ranajky - ovocie

Jajka11892

mariaXB - ahoj zaujalo ma ako si písala, že zmenou jedálnička ale aj cvičením si si vyrysovala postavu. Mohla by si mi na
e-mail napísať z čoho sa skladá tvoj jedálniček ak by ti to nebolo na obtiaž. Bola by som strašne vďačná :)

BJ

Ovocie je zasadotvorne.

Najlepsi je experiment sam na sebe. Staci si kupit papieriky na meranie pH moci, a cely den jest jeden typ ovocia. Pokial pH moci viditelne vystupi nad 7, dany typ ovocia je zasadotvorny.

Ja som takto testoval melon, ananas a pomaranc a vsetky su vyrazne zasadotvorne.
Samozrejme, musia byt zrele. Nezrele ovocie, alebo ovocie, ktore telo nedokaze dobre stravit a zacne v creve kvasit, vyvola kyslu reakciu.

Petrushka

pisala som sice ze uz koncim s touto diskusiou, ale rada by som len vyvratila tvrdenie ze ovocie je kyselinotvorne. uplny suhlas s well, vacsina ovocia je zasadotvorna.
a takisto uplne suhlasim a priklanam sa k MJ250, moj nazor je skoro uplne rovnaky.

suns

takuto info mam od dr.Šimu, odporca liekov a lekarov, urcuje zdravotny stav z dúhovky... sadnes si, pozrie ti na 30 sec. do oka a pise co ti je...nic mu nepovies, on tebe vsetko, co ta boli, trapi o com nevies... propaguje precistovanie zaneseneho organizmu, vsetko bylinkami rastúcimi na nasom uzemi... tuto info o prekysleni mam od neho... zevraj vsetko ovocie ma kysly charakter...napisala som to nezrozumitelne? vsetky druhy ak jes, napomahaju k prekysleniu..(okrem inej stravy) teraz nezakazujem jest ovocie ! aj ja ho jem ! preto som podotkla, ze ak by sme sa prekyslovania drzali na 100%, nemohli by sme jest nic iba hrusky..zevraj tie su ok

Well

Kyslé a zásadité potraviny:
Väčšina potravín rastlinného pôvodu, okrem obilnín
a niektorých strukovín, je zásaditá. Všetka potrava
živočíšneho pôvodu, okrem mlieka a jogurtov, je
kyslá.
Zásadotvorné potraviny:
Všetko ovocie (fi gy, marhule, broskyne, jablká,
hrozienka, melón, citrusy, banány…), okrem
sliviek, čučoriedok a brusníc.






Z orechov mandle a gaštany.
Zo strukovín cícer a fazuľa.
Pohánka.
Všetka zelenina (rajčiny, kapusta, mrkva, ďatle,
zeler, uhorky, šalát, zemiaky…).
Z mliečnych výrobkov iba mlieko a jogurty.
Zelenina a takmer všetky druhy ovocia vytvárajú
zásadité prostredie a regulujú množstvo kyselín,
ktoré v tele normálne vznikajú.
Kyselinotvorné potraviny:
Z ovocia iba slivky, čučoriedky a brusnice.
Z orechov najmä vlašské orechy, burské oriešky
a kešu orechy.
Všetky obilniny, celozrnné aj rafi nované, aj ich
deriváty (chlieb, cestoviny, atď.).
Zo strukovín sója a šošovica.
Z mliečnych výrobkov syr a to najmä údený.
Vajcia.
Všetko mäso, aj ryby.
-odkaz odstránený-

suns

kazdy mate v niecom pravdu... suhlasim s prekyslenim organizmu, preto nepijem mlieko (nerobilo mi dobre na plet), nejem jogurty, max.1x do mesiaca, ale zato jem syry. maso mam na obed max 2x do tyzdna... nejem ani salamy velmi, skor ovocie zelenina, ryza zemiaky cestoviny...
zaujala ma ta myslienka, ze sa ovocie nesmie kombinovat s vlockami! asi 2 tyzdne som rano jedla iba vlocky(cerealie) bud s bananom, jablkom, melonom... ranajky ma zasytili min.na 4 hodiny..a citila som sa fajn, dobre mi travilo... ale ak je to pravda, tak to budem dodrzovat..
ovocie na ranajky? bola by som po hodine hladla..ale zvyknem doobeda vypit dost vody, takze mozno nie.
prekyslenie - vsetky druhy ovocia maju kysly charakter..keby sme sa prekyslovania chceli vyvarovat, mohli by sme jest iba hrusky !! tie su jedinou vynimkou... osobny laicky moj nazor je, ze ak nepijes mlieko a nejes jogurty, ziviny z masa prijmas striedmo ( maso obsahuje potrebne a take, ktore nicim inym nenahradis! ) a jes ovocie a zeleninu a vela vody, tak je to ok... skoda ze telo nema panel a na nom cervene kontrolky, aby sme vedeli, kde je problem..kedze na dnesnych *lekarov* sa neda spoliehat - lieky vsetko potlacia a potom telo vzadza vecny boj...a ty nevies, co ti je :(

MJ250

Taze najprv k teme. To ovocie a orechy rano ti uplne schvalujem. Je to najlpesie co mozes po rane spravit lebo telo si vyzaduje cukri a tie v ovoci sa mu spracovavaju lahko a nemaju take vedlajsie efekty ako obycajny repny cukor. Skratka po rane nieje pre telo nic lepsie.

Podla mna ma kusok pravdy aj petrushka aj Trainingboy. Prekyslenie organizmu je dokazany fakt. Ked to niekto bude prehanat z masom, mliekom a cukrom tak si zvysi PH v krvy a ta si to bude automaticky kompeznovat odoberanim vapniku z kosti co clovek hned neciti ale ked zacne uz je vetsinou trochu neskoro. Rakovina, cukrovka atd su systemove poruchy co zase znamena ze ak ma clovek v zlom stave zazivanie tak to ma velky dopad na imunitny system a presne koli tomu vznika vetsina rakovinovych ochoreni. Mlieko tiez dost zanasa organizmus ale tu ide o pasterizovane. Obycajne cerstve je na tom daleko lepsie. Ak by sa niekto pytal kde take dnes zohnat tak tu v okoli Banoviec sa da nacapovat a to doslova:D...som si isty ze inde to funguje rovnako len treba najst miesto.

Na druhu stranu nieje dobre jest iba ovocie a zeleninu. Aj ked sa vela zivin v mase da nahradit orechmi, su skratka veci ako ktore clovek dokaze ziskat iba z tuku a hlavne pre cviciacich ludi je maso dolezite koli funkcii svalov. Ide skor o to ze clovek si musi vediet vyvazit stravu tak aby pomer omega 6 a omega 3 ktore sa daju ziskat hlavne z ryb aspom 1:1. Optimalne je 1:4. V dnesnej dobe je ale ten pomer uplne bezne 20:1 co uz dost poskodzuje kardiovaskularny system.

Jednoducho sa snazim povedat ze jest sa ma vsetko ale clovek musi vediet v akom mnozstve a ako to vyvazit. Ked niekto zje 150 gramov masa a da si k tomu misu zeleniny tak nevidim problem.