Ako sa zbaviť kútika na ústach?

karol33

urcite je to dane snizenou imunitou, nakup si vitaminy, multivitaminy nebo treba Wobenzym a bude po problemu. ted maji i super akce v online lekarne Pilulka: www.slevokurzy.cz

Maria_B

Mne na kútiky aj na začínajúci opar výborne zabrala prírodná tinktúra od ozopa.sk . A samozrejme treba jesť ovocie a zeleninu a starať sa o svoju imunitu.

beriooo

na kutiky, opary a afty pouzivame tea tree olej - čajovníkový éterický olej, to je nas liek na vsetky dezinfekcie a hojenie...
na iherb.co

Heri

Fungicidin je síce špeciálna voľnopredajná masť na kútiky, no po užívaní presne podľa prívalového letáku v kombinácii s vitaminom B2 aj B-komplexom ako aj C (1200 s postupným uvoľňovaním každé ráno) + zinok + selén, vôbec nezaberá. Predtým som skúšal aj iné masti, vždy 1 mesiac. Moja dermatologička si s tým tiež nevie rady. Vyskúšal som už všetko (čaje, liečivé rastliny, cesnak a pod.) Som zdravý, krvný obraz v poriadku, bez alergií, dbám na hygienu (aj ústnu), nikto v rodine ani mojom okolí to nemá, a ja sa s tým trápim už 5 rokov. Používam hlavne neparfémovanié mydlá, krémy, prášky na pranie. Vždy po mesiaci zmením ich značku, ale nepomáha nič. Skúšal som sa holiť každý mesiac inak (žiletka, el.strojčeky rôzne značky, aj britvu som skúsil). Žiadne zmeny k lepšiemu. Nemokvá to, nehnisá, nepraská, nekrváca, nebolí, len to mám stále červené a mierne opuchnuté na oboch stranách asi do veľkosti 3-4 mm od kútika. Som zúfalý. Už za mi aj priatelia začali vyhýbať, ruku mi už nikto nepodá, proste sa boja infekcie, lebo si to už dlhodobo všímajú, že mám stále kútiky. Neviem či to náhodou nakoniec nebude niečo ongologické.

GOING

Podľa čínskej medicíny a diagnostiky podľa tváre, kútiky úst súvisia s tenkým črevom vrátane dvanáctorník (prvých 12" dĺžky = 30cm tenkého čreva).

Jednoznačne podľa tohto čo píšeš a opisuješ je preťažené. Pokiaľ neeviduješ iné vonkajšie zdravotné problémy môže to byť na 80% ono.

Tento problém môže spusti bežná strava. Väčší skonzumovaný objem,
nedodržanie 2-3h prestávky medzi jedlami prípadne pomiešanie jedál
sladké, slané, zapíjanie jedla sladkými vodami a pod..

Mirama

Pravdepodobne, mas oslabenu imunitu. Tento problem mala aj moja sesternica. Davali si masticky, ale stale sa jej to vracalo. Potom zacala brat wobenzym na imunitu a zmizlo jej to.

Betka177

Kútik sa spravi zo slabšej imunity alebo aj z nahlej zmeny počasia . Moja babička mi hovorila , že ušná masť by mala pomôcť . Pomohlo by aj doplnenie vitamínu C a B-komplex . Mali by ste si to potrieť aj zinkovou mastičkou , ktorú kúpite v lekárni a možno aj nijakej drogérii . Tá by mala zbaviť kútika hneď za noc samozrejme podľa veľkosti .