čo sa mi môže stať bez menzesu

Príspevok v téme: čo sa mi môže stať bez menzesu
ala:-)

Chcela by som sa spýtať, čo sa mi môže stať, ak nebudem mať vôbec menštruaciu, pretože už ma nebavi sa stále niečím napchávať, len aby som ju dostala... Mám syndróm PCO (čo mi spôsobuje aj väčšie ochlpenie, problematicku pleť,..) a lekár mi na to predpísal antikoncepciu, skúšala som už aj Gynex, Yam,...no všetko účinkuje len keď to beriem a keď to vysadím, tak menštruáciu vôbec nedostanem (čo mi hlavne v lete vôbec neprekáža). Viem, že možno v budúcnosti nebudem môcť mať deti, no hrozí ešte niečo, ak nebudem jesť ATK...? Mám 18r. Ďakujem za odpovede.

mimmy

ahojte, ja sice mam vajecniky v poriadku, ale po 5 rokoch HAK sa mi "cyklus" upravil len na 45 dnovy, to trvalo asi 4 mesiace, potom som otehotnela, ale potratila, potom som dostala menzes na 40. den, dalsi o 35 dni a teraz je 40.ty den a stale nic. dokedy mozem takto fungovat?? hormony v ziadnom pripade brat nechcem, pijem zenske caje, alchemilku, brala som yam od vysadenia. bolo to na dobrej ceste no ten potrat mi to zase rozhadzal. otehotniet teraz vobec neplanujem, len ma zaujima ci mozem mat cyklus striedavo 6-5 tyzdnovy alebo sa to este upravi?

slobodnaa

PCO- sú polycystické ovária? Užívaj antikoncepciu, vďaka tomu sa ti to upraví a budeš mať pravidelný menzes aj detičky budeš mať. Skúšať prírodné doplnky je tiež fajn, no pri nich nezabúdaj, že ich treba brať dlhodobo- nečakaj zázraky :-)
Vieš prečo tie problémy s pleľou, väčšie ochlpenie atď.? práve preto, že nemáš menštruáciu- hormóny.
Niekedy sa to upraví aj do pol roka, niekedy to trvá dlhšie, ale určite nebuď nezodpovedná, raz to budeš ľutovať.

jancecka

a tá predstava, že v budúcnosti nebudeš môcť mať deti ťa nedesí? ja som nikdy nemala pravidelne menzes D: a mala som problémy otehotnieť. Veľké ale našťastie sa nejakým zázrakom podarilo. Antiku som síce nechcela ale inak som skúšala všetko a ako vravíš ty, pokiaľ to človek berie, funguje to, potom nie. ja byť tebou skúšam len niečo prírodné, lebo do konca života sa dopovať niečím, nie je bohviečo. A nezistili ti príčinu? prečo ti hapruje menzes?