Perthesova choroba

tanicka 1234

dobry den,mojmu synovi ma 5 rokov o mesiac bude mat 6,a tiez mu zistili perthesovu chorobu,tak sme stoho vsedci zufali no nemozeme uverit ani sme o tejto chorobe nepoculi,preto ak ma niekto skusenosti o tejto chorobe nech sa mi ozve alebo napise ze ako sa lieci ako dlho,ake lieky pomahaju,ci sa da viliecit na cely zivot ze nebude krivat,neviem nic citam otom ale pomohlo by mi ak by ste napisali kto to prekonal.teraz syn pouziva barle nemoze stupat na lavu nozicku a vybavujeme kupele do cizu ak ma niekto skusenosti aj s kupelami v cizi ze co ako sa tam lieci ci pomaha to.budem vam velmi vdacna,moje cislo je 0910174193

xperinbabkax

Môjmu Kubkovi (5 rokov) diagnostikovali perthesa . Bol to šok pre celú rodinu.Ale začali sme liečiť cez diagnostiku,kde nám p.doktorka dala lieky na regeneráciu cievok,vitamíny a na chrupavku a kosti.Po siedmych týždňoch sme mali 45 percentné zlepšenie.Teraz má malý 6 rokov a v septembri je šanca,že pôjde do školy bez dlahy.Chodíme na rehabilitacie a plávanie a to nám pomáha na svaly.

čuvi

dobrý večer,chcem sa pripojiť k otázkePerthesovej choroby.Som matka syna,ktorý túto chorobu prekonal.Vypukla mu v štyroch rokoch,náhle krívaním,hned po rengene dostal barle a okamžitý zákaz používať postihnutú nožičku na ktorej sa mu už rozpadalo jadierko.Neskôr mu vyrobili Hnevkovského aparát,ľudovo takú železnú nohu a o trištvrte roka ho prijali na kúpeľnú liečbu do kúpeľov číž,ktoré boli jediné špecializované na túto chorobu.Syn tam pobudol 18mesiacov,za tú dobu sa mu nožička skrátila o pol cent.a stratila polovicu svalovej hmoty.Ked odtiaľ odchádzal nevedel nožičku poriadne používať,ale doteraz som vdačná za to,že sa dostal práve tam,lebo bez tej liečby,ktorú mnohí považujú za zázrak,by nebol na tom tak ako je.Vysvetím dnes má syn 32 rokov,noha mu dorástla,nekríva,nemá skoliozu,vyštudoval FTVš,je kondičný tréner,behá,bicykluje,pláva a dokonca úspešne absolvoval slovenského Aeronmana.Určite mu pomohlo profesionálne,skoré adôsledné liečenie a tiež moje neustále sledovanie aby nohu nepoužíval.neviem či v tvojom prípade sa dá noha predlžiť,snád chirurgicky,alebo vyrobením špeciálnej topánky s vyššou podrážkou,hlavne sa netráp mnohí sú na tom oveľa horšie a vôbec nezáleží na telesnej schránke,ale na duchovnej a kde je vôľa tam je i cesta.Môj syn pracuje s paraolympionikmi,ktorí športujú na vozíčkoch,behajú na protézach a milujú život.nechám ti názov jeho stránky Part of Harth.eu.Veľa šťastia.

bruce

Ja mam skusenost. mam 35 rokov a s perthesovou chorobou, ktora u mna vyustila do poskodenia bdroveho klbu lavej nohy zijem cely zivot. Kedysi som sa tym velmi trapil, mal som pocit ze prave koli krivaniu som pre zeny navzdy neatraktivny muz. Dnes som s tymito vecami uplne vyrovnany. Zhruba v obdobi studia na vysokej skole som si uvedomil ze mozem viest perfektny zivot podla svojich predstav. Iste existuje mnoho fyzickych aktivit ktore nezvladam, ale napr chodim do fitnes centra, plavem, byciklujem a jazdim na motorke. Takze dnes si dovolim tvrdit, ze postavu mam omnoho sportovejsiu ako mnoho zdravych. Su proste aktivity ktore si s touto chorobou musime odopriet ale existuje aj kopec aktivit ktore robit mozme. Lieky proti bolesti som nikdy neuzival napriek tomu ze bolesti boli niekedy fakt neprijemne, iste to mnohi poznate. Ides po ulici a bolest v klbe je zo sekundy na sekundu taka, ze sa musi zastavit alebo si sadnut, ale aj s tym sa da zit a aspon u mna su lepsie a horsie dni. Takze moja rada: nelutovat sa - su omnoho omnoho tazsie diagnozy, brat tu chorobu len ako male obmedzenie, udrziavat hmotnost na idealnej urovni, sportovat sporty ktore klbu nerobia zle, brat obcas condrosulf alebo ine podporne prostriedky. No a je tu este jedna nadej ak by uz bolo akokolvek s klbom zle pre vacsinu z nas je finalnym riesenim umely bedrovy klb co je dnes uz rutinna operacia ktora odstrani na dlhe roky bolest a krivanie. Ak by niekto mal zaujem kludne piste na mail, rad sa porozpravam. Milan Košice.

drevenak

dobry vecer ja mam ties pertes mam 26 rokov nevie mi niekto poradit ci existuje nejaka liiecba aby som nekrival mam s tim problem citovo niesom s tim virovnani od mal