Bolestivé ramená

Príspevok v téme: Bolestivé ramená
damme

Ahojte

mam taky problem s ramenami (je to uz dlhodobejsieho charakteru)...pri predpazovani, upazovani a pri protipohyboch, švihoch, nečakanych nárazoch mam v ramene take hnusne pichlavé bolesti...zacalo to este pred 3 rokmi, ked som skoncil s posilnovanim...a to práve kôli tomu, ze ma tak boleli ramená, ze som nevladal dvihnut ani tyčku! takze som sa pobral za lekarmi...tabeltky proti bolesti a pripravky s glutosaminom a chondroitinom, ze tto mam presilené, absolvoval som uz 2x rehabilitaciu.....niekolko mesiacov po nej to bolo celkom fajn ale clovek nemoze byt stale šetrny, opatrny a ničnerobiaci...tak minule leto som si bol zaplavat....a zatial co lave rameno bolo pri kraule v pohode...v pravom ma pri rotačnom pohybe každom pichlo.
Ked s rukami nerobim nic a su v klude, necitim nic..len rano mam vsetko stuhnuté a pri niektorych polohach pri spaní ani nemozem lezat na boku lebo si tlacim na rameno a boli ma to.
Ja si myslim, ze to su väziva, úpony alebo šlachy....neverim ze je to klb alebo chrupavka..mam 29 rokov.
Ak ma niekto podobny problem, alebo MAL....nech napíše a podelí sa o fakty, problematike, postupe ako na to, co robit, co nerobit a pod.
Diky moc

vladikšen

Chcem sa spýtať cvičím každý deň po 300 klikov je to podľa vás v poriadku myslím tým že či si nazničím ramenné a lakťové klby dakujem.

pouziinemeno

Mam rovnaky problem, tiez som posiloval, teraz uz menej , vratil som sa ale k volejbalu ktory som davno hraval. Po kazdom treningu nesmierne bolesti v ramenach. Slachy a upony si odvykli od pohybu, ked su v klude bolia dlhsie, ked ich rozhybem bolest prechadza a na moje pocudovanie velmi pomaha octanova mast ako pri vytknutych clenkoch. Doktor aj lekarnik povie, ze ta skor uskodi z v lastnej skusenosti viem, ze pomaha vyborne. Kym si ramena zas nezvyknu na pohyb ratam s bolestami. Pre porovnanie ked natriem prave rameno boli len den , lave pritom menej zatazovane ja 3 dni. Takze skus ten octan a velke naplasti co ti ho budu drzat v teple.

bushman

Ja som nedavno padol na laket pri futbale nasledne ma najprv nenapadne potom viac zacalo pobolievat lave rameno.Bol som na rehabilitacnom v ba, kde mi pani doktorka naordinovala magnet,bioptron aj ked som nechodil pravidelne bolesti ustupili.Pouzival som nejaku mast tusim Ibalgin moc mi nezaberal.
Po asi troch tyzdnoch som hadzal drevo do sopy a prudky svih vyvolal znova bolesti..tak som nasadil voltaren a na moje velke prekvapenie mi zacal zaberat vyborne. Bud slo aj predtym iba o zapal alebo neviem..ale teraz je to treti den od toho svihu a rameno mam v ovela lepsom stave ako po uraze.Je pohyblive nebudim sa v noci a som proste rad. :) Zvazoval som aj dalsie rehabilitacie, ale ked sa mi to este troska zlepsi tak na ne nebude dovod.

damme

gesunde_klop

heh, a ja som myslel, ze to len ja mam taky problem..a myslim si ..ze to mam z toho..ako drzim pravu ruku stale natiahnutu na myske pri PC a ani si to neuvedomujem. Takze ty si uz OK, fajn vediet, ze je to vyliecitelne:)
Kliky- nehrozí:).nie zeby som nemal silu..ale ta bolest v ramenach..mi nedovolí sa na rukach zdvihnut zo zeme....jj, tiez to mam lepsie, ked cez vikend porobim nieco na zahrade..ako ked cez tyzden nic nerobim:)..ja uz sa tak dlho chystam s tym ist k ortopedovi...ale zajtra uz pojdem...vdaka za tvoju skusenost....ale ja by som potreboval kortikoidy asi do vsetkych klbov:/
Pocuj, máš cvicit...teraz mozes normalne aj do posilky? samozrejme nie prehanat...ale robit cviky, kde to rameno zapájas a pod. ...? ja potrebujem skor posilnit chrbat...z toho mam vsetky tie bolesti..krivý som:)

