alergia na lieky..

Príspevok v téme: alergia na lieky..
herminka666

Kto mi vie poradiť z vlastnej skúsenosti, pri alergii na liečivá radu PNC,nesteroidné antiflogistiká,salicyláty,fenofibráty,analgetiká s obsahom metamizolum natricum...aké lieky môžem brať na bolesti ak nemôžem analgetiká?...ak nemôžem salicyláty, môžem C-vitamín a vitamíny všeobecne?

herminka666

Neverím potr.doplnkom, ktoré sa dovážajú napr. z Canady a plnia sa niekde na Morave. Na PVC flaštičke je len pár informácií ..neverím zdroju a už vôbec nie účinnosti látok. Myslím si, že obsahujú nejaké látky, ktoré neuškodia, ale určite choroby nevyliečia...Myslím si, že ide o dobrý biznis..človek, ktorý sa na to dal, tak nechal zamestnanie, postavil si barák, má drahé auto...hm..z predaja potr. doplnkov...možno sa mýlim.

RNG

Nuz v produktoch z USA je vyssie percento ucinnych, nez v Europskych. V USA je viac produktov celkove, vyssia konkurencia a aj lepsia informovanost o doplnkoch, takze tych ucinnejsich je tu podstatne viac.
Uprimne povedane, nepoznam ani jeden europsky produkt, ktory by som chcel brat v porovnani s USA produktami. Ale aj tak mas pravdu, vyse 90% je ich s prinizkymi davkami na klinicku ucinnost aj v USA,, takze si treba pozorne precitat obsah ucinnych latok a porovnat s davkami pouzivanymi lekarmi, co s nimi dosiahli dobre vysledky.
Aby som ilustroval europske vyrobky, zober si napr Wobenzyme, kde na ucinnost dnes lekari co ho odporucaju navrhuju az 30 piluliek denne, co je este stale menej, nez najnovsie silne enzymaticke zmesy z USA, kde staci brat 3x2 kapsule a dostanes aj viac enzymov v jednotkach, aj ovela viac druhov.
Napr probiotika sa v Europe este stale predavaju take, co su citlive na teplo a davky su pod 10 miliard, kdezto najlepsie produkty z USA su tepelne stabilne, odolne kyselinam(entericke kapsule) a davky az 65 miliard(billions v anglictine) na kapsulu.A ovela viac roznych kultur, v niektorych az 15 roznych.
Rozdiel Europskych a Americkych vyrobkov je hlavne v tom, ze z USA nemozes dostat rozne bombasticke reklamy o liecivosti, lebo nasa FDA nedovoli tvrdit na doplnky ziadne liecive ucinky.
To, ze si niektori importeri, co dovazaju povacsine tie najlacnejsie doplnky trufaju o nich napisat hromadu lzi, z toho nemozes vyrobcov z USA obvinovat, to je vasa lokalna zalezitost.

Anger

Rng- dokaz tvoje tvrdenie......
LR- asi zrejme Slovenska firma nie je a predsa predava vela predrazenych vyrobkov.
Nemam chut hladat kopec produktov z usa co su nanic.Ved sam musis uznat,ze takzvane ucinne produkty bez znamok skutocneho ucinku pochadzaju prave z usa.

RNG

well, su desiatky tisicov lekarov, co pouzivaju doplnky a stravu ucinne na liecenie. Je na to statisice vedeckych a lekarskych sprav, ty to tu nemas ziadnu sancu odskriepit.
V jednom ti ale musim dat za pravdu, odporucane davky jednotlivych doplnkov z lekarskeho vyskumu sa dost casto, najma na Slovensku, nezhoduju s obsahmi bezne predavanych doplnkov.
Takze clovek si musi davat pozor a citat pozorne obsahy ucinnych latok a riadit sa davkovanim nie vyrobcu, ale lekarov, co v tom robia vyskum a maju dlhorocnu uspesnu prax.

Bartoloej

H2O: Komu niet rady tomu niet pomoci. Niektorym ludom je zbytocne nieco vysvetlovat. Veria viac doktorom ako zdravemu rozumu.

H2O

s tym zdravotnickym a farmaceutickym priemyslom suhlasim .. nechapem ako možu vobec spať taki ľudia, ktori si zarabaju na ukor milionov ľudi .. ale je fajn, že si veľa ľudi uvedomuje, že je lepšie dať telu niečo, čo mu je vlastne, než sa pchať chemickym odpadom .. najradšej mam tych, ktori na prechladnutie hneď beru antibiotika - aby zničili všetky bacily (asi maju na mysli laktobacily a bifidobakterie :) .. a potom ich o par rokov skoli nadcha :D

herminka666

hej, viem, že uvedené lieky sú na predpis, dakujem za radu.

