Roaccutane-slnko

muc

jajkafr, vzdy je na vyber! len treba chciet.

roacutan je novodoby liek a jeho ucinok sa casto nadsadzuje. pred rokmi sme ho nemali a predsa sa zilo a liecili sa kozne problemy aj v tom case

Farm

Roaccutane obsahuje liečivo isotretioninum ktoré je derivatom vitaminu A, ktorý sa ukladá do kože tým ju vysušuje ale aj fotosenzibilizuje. Vznikajú červené exantémy ktoré niesu alergickou reakciou ako ste vy písali. Ich vzniku sa dá čiastočne predísť opalovacími krémami s UV A filtrom. Ale tento zmiernujúci charakter nemusí byť dostatočný pretože účinok na pokožku závisí od viacerých faktorov.

ivankams

Beriem roacutane od oktobra 2009 a neprejavila sa ziadna alergia a áz teraz v lete, po tom co som chodila po slnku, ale co robit v takomto teple..Nemozem byt predsa v overale...
Uz som to v minulosti brala, ale alergia sa neprejavila.
No a dnes v lete rouku 2010 po tristvrte rocnom uzivani roacutanu lezim v nemocnici zo silnou alergiou po celom tele.
LUDIA NECHODTE NA SLNKO!!!

jajkafr

Janka
dnes som bola u lekárky takže na Roaccutane a lieky tomu podobné čiže retinoidy sa nesmie ísť na slnko pretože hrozí spálenie pokožky... takže radšej sa slnku vyhýbaj :)

jajkafr

Janka
s Roaccutane sa nesmie ísť na slnko pretože hrozí fotoreakcia môžu sa ti spraviť nepekné fľaky na pokožke, vyrážky... ak chceš skúsiť môžeš ja som brala Neotigason to je liek tej istej skupiny ako Roaccutane tiež mi neodporúčili ísť na slnko ale po kanáloch sa chodiť nedá :) a na moje prekvapenie ma pri jeho užívaní chytalo lepšie konečne mám bronzovú farbu po opaľovaní :) inak sa spálim teraz nie :)