ivana45

hod si do guglu napr. zamrznute rameno, bolest v ramene, omartroza (artroza ramena) alebo hladaj temu na primar.sk a pod. Zorientujes sa.

gesunde_klop

Damme, ja som mal presne tento problem, s jednym ramenom...uz som myslel, ze to je na dozivotie,asi tristvrte roka to trvalo...
tiez som si ho nejak presilil...nemohol som na tej strane spavat, ked som lezal na chrbte, tak som nemohol predpazit ruku, aby som necitil pichanie, dost neprijemne..po par mesiacoch som navstivil ortopeda...povedal, ze to je zapal...tak mi pichol tri krat kortikoidy, tusim sa to volalo, protizapalovy hormon priamo do toho klbu, aj to na chvilu prestalo, ale potom, po mesiaci to bolo nazad..tak ma poslsl na rehabilitaciu...dali mi elektroliecbu a ultrazvuk...a cvicenia, moc poctivo som tam nechodil, ale povacsine hej...a cuduj sa svete, neviem, co mi pomohlo, ale po absovovani tohoto, mi to prestalo...a je to uz dva roky....takze za pokus by to stalo...
casto si to pripominam, a som stastny, pretoze som si zacinal zvykat, ze to je asi na dozivotie...
kliky som nemohol vobec robit...aj pri bicyklovani to bolelo, ze som nemohol ani normalne zosadnut z bicykla...urcite pohyby boli bolestive...dufam, ze sa to uz nevrati...cvicit treba, to mi povedala aj ta rehabilitacna MUDr., ze takemuto viac skodi necinnost...stuhne to.....prajem ti skore uzdravenie

damme

vsetko co si napisal je v podstate moj prípad.....ktovie ci to mam z presilenia...ale na 90% to mam z toho...lebo jedno obdobie som si nasiel posilku..a tom som to drel....aj cez bolest...no co uz..clovek sa vzdy uci.....ale ja mam aj tak od prirody tenke kosti a najnovsie mi bolo zistene ze mi chyba vapnik....presne ako si napisal....ramena..to je zakerné...lebo prakticky vsetko co robis...ramena su v pohybe....dlha regenaracia...to mam napr. pol roka byt s rukami pri tele?:)...nedá sa.....
Ramena ma trapia najviac...lakte, krize, zapästie to este zvladam....
Aj elektroliecbu som uz aabsolvoval...bolo lepsie po nej...

TrainingBoy

No najskor som ti chcel odporucit lekara, potom pohyb, ale vidim ze oboje si skusal. Vpodstate mas jedno ci su to klby alebo nieco ine, tieto partie su dost zakerne a niekedy potrebuju neuveritelne vela casu na regeneraciu. Ja som mal pretrhane vazy na nohe a trvalo to dost dlho kym je to ako tak ok. Cize treba to nechat tak, potom postupne pomaly zatazovat a snazit sa rozhybavat tu zranenu cast. Mozno si to s tym cvicenim prehnal, videl som chalanov ktory v posilke cvicili aj 25 minut len ramena a len jeden cvik, zbytocne vela serii ... Treba vediet kedy ma telo dost, lebo ramenny klb zatazujes snad pri vsetkych cvikoch. Ak chces odbornejsiu liecbu skus elektro liecbu, mala by podporovat regeneraciu, no mne to davali na kosti, neviem ci to funguje aj na klby. Este som pocul ze existuje aj taky sposob, ze ti do daneho miesta implantuju kmenove bunky, ktore ti dane miesto zregeneruju(toto sa puziva vyslovene na klby). Ak chces nejaky pohyb tak plavanie by som vynechal, skus radsej nieco co zatazuje nohy.