Som po skole, nezamestnany

soffa

podporu nedostanes...nemas nic odrobene.soc davku v hmotnej nudzi tiez nedostanes ak nemas vek nad 25 rokov.podla zakona ta do 25 tky maju zivit rodicia.takze sa skus zamestnat lebo nedostanes nic....

peter28

Cauko. Chod sa v septembri zaevidovat na UP, poziadaj o absolventsku prax. Teraz po novom je to tak, ze v case vykonavania AP nie si evidovany, takze nemusis nosit papieriky. Alebo skus nejaky kurz, urcite sa u vas nejake robia, aby si nesedel len tak doma. Kurz hradi UP. Popytaj sa tam. Este je moznost priznania davky v hmotnej nudzi pre tvoju mamu, ak splnate kriteria. ty zial podporu nedostanes. Alebo ako to robia mnohi - zbalit svestky a zahranicie. Pa :)

anjelik9

peniažky ti nedajú ked si ešte nerobil zahlás sa na UP aby ti platili poistné a nájdi si zatial brigádu ak máš do nejakých 136€ je to oki ak máš viac tak ta vyradia a budeš si poistne platit ty inak po troch mesiacoch možeš ísť na absolventskú prax max 6 mesiacov a tam dostaneš max okolo 200€ čiže nič moc =) a ete im musis nosit papier s potvrdenim že si sa pytal za robotu =)

naZdravicko

mila Electra. dakujem za oznacenie prizivnik.kto tvrdi ze si nehladam robotu?ani brigadu? napisal som to?! NIE!! vies,zivot v malej slovenskej dedine blizko maleho slovenskeho mesta nie je taky lahky,hlavne ohladom najdenia prace/brigady!! tak nabuduce sa opytaj a neoznacuj ludi za prizivnikov ked nevies co je konkretne vo veci. a na zaver,ver ze som si zhanal brigadu este pred maturov,ale nic som nenasiel. prial by som ti zazit zivot v okrese kde je roboty ako safranu. takych ako ty,co hned vidia len to co chcu,mam najradsej...

ojka

ako bolo spomínané, podporu nedostávaš ty, ale tvoji rodičia(rodič).... ktorí ťa živia a na to sú im tie peniaze (;
ak si doštudoval, nejdeš na VŠ, tak tvojou povinnosťou je po prázdninách (kedže si zmaturoval, prázdniny sú ti pridelené ešte ako študentovi), teraz už neviem presne do kolkych dní (7? radšej chod čo najskôr, neodkladaj to), prihlásiť sa na úrade práce, kde budeš zaradený do evidencie,....
ked chceš peniaze, hladaj si brigádu, niečo na dohodu, zamestanie.... tak môžeš rodičovi oplatiť to, že sa o teba stará, pomôcť, sporiť si do buducna ako tu bolo spomenuté..... pretože peniaze len tak nepadajú z neba..... (: tak šup šup (:

electra

tak tomuto sa hovorí príživníctvo. chceš poberať podporu? a čo tak skúsiť niekde brigádovať? našporiť si niečo do budúcnosti, na štúdium, do života? finančne vypomôcť rodičovi?
to tvoje "chcem poberať podporu" znie veľmi paraziticky. podpora je pre tých, ktorí si NEMôŽU nájsť prácu, nie pre tých, ktorí si ju nechcú hľadať.

Aduliena

Ak si teraz maturoval, tak ešte nemáš 25 rokov, takže žiadnu podporu nedostaneš. Do 25 roku života sú rodičia povinní živiť svoje deti. Posudzujú sa všetky osoby v domácnosti, teda tvoja mama, tvoj brat. Ak vám to finančne nevychádza, môžete si požiadať o nejaké príspevky od štátu, samozrejme na to musíte splniť určité podmienky. Podrobnejšie info ti dajú na príslušnom úrade v mieste tvojho bydliska.