odmietnutie odberu krvi

Príspevok v téme: odmietnutie odberu krvi
ladyY

pekny den vsetkym, mam taku jednu zvlastnu otazocku. mam ist na preventivnu prehliadku a lekarka nakazala, ze na lacno, lenze z istych dovodov nemozem/nechcem /z osobnych/ suhlasit s odberom krvi, tak by som sa rada spytala tich, co sa v tom vyznaju aky je postup pri niecom takom a co mi moze mudr. ? to mam udat aj dovod preco alebo staci povedat, ze nemam zaujem a da mi podpisat papier a to je vsetko? alebo sa jednoducho nemam dostavit?

bertoli

lady zajtra idem na preventivny odber krvi takze by Ta to mohlo povzbudit aby si sla aj ty. pri odbere krvi Ti praveze mozu zistit rozne veci ktore pri fyzikalnom vysetrni nemozu a nie vzdy sa musia nejako prejavovat- bolestou ci podobne.
takze chod a bud vdacna ze si v krajine kde je moznost ist na preventivne vysetrenie krvi a este k tomu zadarmo.
nech mas akykolvek dovod prekonaj ho

jajkafr

lady
ak nechceš odber tak jednoducho na preventívku nechoď zbytočne tam pôjdeš pretože ak nemám nejaké subjektívne obtiaže alebo príznaky, ktoré by sa dali zistiť fyzikálnym vyšetrením tak ti lekárka nepríde na nič... odber krvi sa robí väčšinou na pečeňové testy, krvný obraz, zápalové markery a lekárka môže naordinovať ešte niečo navyše ak má podozrenie na nejaké ochorenie na základe toho čo jej povieš... takže ak nemáš záujem o preventívku jednoducho tam nechoď nikto ťa nemôže donútiť robíš to pre svoje zdravie... alebo choď na preventívku vtedy keď ti bude môcť zrobiť lekárka aj potrebné odbery

bonieR

Ja som zacala strasne zvedava, aky moze byt taky vazny osobny dovod odmietnut odber krvi? A keby si mala objektivne priznaky nejakeho vazneho ochorenia, aj tak by si ten odber odmietla?

ladyY

baby dakujem za nazory :) odlahlo mi. lenze ta moja mudr je taka, ze stale hovori ake je to dolezite a strasi a blabla ako vacsina lekarov ked s niecim pacient nesuhlasi.

korytnačka

neboj sa, anorexia sa z odberu krvi nediagnostikuje. ja mám známu s vysokou nadváhou a tá trpí anémiou už pekne dlho. ja som štíhla a mám hemoglobín vždy pekne vysoký.

jajka001_

preventivka je dobrovolna, je to nieco, na co mas narok, nie je povinna
ak ju neabsolvujes, ziadne negativa by ti z toho vyplyvat nemali
ale u zubara ak nejdes na preventivku tak platis ovela viac dalsi rok