam netrepem :D:D

btw, mohol si potom psych. aj zavolať..

a tak držím palce na testoch...

dufus

Chcel som sa spytat,ale ta psych.nemala cas alebo co,len som dosiel a ona sa spytala ako je?
Ja ze lepsie a ked som sa isiel spytat sa postavila akurat smarila mi ruky recept a ze nech pridem za 2 mesiace ze to postacia lieky dovtedy.A ani som nestihol zareagovat ako som bol zaskoceny a uz som bol v cakarni,a a isel druhy pacient ku nej:D

dufus

Ok diky,ale tak uz som chytal nervy,ze tu nikto nie je alebo co:D
Ved ja aj uzivam povzbudzujuce latky obcas ale legalne,lebo je to psychicky aj fyzicky narocne.
Ok skusim to ako si pisal,nepoviem jej nic,dufam ze to nedokazi tak vysledky ze ma hned posle sanitkou z tade do nemocnice:D