Biele skvrnky po tele.Vitiligo?

plesen

a aha... tu som vygooglila nieco a k tomu clanku bol aj obrazok presne ako som mala ja... citajte...

Biele škvrny na koži, ktoré sa objavujú najmä v letných mesiacoch po opaľovaní, nemusia hneď znamenať, že sa u vás prejavila strata pigmentu, vitiligo. Za týmito bielymi fľakmi sa môžu skrývať kvasinky.

Pityriasis versicolour alebo tinea versicolour je kožná infekcia spôsobená kvasinkami Malassezia, ktoré žijú na viac ako 90 percentách ľudskej kože.

Spôsobuje škvrny podobné tým, ktoré vám ostanú z odlupovania kože po pridlhom pobyte na slnku. No rozdiel je v tom, že nezmiznú, pokiaľ ich neošetríte liekmi proti plesniam a hubám.

Čo ju spôsobuje?
Je niekoľko faktorov, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť vzniku tohto ochorenia:

Nadmerné potenie
Prirodzene mastná pokožka
Puberta alebo vek do 30 rokov
Vlhké, teplé prostredie
Slabý imunitný systém
Ako sa lieči?
Škvrny samy o sebe nemiznú, a aj keď nezvyknú svrbieť či bolieť, budete musieť navštíviť svojho lekára.

plesen

pozor moze ist o mykozu ci plesen neviem presne co konkretne ale znama to mala dlhodobo. mne sa to v jednom obdobi zacalo tvorit tiez asi niekolko mesiacov no tusim po nejakych antibiotikach, ked som brala kvoli chorobe mi to postupne uplne vymizlo. takisto biele fliacky, na bruchu sa mi postupne vytvoril jeden velky z tych malych bodiek
spytaj sa na koznom alebo nech ti spravia nejake odbery vysetrenia krvi. ja som to sice neabsolvovala kedze mi to vymizlo samo, no citala som o tom dost clankov

nikaroxy

Tieto minibodky sa mi od minuleho leta tiež robia, slnila som sa tento tyzden na teraske asi 2x a už sa mi znova na nohách objavili. Neviem prečo, žijem zdravo, natierala som sa aj krémom...uvažujem, že či to nemohlo spôsobiť to, že som asi 3-4X pred sezonou bola v solariu. Pomohli by mi vase skusenosti, že či sa to stava aj vam a že či neexistuje nejaký pripravok ktorý to odstrani..možno nejaky lepší opalovací krém zameraný práve na to...vdaka

romandemon

ja mam vitigo 10 rokov dolezite je sa nestresovat ked som robil v zahr.mal som vela stresu tedi sa mi to rozrastalo teras podnikam doma nejedujem sa .uz sa mi to nerozrasta .vie mi niekto poradit ako to funguje stim ozarovanim?

majanka

Na vitiligo naopak zabera iba opalovanie a specialne UVB spektrum.Mam o tom vela nacitane a sama sa tak liecim a zabera to.

Ivka 1

Na vitiligo sa neodporúča opaľovať,nakoľko miesta s poruchou pigmentácie ostanú biele a opáli sa pokožka naokolo.Zväčší sa tak kontrast.
Skôr by som odporúčala používať krémy s ochranným faktorom,aby nedochádzalo k zhnednutiu zdravej pokožky.Pomáha aj
pitie aloe + ABeta CarE so selénom + krémy s ochranným faktorom na prírodnej báze.

klaudusha18

ahoj chrustik2 ja mam 11 mam tiez biele flaky po tele len ja ked vijdem naslnko sa mi to este viac objavi ja momentalne chodim ku koznej na ozarovania.....dufam ze mi to pomoze...ale nato zevraj pomaha aj aloe vera nemam to oskusane ale som to uz citala......no a ty mas kolko rokov?a chodis na pokec?