priateľ, jeho chovanie

Príspevok v téme: priateľ, jeho chovanie
vitali

Ahojte. Chcela by som sa opýtať jednu vec ohľadne priateľa. Neviem, čo mi napíšete, ja si už nič neviem domyslieť sama. Už na to ani nechcem myslieť, bolí ma z toho hlava, som z toho nešťastná a nahnevaná a sama sa s tým zožieram. Už si pomaly pripadám byť ja tá sprostá. A najlepšie je, že sa nemám ako nerušene, skutočne poradiť s niekym blízkym, a ked aj, je daleko, a cez telefon to nejde a ani nechcem. Ide o to, že moj chlapec si rád vypije. Nie cez rok, ale teraz - cez leto a minulé leto to bolo takisto. Nerozumiem ale prečo. Či sa chce zabaviť, alebo o čo mu ide. Ved predsa veľmi dobre vie, že mi to hrozne vadí! A vie aj to, že ked je opitý, chová sa kumne zle. Preto mi to ubližuje. Nadáva mi, odstrčí ma od seba, hned sa urazí a tak dalej.Ked ho nechcem takého objímať, tak sa urazí. a to ani nejdem spomínať dalšie okolnosti. K iným je milí, len ja to vždy schytám. Jemu je to aj ľúto, aj sa ospravedlní, len proste nechápem, čo mám robiť. Je to preto, že je to proste muž a má svoje dni, alebo sa chce vrátit do pubertiackych čias? Keby sa stalo raz, že bol ku mne zlý, ale bolo to aj dnes, aj pred mesiacom, aj minulý týžden bol opitý. S jeho rodičmi som sa o tom už bavila, aj mu vynadali,hnevajú sa za to, ale asi to nepomohlo:( Naši sa o mna boja. Minulý týžden som strávila sama, tento týžden vyzerá rovnako. Potrebujem ho, ale on to nevníma, ked je taký. Chcela by som ho vytrestať, lebo moja trpezlivosť mi dochádza.Nie je to môj jediný problém, okrem neho mám toho spústu a to s ním mi už vôbec neprospieva. Momentálne nevládzem po citovej stránke. On sa zabáva s kamošmi a ja trpím a trpím, sužujem sa ním a nemá ma kto rozptýliť. Darmo som sedela vedľa kamosiek, akoby som tam ani nebola, ani sa nesnazili ma rozveseliť. cítim sa sama a nemám ani len možnosť niekam odísť:( A tak by som chcela spraviť niečo, čo by aj jeho nahnevalo, aby sa cítil ako ja, chcela by som aj ja kus rebelovať a nemám možnosť s kým, kde. Naozaj..Je to nanič!:( Lúbim ho a veľmi, a konečne chcem mať s ním opäť normálne stretávanie. Beriem to príliš vážne, že si v lete vypije? Ale ved ma už 25 rokov...

suns

vitali, vidim, ze je to na dobrej ceste :) nerozchadzaj sa s nim, daj mu este sancu, ved zatial robi iba hluposti a teba to stve... to sa stava v kazdom vztahu.. musite si tym prejst :) ako dlho ste spolu?

