Yorkshirsky terier

Príspevok v téme: Yorkshirsky terier
Jej

chcela by som si kupit yorkshira asi toho mini kolko ma asi priblizne cm? a ako sa onho treba starat? ked som pozerala na nete tak staly okolo 100-150eur. su teda cistokrvne? a ked si teraz kupim a potom za tyzden budem chodit do skoly a mama s otcom nebudu doma nevadi ze pes bude do vecera sam? ale ja by som sa onho starala len potrebujem vediet ako..dakujem

doda1111

dobrý večer. prosím vás onradu mám yorkyho yhruba mesiac doma a od prvého dna ho učím na podložku a aj von aspoň 3.4krát denne ale stále cvrká a kaká vnútri , tam kdensa mu to páči. Nakúpila som mu aj spreje na cikanie čo mi odporučil veterinár a nič nám nepomáha. nechcem ho biť alebo trestať za to , ale inak neviem ako ho naučiť . prosím vás pomožte mi . dakujem

ria 35

EWELIN:
...tiež milujem psíkov, ale vyjadrovať sa o deťoch....odporné decko...deti sú hnusné...nechápem Vás...pre mňa ste zaslepená fanatička, ktorá okrem svojho psíka nemá rada nikoho...samozrejme, že deti si chcú psíka pohladkať...treba ich len v kľude upozorniť...ale...škoda reči...žite si svoj sebecký život so svojim psíkom... :-(

emana.

mám yorkiho a je to maznáčik celej rodiny. Nikdy na nikoho ešte neštekal. Bez vodítka chodí poslušne pri nohe. Neni pravda, že tieto psi sú agresívne. Ak aj zbadá psa vôbec si ho nevšíma. Spíme aj my v jednej posteli.

Yorki je najkrajšie a najzlatšie plemeno. nemenila by som za nič na svete.

danceallday

Ja yorkshirov neznasam, 100 ludi 100 chuti, ale neviem si pomoct, ved to ani nevyzera ako pes, je to take male, ze sa bojim, ze na to stupim ked to niekde vidim, trci mu jazyk z papulky, vkuse to len steka, pisti, ludia yorkshirov prehnane rozmaznavaju, nosia ich v jednej ruke, spia s nimi v posteli, tie psy su agresivne, kusu... no hrozne...stale ked vidim yorkshira tak mam pocit ze ten pes sa mraci alebo co, a ked ho ludia ostrihaju, tak vyzera iba ako kost a koza.. neviem preco ale neskutocne mi vadia tie psy ked ich niekde vidim, a este to ake su agresivne, moj nemecky ovciak ide poslusne, a tie male yorkshiry zacnu stekat a vycerovat zuby, proste male agresivne upistane, za mna nie :(

pipiruta

Mam yorka ma 10tyzdnov cika hocikde aj ked niekedy sa trafi na podlozku alebo noviny ale aj vonku sa vykaka a vycika tiez neviem ako ho odnaucit cikat.vypije vela vody potom vela cika.

ewelin:)

ja mám yorka, má 11 rokov - dievčatko a je to ten nejlepší, najposlušnejší psík na svete. Na slovo poslúchne, nešteká, neuteká, vonku chodíme bez vodítka...vo vnutri sa ešte nikdy nevycikala ani nevykakala...proste ideálny psík. Horšie ak idem preč, tak tie smutné očká :( kam sa dá, beriem ju so sebou a viac ako tri hodiny nie je nikdy sama...a keď odchádzame tak jej pustím rádio alebo TV aby mala nejakú kulisu...chodíme venčiť 4x ( z toho jedna dlhšia prechádzka a tri len čo vybehneme ). Papá 3x denne a to tyčinky, paštétky, kapsičky, ale na obedy vždy varené kura s prílohou ktorú mením - ryžu, cestov, vločky, mrkvu, ver.zemiaky a pod. Spíme v jednej posteli, nemala by som srdce ju nechať inde..je celú noc natlačená na mňa :)

inak je to malý bojko - hneď sa trasie od strachu a pýta sa na ruky. Najviac sa bojí detí..ale tie sú hnusné , lebo vždy ju idú chytať, ona sa schováva a potom ju naháňajú..má obrovský stres...akonáhle zbadám odporné decko, čo sa k nám blíži, zdvihnem ju na ruky a vybavené...no a veľa spinká. v podstate len spí, papá a ked poviem ide von..hrať sa hrá, len ak ju vyprovokujem s nejakou hračkou.

Kam s nou ideme, každý len hovorí, že jééé aký zlatý psík, a aký je pekná a môžme pohladkať a pod...

skorpioonka1

Ahojte ludia. Neda mi sem nenapisat. Na temu york. terier.
Mam rocneho yorka - fenku.
Reagujem aj na Kika a ovisnute ucho. Je potrebne steniatkam lepit uska, nahor, do kym nespevnie chrupavka. My sme uska lepili, no ale asi sme ich nelepili o.k, lebo jedno usko jej stoji, druhe ovisa.
Co sa tyka stekania - steka len prilezitostne a ked treba. Asi preto, ze celu energiu vyda na cvicenie. Pretoze chystame na preteky v poslusnoti. Samozrejme ziadna drezura ale pozitivne odmenovanie napr. psie piskoty. Pozrite si stranku - obedience.
Co sa tyka samoty, vydrzi cca osem hodin sama za pocuvania radia a ziadna separacna uzkost. Je tak zvyknuta od steniatka.
Poviem vam pri kupe ma vsetci odhovarali, ze hlupe psi. Nemozem povedat na nu nic take co by vadilo. Na postel moze vyst len s povolenim. Jedine co mi vadi, ze nevie vydrzat s cikanim a kakanim. Takze si myslim, ze je to o cloveku a jeho pristupe k vlastnemu psovi. Ludia hovoria ze yorky su ustekane, pretoze ich maju za postelne psy a na nunkanie a pes nema kde vydat energiu. Moja to vyda na cvicenie. Je to vesele psica, hrave a spolocenske. Takze kto nieco negativne do yorkschirov tak ja hovorim opak.

macko123

mam 13 rokov a krsna mi chce kupit psika a neviem ktore plemeno by bolo pre mna najlepsie ( yorkshirsky terie, malezsky psik alebo nemecky špic trpaslici
Dakujem