Dovolenka s malym babom

nikki.7

Ja osobne si mylsím,že nie je žiaden problém,aby váš drobec šiel s vami.Moja sestra bola prvýkrát s malým už ako sedemmesačným a v pohode prežil všetko.AJ cestu autom do Chorvátska,aj pobyt a určite to nebolo pre neho iné.Minulý rok s ním leteli do bulharska a taktiež to bolo super.Čiže zastávam ten názor,že dieťa si na všetko zvyká pekne odmalička.Samozrejme,že tá dovolenka pre teba nebude možno takou,ako po iné roky,pretože tá opatera je tak ako tam,tak určite aj tu nepretržitá,ale zážitkov budete mať až až..

lola85

Podľa mňa je dôležité aj to či máte nejaké iné dieťa alebo viac detí a kto s vami na tú dovolenku ide a kde je ten cieľ dovolenky....

pauli 73

my sme boli letecky v Grécku s 9 mesačným synčekom a bolo super. ide o to ako si doma vieš zorganizovať čas a či ti manžel pomáha, my sme sa pri krpcovi sponntáne striedali...malý let zvládol na jednotku - celý let tam aj naspäť predspal:). Tento rok sme boli v Egypte a tak isto bez problémov. Dokoca mi tam lepšie spával ako doma...deti netreba tak úzkostlivo držať v bavlnke. čím rýchlejšie si zvyká tým lepšie pre neho a v neposlednom rade pre vás:)

usiko

my pojdeme s 5 a pol mesacnym do Talianska , do hor, lyzovat...teda ono nebude lyzovat, ale my sa budeme striedat.....:-)))

...kamaratka mala ist s nami minuly rok, jej babo malo 5 mesiacov a lekari jej odporucali, ze jednak pride na ine myslienky, jednak bude s babatkom na cerstvom vzduchu, a bude babo zvykat na cestovanie /co my chceme/...ale nesla nakoniec, lebo si myslela, ze sa od nudy zblazni, kedze ona je nelyziarka. keby bola vedela, ze ja som bola vtedy uz tehula a tiez som nelyzovala, tak ide urcite.......

Takze ak sa nic nepredvidane nestane, babo bude zdrave a tak, tak yurcite ideme......ide aj o to, aby mi nehrablo doma samej iba s dietatom....lebo mne to hrozi:-)))

jajka001_

ja som ten prvy rok nesla az ten dalsi. lepsie vam bude doma. dieťatko potrebuje specialne prostredie, doma mas vsetko nastavene. treba brat ohlad na hrozne vela veci a zbalit tiez vela veci. a na dovolenke si ty aj tak neoddychnes, starat sa musis rovnako.

asterion

aj my sme boli s 13 a pol mesačným, to už je iné, behalo samé, papalo normálne stravu, z väčšej časti tvorenú zeleninou, dojčila som ho, takže ani s kašami neboli starosti.
toto leto sme boli už s dvoma, mladšie dvaapolročné, tiež AI, a tiež bolo v pohode, stále spomínajú, už to vnímali,pamätajú si, budú mať krásne spomienky. a my rodičia tiež, bez detí by to už ani nebolo ono.

ele

Ahoj my sme boli so 14 mes. babatkom, myslim si ze 8. mes je dost malo, aj my sme si to dvakrat premysleli a vybrali sme si radsej "babyfriendly hotel" v Turecku, letecka doprava, all inclusive (nemachrujem;), vsetko sme mali "na tacke", nemuseli sme sa o nic starat, len o pohodlie nasho malinkeho. Doma sme mu nakupili HIPP-ky a instantne kase, inak ovocie a zeleninku papal s nami. Vsetko sme mu prisposobovali, takze sa mal fajn a dovcu si riadne uzil :)

jajaja99

ja osobne urcite nie. cudzie prostredie, neododychnes si tak ci tak a to dieta z toho nebude mat urcite nic.pred tebou a drobcom je este X dovoleniek....

asterion

treba rátať s tým, že dieťaťu musíte prispôsobiť celý program pobytu. ak radi poznávate, musíte sa zrieknuť výletov, keďže pre dieťa by to bolo únavné. ak sa chcete len kúpať, treba znovu rátať s obmedzením, keďže takto malé dieťa je potrebné z väčšej časti dňa chrániť pred priamym slnečným žiarením aj prehriatím. Ak by ste používali klimatizáciu, zas je to možné len v rámci pár stupňov, aby dieťa nebolo vystavené prílišným teplotným rozdielom. Treba prihliadať aj na typ dopravy, stravovania, prispôsobiť podľa toho či je dieťa dojčené alebo nie.
Nočné prechádzky asi tiež nepripadajú do úvahy, keďže hluk, hmyz a podobne tiež ovplyvňujú pohodlie dieťatka. Spočítajte si pre a proti a sami sa rozhodnite, každopádne však, dovolenka s jeden a polročným dieťaťom (o rok) bude omnoho jednoduchšia a príjemnejšia, najmä pre toho malého človiečika, viac si ju aj užije.