Čo sa týka potravinových doplnkov, tak im veľmi neverím, pretože si myslím, že možno 50% je to placebo efekt a 50% možno účinná látka, ktorá je tak slabá (možno), že tých doplnkov treba brať strašne veľa a dlhodobo..môj názor...súhlasím ale s tým, že áno..lekári a výskum v oblasti lekárstva brzdí distribuovanie doplnkov do sietí, pretože tým pádom klesne nákup liekov..ja osobne lieky ak nemusím neberiem žiadne..to už fakt musím mať hrozný stav, ked si vezmem antibiotiká..ale dnes už ani tie nemôžem..antibiotiká riešia momentálny stav pacienta ..nelieči sa príčina, ale dôsledok..a to sa vyčíta lekárskej vede..teda chorobám by sme mali predchádzať braním potr.doplnkov výživy, resp. liečív, aby sme neochoreli a tak vlastne lieky nepotrebovali...to by bol optimálny vývoj, avšak nie pre farmaceutické firmy, ktoré chcú ryžovať..no ved si vezmite posledný hit...proti prasacej chrípke sa nakúpili na nehorázne peniaze vakcíny a nakoniec sa to nevymykalo prípadom bežnej chrípky v bežných zimných mesiacoch, resp.jarných...čiže zase niekto zarobil..a to je na dlhé trate tieto veci riešiť..my s tým nič neurobíme..je na každom z nás, aby žil asi tak, aby lieky nepotreboval...avšak príde vek a choroby a človek zhána čo sa dá, len aby to pomohlo...

Well

Rng....aka ucinnost doplnkov?? Myslis niekolko desiatok dolarov za nieco co je neucinne a nelieci vazne choroby??
Ci ako si to myslel??
Oblbuju aj tu na Slovensku .....

Alebo placebo efekt??? Aj ten zabera na psychiku cloveka a dokaze liecit.

RNG

Inac musim tu este raz uviest data na finacne otazky na porovnanie.
V USA je zdravotnictvo dokopy s poistovnami 17.5% hrubeho narodneho produktu, ktory je zhruba 16 000 miliard dolarov. Tj zdravotnictvo a poistovne z toho beru 2800 miliard dolarov, z coho zmizne v poistovniach skoro polovica a o ostatok sa delia farmacia, lekari,nemocnice a ich personal, vyrobcovia medickych zariadeni a medicke laboratoria a vyskum.

Proti tomu doplnkovy priemysel, ktory hoci velmi prudko vyrastol napriek neustalemu spochybnovaniu organizovanou medicinou(ludia aj lekari vedia, co je dobre pre nich, vsakze)
ma obrat 25.2 miliard, tj nepatrny zlomok z medickych nakladov.
www.npicenter.com

Problem je ale, ze aj tato nepatrna suma ohrozuje buduce prijmy organizovanej mediciny, lebo podporuje zdravie ludi, cim potencialne moze znizit v buducnosti podstatne prijmy medickeho priemyslu.
Preto je ten odp[or a boj proti doplnkom a alternativnej medicine taky silny vsade v mediach a medickych skolach, kde vladne organizovana medicina.

O popularite a ucinnosti doplnkov sveci spotrebas doplnkov lekarmi, kde vyse 70% lekarov sa priznalo ze berie rozne doplnky, a skutocne cislo je asi vyssie, kedze mnohi lekari nepovedia pravdu, aby sa to nahodou nedostalo do ich "kadroveho posudku" v roznych lekarskych spolocnostiach, ktore sa snazia doplnky ako nebezpecnu konkurenciu potlacit vsemozne, hoci aj prenasledovanim-osobnym lekarov, co ich aj sukromne pouzivaju.
Ale aj to uz slabne v poslednom case, lebo miesto vyhrazani sa pri pouzivani doplnkov dnes su niektori natolko posmeleni, ze sice spoza pleca ale odvazia sa obcas pacientom ticho naznacit nejake doplnky co by "pripadne mohli tiez pomoct" to je sucasna formulacia, na ktoru sa uz odvazia niektori.
Konecne! Lady sa lamu!!!

RNG

Well, prave ze na doplnky sa dohliada ovela prisnejsie ako na lieky a pravidlo pre pripustenie doplnku na trh je absolutna neskodnost. Znova tu spomeniem statisticke cisla z roku 2008:
na doplnky nezomrel v USA nikto.
Na potravinove otravy(rozne infekcie z potravin)zhruba 5600 ludi
Na nasledok liekov od 120 000 az do 400 000 ludi(to su rozne data, co uvadzaju lekari, ktori sa snazia toto cislo co najviac znizit v svojom zaujme, mozno skutocnost je ovela horsia, kedze napr znacna cast "liecena" chemoterapiou ked umre je vzdy diagnozovana nie na otravu ale zlyhanie pluc, srdca, ladvin pecene a pod, nie nasledok otravy chemoterapeutikami, preto ich pred smrtou rychle poslu domov zomriet alebo do opatery bez dalsej chemoterapie, aby to nemohli priamo pripisat chemoterapii)

Takze to mas na "nebezpecnost" doplnkov ktorych sa ty tak bojis na tomto fore, ze poskodia ludi.