Keď rodiačia klamú

Príspevok v téme: Keď rodiačia klamú
kikusina_Q

Moja mama mi stále klame. Od mojej spolužiačky som si objednávala oriflame a tak mama povedala, že pojde do Oriflame a budem si objednávať od nej. A ako to skončilo? Tak som si išla konečne objednať aj so sestrou od mamy. Potom sa vyhovorila ,že nemá poniaze ale hlavne, že sestra ma plnú izbu tej kozmetiky. Vštko čo objavím musí mať aj ona. Ja mám odmalička rada mačky. Už v 4 rokoch som mala svoju prvú mačku. Som obrovská milovníčka mačik a č sa nestalo? Tú mačičku už dávno nemám tak som si povedala že si znova nejakú zaobsrám. Doniesla som si domov bielu mačičku s modrými očkami. Nádherná. Mojej sestre sa veľmi páčila a začala si ju privlasňovať. Potom sme boli zle z finančnej stránky tak sme ju musli dať preč. Veľmi som vtedy plakala. A čo sa nestalo? o pár dní vidím ako moja sestra si zatvára izbu keď idem okolo nej. V noci som sa tam vkradla a čo nevidím? Bola tam moja mačička. Mama mi zo začiatku tvrdila, že si ju tí , ktorým sme ju dali nechali u nás lebo sú na dovolenke. teraz je mačička u nás asi 3 mes. a sestra tvrdí ,že je jej. Proste moja sestra nemá vlasný mozog po všetkom musí opakovať. Mám 13 a ona 11. Prosím pora´dte čo mám robiť. Moju matku nenávidím. Ani neviem či je to moja naozajsná matka lebo keď som bola malá starala sa o deti z dt. domova.

janab

z toho čo čítam tak mi vychádza, že tvoja matka medzi vami dvomi robí rozdiely...a dosť zarážajúce..čo tebe nedovolí, zoberie, to druhej dá a s výhovorkami...akoby tvojej matke nezáležalo na tom čo cítiš a ako ti je...záleží jej na tvojej sestre, aby mala to, po čom túži..to, že chce mať všetko čo ty, to je akási "žiarlivosť" a to niekedy medzi sestrami býva...mala by si povedať rovno svojej mame, prečo ti robí takéto veci...ty nemôžeš a ona môže...tvoja matka robí veľkú chybu, ak ste pokrvné sestry, toto by robiť nemala...ak nie ste "sestry", tak to je vysvetlenie prečo to robí...dospelí veľmi často ubližujú deťom možno aj v nevedomosti...povedz mame, že ťa to trápi a povedz jej aj to, že sa ti zdá, že ťa neporodila...ak táto poznámka nezaberie, tak nejako musíš vyčkať kým nedospejete, ale myslím si, že tie problémy neustúpia...prajem ti veľa trpezlivosti a upriam sa na svoje koníčky mimo domu a na vzdelanie...to čo máš v hlave ti nikto neukradne...

zuzic

tak bud naozaj nie si jej dcera alebo je sestra rozmaznana lebo je najmladsia aj to sa stava. ak bola naozaj cica tvoja tak najskor skus ten rozhovor. ono to niekedy dopadne tak ze mama sa tvari ironicky ze prehanas. ak to spravi tak uz to s nou neries len jej kludne povedz ako velmi ta sklamala a ze nie si si ista ci si jej dcera. budes vidiet na reakci ci si alebo nie matky v tomto tazko utaja emocie. a ries to sama. skus znova rozhovor so sestrou ak nic tak zober macku sestre a zamkni ju ako ona zamkla tebe. hlavne nech vidi ze sa nebojis a ze ty mas vrch nepolavuj. ono to dlho takto nepojde ale mozno jej to dopne...
PS: tvoja sestra ma 11 a mama jej kupuje kozmetiku???

Gregory House

Pozri sa, ci nemam jamku na brade, ak ju nemas aj Ty, nie je Tvoja matka, dalej sa pozri na duhovky, na rozmietnenie skvrn, je to tiez dolezity znak.

Surovo vezmi sestre tu mcku a tvrd, ze je Tvoja. Milujem macicky, oni si dobre pamataju, ostane pri Tebe

antoniak

ja keby som mala taku segru tak je mrrrtva ... Proste si tu macku zober naspet !!!!!! je tvoja !!!! ty si si ju doniesla .. A zober si ju aj násilim ak to bude trebať tvoja sestra je narusena a mama tiez .. mozno fakt nie si jej ... Hladaj nejaké spisi !!! urcite nieco najdes ked nikto nebude doma !!!!
Drzím palce ! :)

Bruni

Alebo sa na to vykasli, a zaobsatraj si vlastnu macku a sestre budes kradnut jedlo...napadlo ma tiez pri tvojom prispevku, akokeby bola proti tebe zaujata v prospech sestry, zazival som nieco podobne a to sme s bratom pokrvni pribuzni. Je to mozno dobry impulz k tomu aby si zacala zistovat svoj povod.
Ak by si bola jej vlastna je to trochu zvlastne s tou mackou, ved by ste sa o nu mohli starat obidve...A ak nie si vlastna, tak zase ber to z toho dobnreho hladiska, mas lepsie podmienky ako napr. keby si osta;la v domove...

an1ka

Ahoj.. podľa mňa by si sa s ňou o tom mala porozprávať a povedať jej o tom. Keď si to už skúšala skús sa poradiť s niekým iným blískym človekom. A keď už by si sa šla porozprávať s mamkou tak osamote medzi 4 očami. Ale je podľa mňa ešte skoro aby si ju nenávidela. Ja mám tiež 13.. ak by ťa to upokojilo.. hlavne sa neboj a nemyslela si na to, že chyba by bola v tebe??