Acidko a akne

Lubo655

Inak máte skúsenosti aj s tým, že by KÁVA spôsobovala akné? Prípadne zhoršovala?
Skúšali ste niekto vysadiť kávu a pozorovať výsledok?

simka111

mne všetko mliečne škodi na akne, acidko je sice dobre na trávenie, ale na druhej strane su asi lepšie probiotika v tabletách

gombicka24

Akne je casto sposobene nerovnovahou crevnych bakterii, premnozenim urcitych patogenov a ich poskodzovanie crevnej sliznice co ma za nasledok lahsie prenikanie toxinov z criev do krvneho obehu. Preto moze acidko aj pozitivnom zmysle ovplyvnit akne. Na druhu stranu, ak mate isty druh laktozovej intolerancie, co nemusi byt vobec diagnostikovatelne beznymi metodami, posobi aj take acidko na vase vreva ako toxin, takze je to velmi individualne. Bezpecnejsie je pouzivanie viackmenovych probiotik s dostatocnou davkou.

Lubo655

Viem, že tento príspevok je už starý, no niekomu bude možno moja odpoveď nápomocná.

pepo111:
Áno Acidko môže mať vplyv na akné, mám to potvrdené z vlastnej skúsenosti. No nevravím, že to môže vplývať na každého, organizmus u každého reaguje inak.
Ja som mal vždy problém s miernym akné, sem tam malé vyrážky. Acidko a kyslé mlieko som nikdy nemusel, dokonca mi zistili aj alergiu na mlieko, neskôr Candídu. A hlavne kvôli tej Candíde som začal piť Acidko pretože dobre pôsobí na črevnú mikroflóru a kvasinky. No bohužiaľ na niečo bolo dobré, na niečo zlé. Po užívaní Acidka a kyslého mlieka moja tvár vyzerala hrozne. Z mierneho akné to bolo čoraz horšie a horšie až hnisavé a boľavé vyrážky. Tak som ho nakoniec prestal piť, no nie úplne, niekedy si to Acidko doprajem, ale nie už v taktom veľkom množstve ako niekedy.

Môžeš tu nájsť mnoho ľudí ktorí to budú vyvracať, ale každý už vieme čo nám robí na pleť zle. Sám bojujem s akné niekoľko rokov a vidím, kedy sa mi zhoršuje a kedy zase ustupuje a nejaký čas mám kľud.

zuziq

pepo ako si prisiel na nieco take?? este som v zivote nikde necitala ze acidko ma vplyv ci dobry alebo zly na akne. na travenie, na upravu crevnej flory, na precistovanie organizmu ale na akne? jednoznacne ti napisem, ze ak pijes acidko robis dobre, pretoze acidko je maximalne prospesne tvojmu zdraviu. na akne skusaj ine veci a hlavne bud trpezlivy, je to zdlhavy proces a niekedy je to doslova maraton skusania roznych pripravkov a liekov. vela stastia.