Ekzém 5 mesačného bábätka

Príspevok v téme: Ekzém 5 mesačného bábätka
moni323

Mam 5mesačn dcerku, ktorej sa začali vytvárať na líčkach suche červenkaste fliačiky.
Predtym to mala len na bradičke kedže stale slini /idu nam zúbky/ a žužle si ručičky myslela som že to je vplyvom neustaleho vlhka.
Pred par dňami sa jej začal objavovať suchy fliačik na pravom líčku a dneska už je trošku aj na ľavom...
Začala som jej to natierat kremom Excipial s mandlovym olejom vraj je dobry pre deti na velmi suchu pokožku ale zatial sa to nezlepšuje.
Používame ho tak dva dni.
Je možne že to je ekzém...? Alebo len možno reakcia na nejake jedlo /začali sme nedavno so zeleninovými príkrmami/ďakujem.

moni323

Babenky diky moc...mala si to neskriabala vôbec...asi ju to nesvrbelo a teda spinka v pohode celu noc...dneska rano ked sme sa zobudili to ma už len take ružovkaste asi ta mastička zabrala...predtym to bolo dosť jasne červene...začina to dufam ustupovať a ak by nie skočim na kožne, snaď mi tam poradia a nebudu s malou experimentovať.
Ešte raz diky moc za rady

Ivka 1

Delphia mas pravdu ako prva pomoc postaci, zvlast ak mas s tym dobre skusenosti. Kazda jej chceme poradit co najlepsie a nikdy by som si nedovolila povedat alebo napisat,ze by si jej chcela zle.

delphia

Ivka, viem ze tvoje pripravky su na prirodnej baze, ale obdrzanie pripravku od teba moze potrvat aj par dni, pricom mala ma problem, ktory treba hned riesit, lebo ju to musi stipat, palit, svrbiet a moze mat dokonca naruseny spanok. o tom ani nehovoriac, ze ak si to skriabe, dokonca moze narusit koznu barieru a je to brana pre infekciu. neradim nic, cim by malej sa mohlo ublizit, sama som dany pripravok pouzivala pred 19. rokmi svojej dcere na atop. ekzem, nakolko produktov na prirodnej baze bolo zalostne malo, mozno vobec a museli sme vystacit tym, co bolo v lekarni. Holtova mast je na volny predaj a neobsahuje hormony. malej treba pomoct cim skor a mast sa da kupit aj hned a malej sa okamzite ulavi. doteraz aj po tolkych rokoch sa pamatam, ako moja dcera potom, ako som ju prvy x natrela, okamzite zaspala- potlacilo sa svrbenie a mohla nerusene oddychovat.
monika sice nepise, ze sa mala skrabe, ale ak ide o atop. ekzem, tak ten aj svrbi

delphia

moni nehladaj sposob ako sa to neda, ale ako sa to da. cim skor jej ten ekzem osetri, nakolko ju to musi velmi svrbiet a otravovat.

moni323

Nebude vadit ked ta mast obsahuje decht a mala vsetko oblizuje...? Ma to aj na brade a teda jazyk ma viac vonku ako dnu v puse. Ako ju poznam tak do 30sekund to bude mat zliznute :(