Práca a zúfalstvo

Príspevok v téme: Práca a zúfalstvo
Simona_Dul

Už 7 mesiacov si hľadám prácu. Ani len obyčajnú predavačku v obyčajných potravinách nie som schopná si nájsť. Resp. neviem ani či to je moja vina alebo to tak teraz proste je. Mám už dosť posielania životopisov, vypisovania firmám. Mám pocit, že všetky tie ponuky majú byť akousi službou firiem pre nás nepracujúcich. Zľutovanie sa, že vypíšme inzerát, jedného človeka zoberieme, nám to neublíži a jeden ten človek bude mať prácu.
Do júna som bola ešte celkom optimistická. Verila som, že keď budem Bc. bude to ľahšie. Ale je to práve naopak. Nič sa nedeje, na moje životopisy všetci s*erú aj naďalej. Začala som reagovať podráždene, niekedy až vyhrážkami. To nejestvuje jedno jediné miesto, aj hocikde v sklade, kde by som bola 8 hodín denne a dostala za to aj keď len 400€? Cítim sa úplne zbytočná, nevidím zmysel v ničom. Lezie mi to doma na nervy, pretože rodičia ma absolútne nechápu, nesnažia sa mi pomôcť hľadať prácu. Vraj- mám si užiť študentský život. Áno, pokračujem na Ing., ale externe a vážne ma nebaví každý deň chodiť do školy, proste to už nie je pre mňa. Nechápu, že som dospelá, mám všetko zvážené a CHCEM pracovať. Myslím, že ešte mesiac a budem musieť navštíviť psychiatra. Najradšej by som sa zavrela do mojej izby a spala. Nech ten prekliaty čas a realitu nevnímam...

uhlie

Moja zlata,

keby si mala nejaku normalnu zivnost , tak vies, ze zarobit 400EUR nie je az take jednoduche. Pokial nechces okradat ludi, ako nejaky 'odbornik' na vsetko (pravnici, banky, ekonomovia), tak je 400EUR hodne. To si len tu ludia predstavuju, ze sa na nejakej skole naucia zopar cudzich slovicok, niekoho s tym ohuria a hned budu zarabat 2000EUR.

GiovanniX

aj na juhu stredneho slovenska tak zarabaju,330+- a neskutocne zdieraju ludi...ale ked maju rodiny tak musia ich dako uzivit...na slovensku je to tak.

milli11

Co som pocula od inych, robit v sklade nie je take tazke. Ak chces pracu, preco to neskusis aj v dielni pri linke? Cisty plat okolo 330, 350 eur, aj s poobednymi a nocnymi smenami. Robis 7,5 hodin v kuse normy a ked niektory den dosiahnes nad normu, nepochvalia ta, ale ked pod normu, zvozia ta. A ak sa ti nahodou podari uchmatnut par minut volna na cigaretu a pojdes si zafajcit, ak to zistia, hned ta beru ako kriminalnika, hoci oni, tvoji nadriadeni, si mozu dopriat volno kedy chcu. Brala by si aj tuto pracu?

GiovanniX

ja kebyze nemam nastaveny smer v zivote,tak poberem sa do zahranicia pracovat,dako by uz bolo.Tam sa najde stale praca,urcite poznate vsetcia dakoho kto tam je,odporuci vam agenturu(nie v SK,ale priamo v UK) a skontaktujete sa s nou,popripade cez znamich ist vonka.

jajka001_

miesta zozenies najlepsie po znamosti alebo osobne. cez net idu fakt tisicky zivotopisov, jeden ako druhy, miest je malo. ak sa nejake uvolni, uz je nan zo sto uchadzacov. skor vezmes niekoho koho poznas alebo koho ti niekto odporuci ako niekoho neznameho. vyssie vzdelanie u nizsich pozicii je casto skor na pritaz.

xavier

Som na tom dosť podobne, stále verím, ale niektoré dni sú pre mňa utrpením a už ani spať neviem, lebo sa to nedá všetko prespať... Chcem mať raz rodinu a zatiaľ sa neviem postarať sám o seba, rodičia ma nechápu, robota nieje nikde... Všade potrebuješ niekoho poznať aby Ti niečo vybavil a keď už k tomu príde tak mi ten dotyčný povie že nevie mi pomôcť tak ja už naozaj neviem... Som muž a budem živiteľom rodiny, nechcem nechať všetko len tak nech dajak bude... Chcem sa dostať aj k polícií, no nejde to, lebo nepoznám nikoho na vyššom poste

lost

Cisto hypoteticky, pozri me sa na tento problem zo strany zamestnavatela.
Potrebuje povedzme 5 ludi.
Nezamestnanost je tak, ofocialne 10%?, ok, tak realne 20%.
To znamena ze mu dojde na email asi tak 500(?) zivotopisov a on ma vybrat len 5 z nich..

Neviem ako si to zatial robila, nesnazim sa ani co i len trosku naznacit ze by si to robila zle. Len ma napadlo, ze by to chcelo trosku zviditelnenia toho zivotopisu. (Mozno si to uz skusala, ale len tak som to napisal, co ak trafim :) )

Cize, skusala si nejak napisat ten zivotopis trochu "farebnejsie" ? Alebo ten motivacny list, alebo ine veci..

Popripade skusala si sa pytat na pracu osobne? Napriklad o svojom bydlisku, v obchode kam pravidelne chodis, napr. opytanim sa predavacka, ci nevie "insiderske" informacie ze kedy kto konci, a nemohla by ta tam dostrcit a podobne..

Hlavne neurob nic sialene...
(ja viem, pise sa mi to lahko, no len mysli na to :) )

tak

Simona, ano plne Ta chapem, je vela ludi v podobnej situacii, a niekedy je to do zufania, ... ale navzdavaj sa, ta prava sanca pride, chce to dobry napad, nieco vymysliet, podniknut, ... do zahranicia, co povies, teraz idu silne mesiace pre hotely, neviem, ... napis, ale podari sa, nezufaj, ... napis, co Ty na to, ...

Veves

chápem ťa... nápodobne.
síce nemám ešte Bc.idem do druhého ročníka, prechádzam na externé.
Hľadám si prácu, neznášam keď mi ani ďakovný alebo oznamovací mejl nepošlú.Potom iba čakám a čakám...
Aj keď rodičia ma držia finančne, už mi je to samej blbé.
A najnovšie už ani som si neni istá či mi to stojí za to sa niekomu poklonkovať, a v tejto momentálnej situácii na trhu práce vtierať. Ponižuje ma to, oberá o nervy, prázdniny...
mám sto chutí vypadnúť a robiť niečo šialené, asi tak:(