antidepresíva

Príspevok v téme: antidepresíva
Mandy698

možte mi poradit,že ktore antidepresívum je najlepšie ( z ktoreho sa nepribera a nezasahuje do intimneho zivota? moj problem je,že mi stale sťahuje hrdlo,hrudník a necitim sa dobre. som podrazdena a slaba. má niekto podobny problem ako ja? napíšte mi ak ano,možme sa porozpravat o svojich problemoch.ahojte

clupka

Urcite sa treba poradit s psychiatrom nie je dobre si len tak radit ,nie kazdemu dany liek vyhovuje takze radsej lekarsku radu ako nasu drzim palce .

rena23

Ahoj, Mandy, ja som mala presne take iste priznaky- stahovanie hrdla hrudnika, svalov vobec, zasklby a bolesti svalov, mravcenie, trpnutie, celkova slabost, stale napatie... Bolo to take zle, ze som myslela, ze mam velmi vaznu diagnozu a postupne zomieram. Fyzicky sa nenaslo takmer nic, a tak ma poslali na psychiatriu. Diagnostikovali mi uzkostno-depresivnu poruchu so somatizaciou. Zacala som brat Coaxil a som velmi spokojna - nepribera sa z neho - naopak- znizuje chut do jedla, na intimny zivot vplyva skor pozitivne, neuspava... Pokial viem, je to jedno z najmodernejsich a "najlahsich" antidepresiv. Ale tvoj stav musi posudit psychiater a posudit, ake lieky Ti treba. Dokonca niekedy sa ani nemusi trafit na 1.x - kazdy organizmus reaguje inak. Inak pozor!!! Na zaciatku bratia antidepresiv sa casto priznaky zhorsuju + prejavuju sa neziaduce ucinky. Mne bolo pocas prvych tyzdnov tak zle, ze keby ma neboli podrzali moji blizky, urcite by som to v tejto faze vzdala, aj ked som teoreticky vedela, ze to ma mat takyto priebeh. Urobi to vela ludi, ale to je obrovska chyba! Neviem preco musia byt zaciatky, take strasne tazke, ale je to skratka tak! Pomalicky sa to zacalo zlepsovat cca po 2 mesiacoch, a to som uz zacala chodit aj na terapiu- ta ma velmi posunula (a posuva) vpred. Kym som bola takmer uplne v pohode, trvalo to cca 3-4 mesiace. Liecenie takychto ochoreni je beh na dlhe trate, ale urcite sa oplati vydrzat! Drzim palce!!! :-)