Slabne mi zrak pomoc

Príspevok v téme: Slabne mi zrak pomoc
OKO-pomoc

Ahojte ..mam 16 a mam dioptrie 1,5 a 1,5
a dnes som sa zobudila a na jedno okoo vidim zrazu horsie...nosim sosovky a tak som si ju vybrala a precistila ci nieje chyba v nej ale vidim ze nie...strasne zle sa mi pozera je mi doplacu neviem co mam robit !!! to prejde alebo co ?? prosim poradte !!!
dakujem

Gima

15.02.2016 | Diskusia 3

Nejde len o obyčajný tropický plod. Ananás vyniká svojou sladkou chuťou, ale aj množstvom zdraviu prospešných látok, ktoré obsahuje. Ukrýva sa v ňom cenná zložka - enzým, vďaka ktorému si vyslúžil prívlastok, zázračný!

Kombinácia vody a ananásu pôsobí doslova ako injekcia zdravia. Aj to je dôvod, prečo sa odporúča začať deň zdravým rituálom v podobe pitia ananásu s vodou. Množstvo stopových prvkov, ktoré nikde inde nenájdete, enzým bromelín, množstvo silného antioxidantu - vitamínu C - aj tieto zložky, obsiahnuté v tropickom ovocí, hrajú kľúčovú úlohu v celkovom procese hojenia tela.
Ako ju pripraviť?

Zbavte ovocie šupky a narežte ho. Niekoľko kúskov ananásu vhoďte do pohára vychladenej vody. Zdravá bomba v podobe ananásovej vody je na svete! Odborníci radia, aby ste si tento nápoj vychutnali ráno hneď po zobudení. Jedine vtedy vaše telo absorbuje všetky vitamíny, minerály a ostatné látky, ktoré sa ukrývajú v ananáse.
Zdravotné výhody pitia ananásovej vody

Prečo by sme mali piť ananásovú vodu každé ráno:

1. Bojuje so zápalom v tele

Enzým bromelín, nachádzajúci sa v ananáse, má protizápalové vlastnosti. Podporuje naše telo pri odstraňovaní toxínov a bojuje proti zápalu, postihujúcom všetky orgány a tkanivá. Pravidelné konzumovanie ananásu pomáha pri liečbe športových úrazov a taktiež pôsobí na rôzne druhy miernej artritídy tým, že znižuje bolesť a zápal.

2. Podporuje chudnutie

Toto tropické ovocie má bohatý obsah vlákniny, ktorá vyžaduje viac času na trávenie. Budete sa cítiť plnší po dlhšiu dobu a prejde vás chuť na ďalšie jedlo. Pomáha tak odstraňovať chute na jedlá plné tuku a cukrov. Tiamín tiež podporuje metabolizmus tela prostredníctvom premeny sacharidov na energiu.

3. Odstraňuje parazity z čreva a pečene

Bromelín pôsobí proti parazitom. Podľa viacerých výskumov pomáha 3-dňový detox založený na konzumácii ananásu pri ničení parazitov v tele.

Zázračný zelený citrus: Prekoná svojimi účinkami silu citrónu?

4. Reguluje hormóny štítnej žľazy

Aj v tomto prípade sa prejavia prospešné účinky bromelínu, ale aj jódu, obsiahnutého v ananáse. Prispievajú k zlepšeniu rôznych autoimunitných ochorení. Z tohto dôvodu pomáhajú pri zmiernení symptómov súvisiacich so zápalom štítnej žľazy.

5. Vyvažuje elektrolyty

Ananás obsahuje draslík, vďaka čomu je telo silnejšie a pomáha pri udržiavaní správnej rovnováhy elektrolytov. Výsledkom je prevencia kŕčov a rôznych iných foriem zranenia.

6. Eliminuje toxíny a ťažké kovy

Veľké množstvo vlákniny, rôzne antioxidanty a prospešné enzýmy nájdené v tomto ovocí sú skvelé na detoxikáciu tela od toxínov a ťažkých kovov.

7. Podporuje trávenie

Pravidelná konzumácia ananásu zlepší vaše trávenie. Pomáha pri trávení proteínov s vysokým stupňom účinnosti.

8. Posilňuje ďasná a zachová biele zuby

Podľa výskumu, ktorý viedol Dr. Frawley, bromelín funguje tiež ako prírodný odstraňovač škvŕn. Jeho účinnosť bola preukázaná aj pri odstraňovaní zubného plaku, čím predchádza vzniku zubného kameňa.

9. Zlepšuje videnie

Ananás je doslova veľkou zásobárňou dôležitých vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Nájdeme v ňom vitamín A a betakarotén. Podľa údajov zo štúdie uverejnenej v časopise Archives of Ophthalmology, konzumácia aspoň 3 porcií ananásu denne môže byť užitočná pri znižovaní rizika vekom podmienenej makulárnej degenerácie (VPMD), ktorá je hlavnou príčinou stratu zraku u starších dospelých.

10. Bojuje proti rakovine

Podľa výskumu, publikovaného v časopise Planta Medica, bromelín bol oveľa lepší ako niektoré lieky používané na liečenie rakoviny. Výskum zahŕňal pozorovanie na zvieratách a potvrdil väčší účinok tejto látky s protinádorovými účinkami.

Gima

V lekarni maju na výživu oci Okutein lutein, Ostrovidky, Luttamax, očne kvapky, očny sprej atd. Stačí sa informovať.

miriam12

mne sa zrak prestal zhoršovať po užívaní vitamínov ocutein, zrak sa ustálil a o čosi po čase zlepšil :)

jome

to je normalna vec,oci unavene,plno pisaniA. JA MAM 42 ROKOV,A POTREBUJEM OKULIARE.ASI VELA CITAS KNIHY,AKO JA,A HLAVNE VECER,V PRITMI.

caretta

krátkozrakosť sa zvykne vyvíjať cca do 18. roku veku, spolu s rastom sa pozvoľna ukončí. existujú aj výnimky, kedy pokračuje aj po tomto veku.
OKO, mňa však zarazilo, že tebe sa zhoršil zrak takpovediac z večera do rána? Krátkozrakosť sa zhoršuje postupne, pozvoľna, aj keď môže predstavovať aj zhoršenie o 1D za polrok.
Aký typ kontaktných šošoviek nosíš? Sú určené na prespávanie? Ak aj sú, je vhodnejšie prespávať v nich len výnimočne, predsa len, hromadia sa tam bielkoviny a nečistoty.
Môže sa teda jednať aj o nejaký zápal, pri ktorom sa ti vytvára hlienovitý povlak. Vynechaj alebo obmedz používanie šošoviek, skús si septonexové kvapky a navštív očného lekára alebo kontaktológa.

martinmlm

to nie je len teoria ale čínska medicína overená stáročiami. v tele všetko so všetkým súvisí. moderná technika nevie zistit chorobu skor ako sa prejaví. s pečenou suvisia: oči, trojky zuby, svaly/slachovité/, pokozka/napr. proriaza/ bedrove a kolenne klby, stavec medzi lopatkami. taktiež to vplíva na povahu človeka. A jeden orgán ovplivnuje dalšie organy. Napr. ked piješ vela alkoh. tvrdne ti pečen, ked zatažuješ pečen tukmi trpi srdce a cievy na cholesterol... jednoduché a odskušané na vlastnej aj cudzej koži. /kniha KRíZOVKA žIVOTA od JOZEF JONáš