na hranici cukrovky

Príspevok v téme: na hranici cukrovky
jozef69898

dobry den .. chcel som sa vas opytat či ma niekto skusenosti , pri normalnych testoch mi namerali cukor 6,9 o tyzden 6,3 a potom 6,1 potom ma poslali na gtt test a tam mi namerali 6,3 a po hodine nejak 8,4 a po 2hodinach 8,39 dali mi 2 mesiace bez sladkeho a potom mi odmerali a namerali mi glukozu 6,0 mmol ... mam tam prist zase a rad by som sa spytal či sa mam obavat že budem mat cukrovku ???

jozef69898

nemal som jest iba sladke ... a to s tymi chlebmi je dobre to počujem prvy krat :D ...Tu toleranciu asi mam to si tiež myslim ale som počul že škorica to dokaže liečit .. mysliš si že je to tak ? nwm lebo vy sa asi do toho trochu viac vyznate ... priznaky cukrovky nemam

eng

2 mesiace bez sladkého, to si vynechal iba výrobky kde bol uvedený cukor, alebo si si upravil stravu tak aby obsahovala málo sacharidov a keď už nejaké tak nie jednoduché "rýchle" cukry, ale polysacharidy, ktoré nezvyšujú prudko glykémiu (cukor v krvi).

Pozor aj obyčajný biely rožok môže zvýšiť glykémiu a tiež aj biely chleba, knedla a vlastne všetko biele pečivo. Tmavý chlieb a tmavé pečivo by až tak nemali dvíhať hladinu cukru, ale dnes ani to nie je isté, lebo niektorí pekári "stmavujú" pečivo a chcleba pridaním karamelu čo je opäť cukor (aj keď karamelizovaný... iným slovom spálený).

Nechcem ťa strašiť, ale je dosť možné, že môže ísť o tzv. poruchu glukózovej tolerancie, čo síce ešte nie je "cukrovka", ale môže sa pri nedodržiavaní diétneho režimu na ňu preklopiť...