Ako prestať fajčiť?

Príspevok v téme: Ako prestať fajčiť?
evuska2323

Potrebovala by som radu, ako mam prestat fajcit? Som zavisla na tabaku uz dost dlho (6-7 rokov)....pokusala som uz oto niekolko krat ale nemam nato pevnu voľu....pocula som o nejakych tabletkach a injekcii ze je to ucinne...viete mi nieco otom poradit??A kolko to stoji?Zuvackam a naplastam neverim....ďakujem za rady!

netilok

Fajčil som odjakživa a už som neveril ďalším pokusom prestať fajčiť. Ak by nebolo lekárov, ktorí mi pohrozili problémami, ktoré mi hrozia, ani by som sa nepokúsil s tým skoncovať. Zo začiatku som vyskúšal nikotínové náplaste, no po čase je to veľmi nákladné. Proste, toľko peňazí som utrácať nemohol. Allena Carra som prečítal asi 100-krát. Ale takto míňať som tiež nemohol Nicoin bolo jediné, čo mi pomohlo - -odkaz odstránený-

anjelik9

treba si najst frajera čo nefajči a bude ta zamestnavat tak že na cigy nebudeš mať ani čas =D čitala som že sa mas vyhybať miestam kde si fajčievala, od strániť príčiny ak to je napr stres nervozita a zmestnat si niečim ruky hrat sa napr s fonom a pusu napr žuvačky a samozrejme na isty čas aj prostredu (ludom) s ktorými si bola vonku zvyknuta fajčievat aby ta to nelakalo toľko abo super je to aj u nas ked maju z 20 poschodia ist dolu zahulit si a potom spat =DDD a ete by bolo asi dobre informovat ludi okolo teba že chceš prestat aby ta nenabadali že prečo nefajčiš a pod si zafajčiť ale skôr tak že koľko nefajčíš jeee ty si dobrá a pod

ivana45

dik draci zub,
pozrela som si ten odstavec, ale citaciu na text - ako ma byt ten zakaz formulovany, som tam nenasla.
Co tam pisu, ma nechava kludnou.

draci_zub

ivana45:

-odkaz odstránený-
strana 71, a vyhľadaj si aj ODD

Neboj sa, je to len vydieranie. Rovnake ake bolo vydieranie s prasacou chripkou minuly rok, aby FED dostal 4 biliony dolarov.

ivana45

Postreh, ze vacsina fajciarov, ktori dostanu infarkt, prestane fajcit - je spravny postreh.
(Odrazu to ide, hmm. Prestanu filozovat o jednotlivostiach a zrusia aspon jeden z mnohych skodlivych faktorov..)

draci zub, mozes sem dat citaciu (link, stranku), kde sa pise o tom, ze WHO sa usiluje o zakaz predaja vitaminu C ? Dik.

Nani

Tak Svetová zdravotnícka organizácia sa pokúša o hromadné vyvražďovanie ľudí? Zaujímavá domnienka, som zvedavá či je to domnienka autora predchádzajúceho príspevku alebo to niekde čítal.

Evuska, deprimujúce aj povzbudzujúce, nemusíš sa snažiť prestať fajčiť, podľa draci-zub sa to neoplatí.
Ale vážne, prestala som fajčiť so champixom a ten nemal u mňa žiadne vedľajšie účinky. Poinformuj sa naň.

draci_zub

Človek je jeden z troch živočíšnych druhov, ktorý si nevie vyrobiť vitamín C. Dalsie dva druhy su: morske prasiatko, a nejaky druh opice. Všetky ostatne zvieratá si dokážu vyrobiť toľko vitamínu C koľko potrebuju. Pre zvirata porobnatelne s clovekom su to to desiatky až stovky gramov denne, v zavislosti na zatazi a strese. Z tohto dovodu zvierata neprechladnu, nedostanu infarkt, nemaju zly tlak, neumru na ustipnutie relativne maleho hada a podobne.

Vitamin C je jednoducha latka vyrabajuca sa v peceni. Je to upravena glukoza, tak aby vedela poskytnut dva elektrony. Tym sa stava antioxidantom, tym najjednoduchsim a pre telo najlacnejsim.

Kdesi vo vyvoji cloveka prislo k mutacii genu na vyrobu vitaminu C a clovek sa stal zavislym na prijmu vitaminu C z potravy. Nebol to problem, pretoze ho bolo v potrave vzdy dostatok. Az sucasna moderna strava skoro vobec neobsahuje vitamin C, a ked tak minimalne. Preto je dobre si vitamin C doplnat. Vitamin C je jedlo, potravinovy doplnok, a preto je uplne neskodne.

Je hanebne ze si takuto jednoduchu latku musime kupovat za drahe peniaze. Dokonca najnovsie snahy Svetovej zdravotnickej organizacie o zakaz predaja vitaminu C su pokusom o hromadne vyvrazdovanie ludi.