Biely povlak na jazyku, Candida?

Príspevok v téme: Biely povlak na jazyku, Candida?
Jarinko

Ahojte, ani neviem ako opísať problém.. už dlhšie ma trápi biely povlak na jazyku, všimol som si ho asi 3 mesiace dozadu a neviem sa toho ani za svet zbaviť no a doktorke sa akosi tiež neviem vychystať (cesta je dlhá, trvá mi 5 minút :D) neviete mi povedať čo by to "Teoreticky" mohlo byť? Počul som že biely povlak na jazyku by mohla byť aj Candida ale toho by som sa už nezbavil nikdy a mám len 16r. Poradí niekto? Môže to byť aj nejaký zápal? Infekcia? Antibiotiká by nepomohli? Plss :( potrebujem sa toho zbaviť, akákoľvek rada je vítaná...

RNG

Plesne, fungalne infekcie a podobne, co parazitia sa vseobecne nazyvaju saphrophytes.
Na plesne a ine je dobry napor oreganovy olej, podobne ako aj na candidy. Tiez pomoze si posilit probioticku floru nasadzanim probiotik a kazdodennym doplnkom zmesi mikrovlaknin.
Dobre su aj ustne probiotika/oral probiotics.

fitipaldi

Ahojte, mam niekedy biely povlak na jazyku, dam som si spravit ster z jazyka, kandidozu vraj nemam, ale mam saprofyty, ktore su vraj bezne.
Viete mi niekto poradiť, ako sa ich zbavit? Chcem mat opat krasny ruzovy jazyk ako predtym :-)

dzuli

Ahojte, mala som candidu po brati penicilinu, vysadila som vsetky cukry a sacharidy,snazila sa jest len tak lahko,zistila som ze po melone je jazyk vzdy krajsi :), nasadila som teda liečbu taku ze ziadne ovocie okrem melonu, zelenina v pohode okrem rajcin a kukurice! vitamin pantenol na cumlanie,pit iba vodu, max bylinkovy caj. vyplachy ust s oreganovym vyluhom, suseny kokos platkovy pomaha tiez. vela vela tekutin.candida teda z jazyka zisla po par tyzdnoch.tak prajem vsetkym nech im tiez zmizne,chce to trochu si vedieť odoprieť, hlavne tie veškeré cukry!

candyman

Zdravim. Ja som mal dlhodobo problemy, ktore som neskor zistil, ze byvaju kvoli candide v tele. Tiez mam dlhodobo biely povlak na jazyku. Zacal som to riesit. A sice prestal som jest cukor a jem len zeleninu (cerstvo, varenu) a maso (vacsinou kuracie, ryby, niekedy bravcove, obcas hovadzie) a vajcia, plus nejake tie kesu orechy. Nejem ziadny cukor, sladke napoje. Takto sa stravujem uz 6 tyzdnov. K tomu uz mesiac jem oreganovy olej (3x2 kapsule), pijem GSE (3x20 kvapiek), jedol som kyselinu kaprylovu a teraz som ju nahradil kokosovym olejom.
Stav sa mi zlepsil, nepocitujem tie probelmy ako kedysi, aspon nie v takom rozsahu (unava, malatnost, palenie oci, hrdla, suchy kasel,zapcha,...). Povlak z jazyka za zmensil, ale stale je v zadnej casti a tam mam dojem sa drzi a nezmensuje sa. Je to tak spravne? Nemal by po tych 6 tyzdnoch diety a brani tych doplnkov zmiznut? Je to normalne ze sa tam tak dlho drzi? Zmizne to vobec niekedy?

usiko

jarinko,biely povlak na jazyku moze bytCandida, a tysa jej nepotrebujes zbavit, len ju potlacit, lebo ako pisala watermelo, candidu mame vsetcu vtele a zalezi na nas, ako ju premnozime. Premnozime ju stravou bohatou na cukry a tyky, tiez zlou kombinaciu jedal.Takze ak obmedzis tuky, prestanes jestsladke veci, a zaradis vela zeleniny a ovocia, ale surovych, tak by ti to malo samo odist.....ak maso musis, tak len na priroidno, ziadne grilovanie, smazenie,opekanie na pkeji, a radzej kuracie a ryby ako bravcovea hovadzie.....zbavis sa povlaku,ale treba trochu na strave popracovat....samozrejme, ze nemusis prechadzat na surovu celu stravu,to by ta asi zabilo, lebo mas len 16 a si vo vyvoji.....ale pouzivaj malo tukova cukrov.....

watermelon

poviem ti to takto: kazdy clovek ma v krvi kandidu. CHVALABOHU!!! keby sme ju nemali len to by bol problem. Kandida je akysi mikrob ktory sa zivi cukrom v krvi. Mnozstvo kandidy v krvi je priamo urcene stravou. ak je mnozstvo cukru v nasej krvi v normalnej hladine, tak je aj mnozstvo kandidy normalne. vsetko co clovek zje premiena telo na cukry. Kandida sa zivi prave tymito cukrami v krvi a potom ako nieco zjeme sa zvysi jej mnozstvo. Ked cukor odchadza z krvi, aby zasoboval bunky, tak hladina kandidy klesa. Avsak ak hladina cukru v krvi je privysoka a je tam pridlho, tak kandida zvysuje svoj pocet a pochutnava si. Toto zvysovanie sa a odumieranie kandidy je uplne prirodzeny stav organizmu, pokial...
Ak strava cloveka obsahuje vela tukov, cukor ostava v krvi a krmi kandidu namiesto krmenia buniek v tele, tie potom hladuju a hladina kandidy rastie. Vyhladovane bunky nemozu metabolizovat energiu, vznika unava.
Cize kandida je vlastne ochranny system tela, ktory v krvi nastavuje normalnu hladinu cukru.
V skratke je scestne pokusat sa bojovat proti kandide. Treba sa stravovat tak, aby tuk nebranil vstrebavaniu cukru z krvi a bude vsetko v poriadku.
A potreba tukov v strave je do 10 % z celkovej potravy.
Este posledna vec zvysena hladina kandidy v krvi znamena ista cesta k cukrovke a teda treba obmedzit mnostvo tukov v strave.
ANo da sa krasne a zdravo zit na surovej rastlinnej strave a to je presne ta strava, na ktoru sme vyvojom predurceni.
dufam ze som to napisala zrozumitelne

Jarinko

- MercuryDeath // Nie, nie.. nemám žiadne (chvála bohu... ) :D

-watermelon //post? mám chápať nejesť vôbec? či? :DDD ... upravím otázku.. jesť len ovocie a zeleninku? veľa mrkvičky atď? :D

a čo sa týka toho či by sa nemohlo jednať o candidu, je tu taká možnosť? Lebo ževraj sa tej pliagi nedá zbaviť...

watermelon

biely povlak na jazyku znamena znecisteny organizmus, plny toxinov.
antibiotika ti rozhodne nepomozu, len viac ublizia. uprav stravu. prestan jedz zivocisnu stravu. zvys drasticky mnozstvo suroveho ovocia a zeleniny.
najlepsie je dat si 2 - 3 dnovy post na zaciatok.
Jazyk bude ale este dlho zaneseny, a bude to znak detoxikacie. treba vydrzat.