vitali

Ľudkovia, ja ani neviem, čo skôr napísať, toľko ste mi popísali nazorov.ale vidím, ze mi nik nepísal hlúposti, ako to býva v iných diskusiách. Ja nemozem napísat, ze sa s nim podla vas hned rozidem a ani ze sa s nim nerozidem:( hned to nejde. Vcera bol ku mne milí.No takze som sa dozvedela, ze on nebol predvčerom opitý, len bol taký, akého som ho nepoznala, preto som si to myslela. Pri starších kamosoch sa chová tiež tak bláznivo v dobrom slova zmysle a sranduje, a pri týchto z airsoftu sa choval aj srandovne, aj tak, ze sa mi to nepácilo. Inak je slusný.To su mladsi chlapci, vsak aj sa tak chovali, i ked to nie su zlí chalani. Som rada, ze nebol opity:) A ano, povedala som mu, ze ked je opity, je ku mne zlý, a ze to vobec nie je dobre. Nuz, nic nevravel, len ma pocuval. Ano, on chce, aby som sa s nim zabavila, musime si to konecne pekne spestrit. zajtra mame naplanovane dlhsie že ideme do Bojníc, tak sa tesím a najblizsie pojdeme spolu stanovat. Ja viem, musim si davat pozor. Uvidim, ze ci sa bude chytat kalíšteka. Ale asi ani nebude moct, ma novú pracu, ked ma šichtu, je to vsetko na nom a zacal soferovat.
nuz ked bol opity na výlete, co sme boli spolu v júli, velmi to lutoval, sám vravel, ze spravil chybu, dokonca aj pred kamaratom. Velmi som sa na neho hnevala a vcera som mu povedala s vystraznym prstom, ze na to mu nikdy nezabudnem. co mal na to povedat? mlcal. vedel, ze to pokaslal.
On sa namna vcera tesil, hned ako ma uvidel, písal mi sms, aj na nete, ze vidi, ze mi zalezi na nasom vztahu. Ale ja som nemohla byt k nemu vcera taka, ako zvycajne lebo ma pekne nasral.

suns

Anita11, pekne si to napisala :)
ja som chcela vitali poradit najskor nejake menej drasticke riesenie, a ak ho pomaly bude testovat, bude lahsie sa rozhodnut pre radikalny rozchod...
to plati pre "katka..." nejdem ju tu na nic navadzat... iba hladam riesenie problemu
v podstate ano, chlap sa velmi malo zmeni... a vitali ten tvoj je dost agresivny, ale prizna si chybu, nie? ako si uz pisala...

Anita11

vitali - pripadáš mi citlivé a rozumné dievča, ale to, čo prežívaš nie je dobrá perspektíva do budúcna. To, že by si občas trocha vypil s priateľmi, by nebol ten najvačší problém, pokiaľ by mu to neovplyvnilo náladu a povahu tak, že je agresívny. Ja osobne tiež neznášam opitých ľudí, ale je rozdiel, či sa ten opitý smeje, spieva, alebo nadáva, či aj niečo horšie.
Dobre ti to popísala aj xxaxxa. To sa do budúcna nezmení. Pokiaľ jemu nezáleží na tom, že mu alkohol takto mení správanie a ubližuje ti tým, nečakaj od toho nič dobré. Sú takéto povahy a skutočne alkohol robí "divy" aj v tom zlom slovazmysle. Je to paradox, že takýto ľudia ubližujú predovšetkým a najviac tomu, kto im je najbližší a koho majú v triezvom stave najradšej. Dokonca dokážu s priateľmi spievať, držať sa okolo pliec a chovať sa priateľsky a otvoria dvere do vlasného bytu a partnerka je ten najhorší nepriateľ, aj keď pred odchodom z domu bolo všetko dobré. Keď je opať triezvy oľutuje, a to ženu namotá, že to bude lepšie...Omyl.
Áno, može to byť aj dobré, ale to by ti musel dokázať tým, že keď si prizná, že bol zlý a nepríjemný a ľutuje toho, čo robil, keď bol opitý, mal by si vedieť rozkázať ako triezvy, že piť nesmie, lebo ty si takéto správanie nezaslúžiš. Ak ale toto nedokáže, bohužiaľ rozchod bolí, ale určite menej ako život s takýmto človekom. Pokiaľ nie ste manželia a nie sú vo vzťahu deti, treba to riešiť, keď prídu deti rozchod je ťažší ale aj život s takýmto mužom.
Držím palce, aby si to vyriešila čo najlepšie.

