Tabletky s obsahom zeleza

Libor

Chod radšej cestou hľadania problému, kde sa ti to železo stráca.

Železo tvojí v tele človeka krvné farbivo hemoglobín, preto je krv červená. Tento hemoglobín je potrebný pre prenos kyslíka v celom tele. A ako si napísala, že po vysadení sa hned objavili účinky typu, že sa opäť cítiš zle, znamená to, že za toľko rokov si telo zvyklo na tie tabletky, pričom je jedno či si menila značky alebo nie, tak si železo nezískavalo zo stravy, no ak ty si vysadila železo naraz tak je to zlé. To máš ako jo-jo efekt pri chudnutí ;)
Skús brať mesiac o 30% nižšiu dávku železa a takto to postupne znížiť :)

Ale aj tak odporúčam naštívenie metabolickej ambulancie aby našli dôvod, kde sa stráca to železo :)

sarajdon

lekarka mi dnes predpisala nejake tabletky na doplnanie zeleza pretoze ho mam malo, chcem sa spytat, ci pocitim na sebe nejake zmeny pocas uzivania tychto liekov, a ak hej, tak ake..dakujem

alickaj

Pokial sú neustále straty železa tak ho treba doplnat a tam by nemali byt žiadne negatívne následky.V prípade, že je železo v norme a neustále by sa doplnalo, tak v tom prípade by mohli nastat komplikácie.Existuje ochorenie hemosideroza, to je ukladanie železa v orgánoch.No ale pokial máte hodnoty v norme tak nevidím problém.A čo veim od ludí, tak pri užívaní železa mávajú ludia často problémy, či už žalúdočné alebo so stolicou.

pp

Teda na zaciatku to bolo s lekarom, ale tie tabletky od neho mi jednoducho nerobili dobre - zaludocne krce, hnacky, ... pravdepodobne, to bolo nieco v zlozeni, farbiva, antioxidanty ...nejake E. Ten lekar to nechcel verit. Tak sa zohnalo nieco ine, tiez draze ale bez tych prisad. Odvtedy je to bez vedlajsich ucinkov. Len ked asi tak 3 mesiace nic neberiem, ide to zdravotne dolu vodou. Preto ich teraz beriem bez prestavky. Inak sa mam vynikajuco. Len sa zacinam zamyslat nad vedlajsimi ucinkami. Lebo uz je to trochu dlho.