poistka

mate59

na základe predloženia eur. preukazu poistenca budeš ošetrená bezplatne na nevyhnutne nutné ošetrenie a len taký zákrok si zaplatíš, kt. u nás poisťovňa neprepláca,resp.nadštandart.Medzi SR a ČR sú iné podmienky ako k iným krajinám EÚ.Za pobyt v nemocnici sa platí v ČR /aj domáci/,preto ak ideš na dovolenku,budeš športovať,je vhodné uzavrieť cestovné poistenie,cca 40 korún na deň.

lost

Na tvojom mieste by som sa opytal priamo v poistovni, alebo aspon cez email.

Vezmi si to tak, ze ak sa stane nejaka smola a liecenie bude stat 50-100 tisic eur, preplatia ti to ?

Pokial to poistne nebude predrazene, zalezi na tebe :)

Poistovne nemam rad, lebo su to hyeny, ale co narobit..

whee_ee

ale možno je to iné pre nás, ako študentov, pretože tam budeme resp. bývať ako keď tam niekto ide na "dovolenku" alebo tak :) ja by som sa priamo informovala v poisťovni, popýtať sa dá aj formou mailu alebo telefonicky, takže je to rýchle a budeš mať istotu :)

whee_ee

ja idem študovať do brna, povedali nám (na škole), že ako taká starostlivosť nám bude poskytnutá, len keď si v poisťovni necháme na základe predloženia európskeho preukazu vystaviť akýsi papier, ktorý potom budeme ukazovať. že na základe e.preukazu nám bude poskytnuté len úrazové alebo také niečo a aj to len v prípade, ak natrafíme na milý personál... :-/

asterion

www.vszp.sk
tu je síce uvedené, že je potrebný EPZP, ale moja mama sa bola minulý týždeň informovať v poisťovni a bolo jej povedané, že v ČR platia špeciálne podmienky a nepotrebuje iný preukaz ako slovenský.

asterion

Neviem ako to funguje v iných zdravotných poisťovniach, ale ak si poistená vo všeobecnej zdrav. poisťovni, nepotrebuješ žiadne ďalšie komerčné poistenie, ani európsky preukaz, postačuje ti preukaz poistenca VšZP a budeš ošetrená za rovnakých podmienok ako na Slovensku.