babyy.. :D začala som chudnúť..myslíte že cintronová voda zrýchly metabolizmuss ? už som vypila liter :D dufam,že ten citron bude rýchlejšie spalovať.. :)
Čo sa týka stravovania, naučila som sa mať rituál. Každé ráno keď vstanem, ošťavím si do 3 dl pohára jeden celý citrón a zalejem ho teplou vodou. To vypijem a potom po pol hodine sa normálne naraňajkujem. Čo som sa rozprávala s trénermi, tak údajne ráno nalačno to pomáha spaľovať a mimochodom, dobre sa vďaka tomu ráno chodí na WC, keďže je tam teplá voda. Samozrejme treba jesť minimálne 5x do dňa vyváženú pestrú stravu. Do obeda aj ovocie, na obed nejakú sacharidovú prílohu, ktorá obsahuje pomalé cukry (varené zemiaky, naturálna ryža, ovsené vločky) plus veľa zeleniny, vlákniny a netreba zabúdať na bielkoviny v podobe chudého mäsa, vajíčok,tvarohu cottageov, olomoucke syrečky, sú na b. bohaté, alebo tuniak vo vlastnej šťave. Tuky príjmať v podobe orechov, olivového oleja alebo rôžnych semienok, piť dostatok vody, minerálok hlavne po cvičení, či čajov, na trávenie je výborný feniklový čaj. Rovnako používať správne koreniny, napríklad chilli papričky pomáhajú pri redukcií, škorica zas podporuje nechuť do jedla ak je potreba atď. Veľa šťastia
alibi20.01.13 10:10??.??.224.33
a v knihe igora bukovskeho sa vyjadruje aj k pitiu citronovej vody (neviem ktora kniha uz) a aj on napisal, ze to nici zuby.
alibi20.01.13 10:09??.??.224.33
za poslednych 5 rokov mi 3ja zubari povedali ze si mam zuby po jedeni citrusov iba vyplachnut v ziadnom pripade necistit kefkou lebo sklovina sa narusi a ta kefka ju dorazi.
alibi - neumyvaj??? chcela si napisat "hned umy", nie??
alibi19.01.13 23:56??.??.224.33
hlavne si tesne po vypiti citronovej vody neumyvaj zuby. kyselina citronova neprospieva zubnej sklovine.
:)19.01.13 22:40??.??.219.80
+ si ešte do vody pridaj trochu kajenského korenia :)
Xarra15.01.13 17:27??.??.37.38
Vhodné najmä pre tých, ktorí majú radi sladké. U nich sa v organizme množia hlavne plesne a táto voda pomôže detoxikovať a priviesť organizmus do rovnováhy.
Xarra15.01.13 17:23??.??.37.38
Citrónová voda sa pije takto. Pripravujeme ju večer. Do nádoby nalejeme 1l vody. Jeden stredný (ani malý, ani veľký) neolúpaný citrón pováľame po stole aby zmäkkol, potom ho ošúpeme a dužinu najkrájame na plátky. Nie rozdeliť na mesiačiky, ale priečne nakrájať na plátky, tak ako sa vám dá a vložiť do vody. Necháme cez noc lúhovať. Ráno buď scedíme, alebo pijeme vodu nescedenú. Do poludnia musí byť vypitá. Pije sa to 5 dní, potom je 5 dní pauza. Alebo pijeme 10 dní a 10 dní pauza.
Mom28.11.12 15:11??.??.220.34
QnTPJa milujem citron,citronovu štavu a myslim že pri chudnutí to pomaha,dobrá strava,niaky ten Cvik a spánok ten ja musím mať:)ja si nakrajam Cely citron do pohara zalejem vodou a pijem a ešte aj ten citron spapam:)
Fanka04.07.12 18:12??.??.5.114
Kamaratka chcela schudnúť a ta k pila veľa citonovej vody aj všade ho pridávala a vyrobila si akurát cukrovku - tak aj tu platí všetko z mierou!
M 2504.07.12 17:51??.??.8.188
a zastaví vám menštruáciu ...
a píše sa cvIčenie ...
Darinka14304.07.12 17:44??.??.7.102
ja som chudla a pravidelne som pila citronovu vodu a dala som dolu peknych 10 kg samozrejme upravena strava plus cvyčenie :D
maricenka10.06.12 21:35??.??.227.45
mam rada citronovu vodu. je to vyborne. nevedela som, ze sa z toho chudne:). ako dobre:)
ja si dam do pol litra cely citron. A ked si chcem usetrit (alebo je moc velky) tak polovicu :D Ale zvycajne cely. aj s tou duzinou mnam.
Ella34510.06.12 20:16??.??.112.158
Koľko kvapiek citrónu treba dat do vody nechcem tam dat ani veľa ani málo :)) vopred Ďakujem :))
kulturista30.08.10 14:02??.??.90.52
silvus28 má pravdu. citrón je zásaditý. je dobrý pri svalovici pretože pri svalocvici sa do svalu nahromadí KYSELINA mliečna a citrón ked je zásaditý to MôŽE vyrovnať...ale čo sa pýtala chloeee na 95% nie..a všetkého vela škodí, už to tu niekde bolo.
Ja pijem citrónovú vodu každé ráno na začiatku som to pila tiež kvôli postave ale teraz to pijem pretože ma to prebudí a je to veľmi dobré aj na pleť a vidím aj zmeny na tvári je to veľmi dobré .. a mimochodom je to veľmi dobré aj po opici :) Takže ja to len odporúčam.
A-Z16.08.10 22:54??.??.217.151
Ano, pitie citronovej vody moze mat MIERNY pozitivny vplyv na chudnutie vdaka tomu, ze kysle znizuje glykemicky index (cize zjednodusenie povedane - ulozenie energie do tuku).
Nic netreba prehanat, par kvapiek z citrona skor len na ochutenie cistej vody alebo na dochutenie zeleniniveho salatu ci k rybe... uplne postaci. Aj tak zalezi pri chudnuti v prvom rade na tom co, kolko a kedy jes + vyrazne pomoze pitny rezim a pravidelne cvicenie.
ja216.08.10 17:32??.??.122.143
citala som niekde, mozno aj tu :) ze je to fajn, ja si skor davam len par kvapiek citronu a medu rano do vlaznej vody, lebo nemam rada rano caj a ked chcem vypit nieco teple, tak to takto oklamem (vlazna cista voda mi teda fakt nechuti :)A v tomto rada pijem aj psyllium, inak by som ju nezvladla. Ale inak cez den neviem, ci to zrychli metab. Niekto tu pisal o jablcnom octe. Pohladaj. Pozor ale pri tej citronovej stave - pri nadmernom piti alebo nalacno to moze sposobit problemy so zaludkom a taktiez to nie je dobre na zubnu sklovinu - vo velkom mnozstve. Takze vsetko s mierou :)
silvus2816.08.10 16:58??.??.233.7
Áno, citrón je síce kyslej chuti, ale vraj paradoxne pôsobí v organizme zásadito, takže sa správa ako zásada, t.j. podieľa sa na vyplavovaní škodlivín z tela a prečisťuje organizmus...priveľa citróna ale poškodzuje zubnú sklovinu...
babyy.. :D začala som chudnúť..myslíte že cintronová voda zrýchly metabolizmuss ? už som vypila liter :D dufam,že ten citron bude rýchlejšie spalovať.. :)