môžem si spraviť tehotenský test aj keď beriem antikoncepciu?

ie

jaja,jaja, nikto tu nehovori ze ta pozna a ani som sa nesnazila pisat prispevok tak, aby som sa do teba schvalne navazala. povedala som ti svoj nazor na studium mediciny vo vseobecnosti a kedze ta nepoznam, vyjadrila som snad nieco ako nadej ze snad nebudes jeden iba z cisto biflovacich strojov. dokonca ti drzim palce, je to krasne hoci narocne.

nebud vztahovacna. myslim ze je uz zbytocne tu tuto debatu dalej natahovat.nesnaz sa zase bojovat za seba. uz tu toho bolo povedane dost, a zbytocne.
prajem pekny den

Jaja18

ok...beriem ale ja som sa o gynekologiu velmi takto nezaujimala...a nnemam s nou skusenosti ...nechodila som tam ...taze tak

lioness_01

jaja , endometrium je síce pojem z gynekologie, ale predpokladám, že si žena... :D nie? :D na to netreba byť gynekolog...

Jaja18

ale je...za to teraz ze neviem jeden pojem z odboru gynekologie ...na mna hadzete ...kopu inych knih si objednavam acitam si ich a studujem...ale vy o tom neviete...lebo ma nepoznate...kazdy mi hovori co s astale biflim...

lioness_01

jaja, záchrana života je krásna vec, ale medicína je o niečom celkom inom a nie len o jednom hrdinskom čine...

a ako tu písala jedna slečna, je dôležité sa o veci zaujímať aj mimo školy a učebných osnov... čo tvoj prípad isto nie je

Jaja18

mozem fakt kaslat na vase odpovede...nikto ma nepozna osobne...ja sa nebiflim...ja to fakt chcem robit...uz odmalicka anajviac vtedy ked som jednemu dietattu zachranila zivot...

ie

tak, slecny, sa tu natahujete ako male deti..

pre ozrejmenie (zda sa ze kazdy tu studuje nieco ine, kazdeho ucia nejake uplne ine veci a o cloveku sa neucia nic)

1. jaja, viem, ze biologia cloveka je az vo stvrotk rocniku na gympli, ale. ak si pamatas, to by si mohla, na zakladnej skole sa uci este prirodopis, kde je takisto venovany cas cloveku, teda i zene so vsetkym co k tomu patri.
patri to k zakladnym znalostiam z prirodovedy/biologie.

2. to, ze mas same jednotky, neznamena, ze si inteligentna. mozno to, ze sa vies na pisomku nabiflit ( =naucit sa na kratku dobu) co znamena ze na to potom zabudnes. a teda znamky nemaju vahu a tvoj kvazi argument pada.

jasne, nemoze kazda zena poznat kazdy pojem a kazdy pripad.ale, je prirodzene, ze ked nieco chceme zistit, nieco nas zaujima respektie nevieme na to odpoved, tak si to nastudujeme. pozrieme, naucime sa to,ozrejmime si to. takisto ked mne nieco je, mam nejaku otazku, nejdem hned sem a nenapisem hlupu otazku na ktoru odpoved by prisiel kazdy po minute na googli, ale najprv is za ten google alebo knizky sadnem sama a skusim si nieco o tom najst.

a jaja, ked ides maturovat biola chemia, mala by si sa nielen ucit to-co-je-v-ucebnici ale mat ochotu a chciet sa dozvedat nove informacie, a podobne. dobrym lekarom sa nestanes len tak, ze sa nieco nabiflis.
samozrejme ze na medicine bude biflovania velmi vela. ale skutocne dobrym lekarom sa stanes podla mna vtedy, ked nebudes len stroj ktory zhltol za 6 rokov vela kniziek, ale ked budes clovek ktory rad skuma a zistuje, je ludsky,ma cit, a dokaze predvidat a analyzovat.
tak pevne dufam ze patris nie k biflam ktore proste chcu byt cele v bielom a nosit pohodlne slapky a sandalky, ale ze chces svoj zivot zasvatit prisahe ktoru pri budes na tej skole skladat.

n,,

ale no nehadajte sa... myslím že to neni ani učivo školy... aj ja som mala pri prvom sexe strach aj keď som vedela že nemôžem byť tehotná pri sexe ktorý trval asi tak 3 minúty a kondome a vytiahnutí a ani sa partner nespravil vedela som že nemôže byť tehotna ael mala som strach pretože to bolo po prvé... ael ten strach hned aj prešiel ... a čo sa týka takýchto veci je to vec vzdelávania.. na internetu alebo v boržúrkach alebo u doktora.. ako som dospievala sama od seba som bludila po internete a ziskavala plno veci.. ohladne sexu... a o to viac keď som začala žiť sexualny život.. aj ja idem do 4 ročníka na oa... ale už v prvom ročníku som si hľadala odpovede na moje otázky... pretože som chcela vedieť o mojom tele čo najviac.. a možnostiach ochrany.. tak nič iné ti nezostáva len si to sama naštudovať a nevyhovárať sa na školu.. škola ťa nič podstatného nenaučí ael život sám

Jaja18

a co ma ty vlastne odcudzujes...mam ciste jednotky...nemozem vlastne zato ze ma tento pojem nenaucili a nemali sme to v knihe...a co ked chcem v takejto oblasti pracovat?