Jód

Príspevok v téme: Jód
zuzana854

jod je vraj dobry na odburavanie tukov. Myslim, ze uz skor tu niekto pisal, ze je vhodny ako doplnok pri chudnuti. Nevie niekto či može užívanie jódu mať aj nejaké vedľajšie zle učinky? resp. či je veľa jódu v tele školdlive?? alebo je ok, 1 tabl. denne?.. ma niekto skusenosti?

alisea

Ahojte ,ak chcete nieco kvalitne kde je forma jodu,ktoru organizmus prijme bez problemov,kupte si koren natrznika bieleho .Bohuzial je mozne si ho objednat len v Rusku.Obsahuje okrem neho mnozstvo mineralov a stopovych prvkov a tiez pri dlhodobejsom uzivanie/3 mesiace/ stahuje z cloveka formy oziarenia(cernobyl,rontgeny ,skodlive gama ziarenie atd..Prirodna (organicka)forma jodu normalizuje funkciu stitnej zlazy,ci sa uz tyka o prebytok alebo nedostatok..Zatial z anorganickeho jodu sa aj priotravit ,co bol aj moj pripad z minulosti..Prekonala som zopar jodove akne,kym som pochopila pricinu jeho vzniku..Posielam prilohu pre vsetkych co rozumeju rusky alebo maju google prekladac))

RNG

www.youtube.com. Tu je video od dr Flechas, znameho lekara zaoberajuceho sa dolezitostou jodu v tele a jeho dnesnym nedostatkom v nasej potrave na optimalnu funkciu tela.Zopakujem aj iny clanok s mnozstvom linkov a mien na inych lekarov, badatelov okolo jodu a potreby ho doplnovat.
www.health-science-spirit.com

bari

Ja užívam Vita.jod.aduld pozri na google Vita.jod.adult regeneracnecentrum
Názov jód pochádza z gréckeho slova jodes-modrofialový.Pri spaľovaní organickej hmoty vystupuje z popola vo forme pary ktorá kondenzuje v modročervených kryštálikoch.Jód je nutný na fungovanie štítnej žľazy v množstve 25 až 50 mcg vyskytuje sa v hormóne tyroxín ktorý je vylučovaný štítnou žľazou.Hlavná úloha jódu Policajta:-)je regulovanie rýchlosti telesného metabolizmu čiže tým zabezpečuje rast a vývoj organizmu.Ako si spomínala že je na odburavanie tukov tak to sedí ale okrem toho zabraňuje hromadenie tukov-cholesterolu.Hlavne je aktívny pri premene karotínu na vit.A pri syntéze cholesterolu.Má čo sa aj u mňa osvedčilo kladný vplyv na kavalitu vlasov,nechtov,pokožky,zubov.Okrem toho je jód i veľký pretekár pretože reguluje rýchlosť využívania kyslíka v bunkách.Chráni pred rakovinou fybrocystózou prsníkov.Udržuje nám telesné zdravie odolnosť organizmu proti škodcom vrátane infekčných organizmov.Ale čo je nesmierne dôležité by sme si mali dopriať 2 krát do týždňa ryby:-)A odporúčam ti vždy pred jedlom hlavne pred obedom užiť 3 omega 1 tabletku.Sú všeliaké bla-bla far.firmy čo teraz ponúkajú 3 omega ale ja sa zaručujem iba za Generica 1000 mg iné si nekupuj o.k? No vyskúšaj a uvidíš ak by si sa niečo bližšie chcela spýtať som tu:-)

HeavyMetal

Treba odskusat 1 kvapku uvedenej tinktury jodu a uvidite co sa bude diat. Ak sa uvolni vela tazkych kovov (TK), bude vam 2 dni zle. Potom to prejde. Uvidite ci ste zamoreny. DMSA, zeolity a chlorela viazu vsetky tazke kovy, preto nemusite zhanat EDTA. To sa pouziva na otravu olovom.

HeavyMetal

bari:

///////////////
1 kvapka obsahuje 18 mg jódu. Jodove tabletky z lekarne obsahuju radovo 0,1 mg. To sice pomoze sfunkcnit zdravu stitnu zlazu, ale jod ma aj ine funkcie, a na to treba vyssie davky.

Mirka78754:

Najčastejou otravou býva ortuť. Jej zdrojom sú amalgámové plomby v zuboch. Slabším zdrojom sú očkovacie vakcíny pre ľudí a zvieratá (jeme ich s masom). Ostatné ťažké kovy sú v potravinách (riecne ryby z Vietnamu, morske ryby, obylie...).

Na detoxikáciu ortute je vhodný liek DMSA. //////////////Odporúčam jednu tobolku ráno na lačno zapiť čistou vodou. Aspoň 2 hodiny nejesť. DMSA jesť pár dní a potom pár dní oddychovať, nejsť ho. Napríklad 4 dni 1 tobolku DMSA denne, potom 3 dni oddych. DMSA možno jesť hocikedy, nie je nejaký presný postup. Akurát sa nesmie jesť s jedlom a nápojmy, aby z nich nenaviazal kovy a nestal sa neúčinným.

Zahraničné platby odporúčam cez mBank, sú zadarmo. Slovenské banky pýtajú 20 eur za 1 prevod, čo je svinstvo až rozum zastáva.

Pred detoxikáciou pomocou DMSA si treba dať odvŕtať amalgámy. Pri odvŕtavaní požiadať zubárku aby zapla vodu na vŕtačke, aby sa ortuť neodparovala a nevdychovali ste ju. Odvrtany jemny amalgam dobre vyplachnut vodou a vyplut. Nepolikať.

Na chelaciu ortute sa da pouzit aj zeolit, ale ten som este neskusal. //////////////

Na cisto prirodnom zaklade je chelacia pomocou jodu, chlorely -odkaz odstránený- , a aktivneho dreveneho uhlia (kupte prasok, nie tobolky, prasku vam daju 10x viac za tu istu cenu) //////////// . Jod uvolni ťažké kovy, chlorela ich v krvi zachytí (chlorela navyše obsahuje kopa užitočný zdravých látok) a drevene uhlie zabrani opetovnej absorbcii tazkych kovov z creva.

bari

ahoj ja si dávam jod 1 krát denne. Spýtam sa aký jód užívaš čo je to za farm.značku? Jód je ako zdroj doplnok jódových rezerv v organizme a preto je pre telo veľmi dôležitý.teraz môžem povedať že sa cítim lepšie odkedy ho užívam.

RNG

Chele je po grecky klepeto. Chelacia ako termin sa pouziva na naznacenie vytiahnutia roznych mineralov z tela , vcitane tazkych kovov a najma tych.
Vytiahnutie sa deje naviazanim tych tazkych kovov(ale aj inych ) na rozne kyseliny, najma rastlinne, ako jablcna(malic acid), berbericka, citronova, a napr silne chelacne potravinarske kyslidlo EDTA.
Chelacia ortute vyzaduje najma viazanie na siru a sele, tj ine chelacne prostriedky.