sitivar

TO JE ZLE,ZE SI VYPIJE,ON MA SVOJ ALKOHOL A TY BUDES MAT VZDY LEN SAMOTU.BUDES S NIM,NO BUDES SAMA.ON SA NEZMENI,VER MI POZNAM TO Z VLASTNEJ SKUSENOSTI.RADCEJ TO UKONCI,INAK BUDES NESTASTNA CELY ZIVOT.NAJDI SI CHALANA,CO SI TA BUDE VAZIT A BUDE PRI TEBE STAT.

jajka001_

takze ty vobec nepijes, ani nevies ake to je, a on si sem tam v lete vypije s kamosmi a tebe to vadi, lebo ty chces byt s nim a ked je opity nechova sa k tebe milo, lebo ty ho odmietas.
chalan sa chce trochu zabavit bez frajerky s kamosmi a uz je z neho alkoholik.
ked pije, nebud s nim, lebo ta v triezvom stave moze len vytocit.
pokial by sa k tebe choval nejak nasilne, tak sa s nim urcite rozid. z tohoto tu popisane by som ale povedala ze sa proste v tom stave nezhodnete a zacnete sa hadat. vies myslim ze by si si mala s nim vyrazit a zabavit sa.alebo si najdi taketo co ako ty nikdy nepil a pit nechce.
a este, je hlupe na neho cakat kym sa on niekde bavi, naplanuj si svoj cas bez neho a neprisposobuj sa tomu, kedy si on najde na teba cas.

xxaxxa

Ja by som od neho utekala co najdalej. Alkohol uvolnuje cloveka a vtedy sa prejavia tie jeho stranky ktore sa daju v triezvosti potlacat rozumom... Neriesila by som ci sa zmeni alebo nie, k tomu aby sa clovek zmenil musi chciet v prvom rade on sam. Inak to proste nejde. Jemu to vyhovuje takto, vie ze ajked sa k tebe sprava obcas zle tak ty mu to odpustis po par dnoch trucovania. Ja myslim ze by si sa mala zamysliet sama ci mu to mienis dalej tolerovat alebo nie. Ak si vazis samu seba tak sa postav na zadne a nenchaj do seba viac kopat. Ak on nema dostatok ucty k tebe a neovlada sa s obcasnym popijanim ktorym ti ublizuje tak do pekla s nim...

katka...

Suns, ty ju este nevadzaj nech pije aj ona.
Vitali, fakt to buducnosti nic dobre nevesti. Najhorsie je kombinacia alkohol + agresivna povaha pod jeho vplyvom. Mam v okoli vela prikladov. Tiez v mladosti sa len zabavali s kamaratmi pri pive. Teraz su z nich alkoholici, co mlatia zenu a deti.
Aj moj priatel si vypije. Ale len ak sa oslavuje. To je tak 5 krat do roka mozno. Inac mu staci jedno pivo 1 - 2 krat za tyzden. A prednejsia som mu ja a nie ist sa ozrat s kamaratmi.
A nie je agresivny. Pozna svoju mieru, potom zalahne a spi.
Je asi fakt pravda, ze chlapa si treba otestovat s tym alkoholom.

soffa

sa zas nechapem teba,....ze este s nim chodis.nezmeni ho muzi sa nemenia!muza neprevychovas!potom sa tu nestazuj ze mas muza alkoholika!!!!vies preco je ku teba taky-????lebo vie ze mu to budes tolerovat,tak ako aj minule leto....

doubledog

zbytocne riesis, ci ma navyk, alebo bude mat navyk.
pre teba musi byt podstatne to, ze alkohol ho meni a pod jeho vplyvom sa k tebe sprava zle.

naozaj je pravda, ze zena by mala muza otestovat, ked je opity, ako sa sprava.

napr. taky ja :)
nepijem casto, v podstate zriedkavo, ale ked mam chut a prilezitost, dokazem sa rozbit na kasu.
lenze nebyvam agresivny, ziarlivy, nelutujem sa, nemam ziadne prejavy, ktore by mohli mojej zene vadit.