Netečie mi krv pri odbere na laboratorne vysetrenia

Príspevok v téme: Netečie mi krv pri odbere na laboratorne vysetrenia
Lucio78

neporadite neaky "trik" pri odbere krvi pri labor.vysetreniach? uz sa mi stalo 3 razy za sebou co mi bravali krv,ze sestricka mi nasla zilu,aj pichla ihlu,ale do ampulky nie a nie jej íst krv. az mozno na treti pokus z druhej ruky,alebo az oblasti dlane. viem ze to je asi psychickeho povodu,ale da sa to neako ovplyvnit? tekutiny,vodu pijem vzdy dost pred kazdym odberom.

Kontesa

Ahoj..
Ja mám tiež taký problém, že mi zo strachu, chladu zmiznú žily a nechce tiecť krv. Ja mám odskúšané tesne pred odberom riadne si rozohriať krv napr. vrelým kúpeľom nôh a rúk, nech krv priam vrie a vám je horúco...vtedy sú aj žily väčšie a krv až vystrekne do skúmavky. A samozrejme sa pokúsiť nebáť a piť čistú vodu...
Držte sa!

nazdravicko

Ahoj, mám ten istý problém, preto si vždy pýtam použiť ihlu motýlika, tá sa používa u detí, krv mi bravaju z nohy okolie členka, tam mám najväčšie žily, I ked aj tie sa vedia zablokovať. Na každom odbere som vždy minim pol hodky a odchádzam s 10timi vpychmi, ktoré ani netreba zalepiť.

[zruseny17]

ja mam problem so zilami,mne nielenze nedokazu zobrat krv ale co je horsie,nemozu mi dat ani infuziu,zila mi vzdy praskne...nevie niekto aky je postup ak je zivot ohrozujuci stav a je nutne podat infuziu alebo transfuziu?kam ju napichnu?

Monii

to je aj u mňa takto .. :D poprepichujú mi obe ruky na všetkých možných miestach, ešte zavolajú iných doktorov nech sa na mňa pozrú, ruky si už necítim od toho čo mi ich stále fackajú a pumpujú, a nič :D niekedy sa podarí zopár kvapiek ak veľmi veľa pijem aspoň 2 dni pred tým.. to je vždy zážitok :D

zajo_smejo

Mám rovnaký problém ako Lucio.
U mňa je to jednoznačne psychikou - trpím chorobou strachu z bielych plášťov a odber krvi je pre mňa hrozným lekárskym výkonom :).
stalo sa mi to v živote už 2x, že nabodli žili a ja som nepustila ani kvapku.Bolo to vtedy, kedˇsom prišla len na akési banálne vyšetrenie, kde mi ani vo sne nenapadlo, že budú chcieť aj moje telesné tekutiny. A vtedy sa zvaknem seknúť a po predošlých skúsenostiach im už ani nedovolím, aby sa o to hneď na mieste pokúšali. Slušne si vypýtam nový termín, na ktorý sa vnútorne psychicky naladím a potom dám... i keď bleee :)

muc

"vytahovali" striekackou? :))
vsak to je spravny postup. napichnutie ihlou a kvapkanie priamo do skumavky je praveze kvazi zjednoduseny postup. sestry sa v skole ucia spravne odoberat zilovu krv do striekacky.

3nttt

alialiali tekutiny nepomahaju.teda aspon nie mne.mozem vypit aj 5 litrov vody a nic. u mna je problem ze mi nieje vidno zily.a ked uz mi asi na 10ty pokus nejaku najdu tak krv nechce ist.sestricka tvrdi ze to moze byt stresom.tak ale nestresuj ked ta celu dobodaju :( v nemocnici mi dokonca vytahovali krv striekackou :D

robo1324

S toho si nic nerob akurat som bol na odbere tri krat bola v zile ( tazko ju hladala a nic ) s toho raz aj zo zapastia a tiez nic hold....