Už to ďalej nezvládam vlastný život

Príspevok v téme: Už to ďalej nezvládam vlastný život
Moods

Ahojte. Mám 17 rokov (za trištvrte roka 18). Bývam v rodinnom dome s mamou a babkou. Teraz je u nás na prázdninách aj moja sestra s manželom a trojmesačnou dcérou. Doma sa to už nedá vydržať. Sestru som nikdy nemala v láske, pretože je to sviňa človek, ktorú mali všetci radi, lebo nevedeli aká je zvnútra beštia. Mne doma len nadávajú, že nič nerobím, že chodím len po kaviarniach (dvakrát do týždňa vybehnem na poobedie celé preč za najlepším kamarátom) a len sedím na riti. Doma celkom pomáham, síce nie veľmi v záhrade, ale aj tam občas pomôžem keď mi povedia. Dnes mi mama povedala, že si mám zbaliť veci a ísť preč, že sa za mňa hanbí atď... a to len kvôli tomu, že si občas zvyknem zapáliť... ku káve, na ukludnenie mi to veľmi pomôže.... Moja sestra mi našla v taške cigarety, a povedala to mame.... to je celá vec, že som sľúbila že fajčiť nebudem a sestra jej to vyhodila na oči len preto že sa mi chcela pomstiť takýmto spôsobom.... prečo ľudia nemajú v sebe trošku normálnosti a ľudskosti? Viete, cítim sa ako tá najväčšia špina, ktorú podkopávajú. Navyše sa liečim od dvanástich na bulímiu a depresie. V noci nespím, premýšľam len nad tým, čo robiť. Často myslím na smrť, ale viem, že existuje spôsob ako von z toho. Môžete mi prosím poradiť?

highnoon

Tvoj prípad je typický pre dnešnú dobu. Dnes si väčšina ludí absolutne neváži to, že človek ako ty-inteligentný svojprávny človek ktorý može vycestovať hocikam do zahraničia a zabudnuť na slovensko-ostávaš doma snažíš sa aspon ako tak viesť typický rodinný život s mamou a starkou. Keby si odišla a ostali by odkázané len na tvoju sestru ,ktorá s nimi je len občas, zistili by ako velmi si im na pomoci. A najmä tá psychická pomoc v každý všedný den je najdoležitejšia. A ešte sa čudujem že ti zakazuju tu cigaretku, doprial by som im nech si vyskušajú ten pocit ked decko udrie rodiča a vezne mu peniaze na drogy. No nič s nimi už nenarobíš, ale dúfam že sa ti podarí zvíťaziť nad týmito problemami :D

S1M

Nechystáš sa na VŠ? Myslím si, že keby si bývala na internáte, tak by ti to pomohlo, osamostatnila by si sa a žila si po svojom ;) Finančne by ťa utiahli a ak nie, tak by si si dala žiadosť o sociálne štipendium. Určite by si naň mala nárok.

nathália09

nedopísala som včera-nejaké slová mi ušli-a už som mala problém otvoriť túto stránku-takže
dodatok:
Pomôž mame s hocičím,a navrhni jej pomoc sama od seba-to je ochota.Mama aj sestra budú prekvapené,čo ťa to napadlo.
Ak vieš niečo dobré uvariť,či upiecť,povedz mame že rada,by si dnes urobila,to či ono.To je cesta,byť lepším k druhým,a oni ti to oplatia podobne.A začni hneď a z úsmevom.úsmev robí veľa,a nie nahnevaná a namrzená tvár.

ladida ii

moods!si bulimicka!mas zle vztahy s rodinou a si z nich podrazdena,lebo bulimia ovplyvnuje tvoje nalady atd..poznamka sem a tam,ze vela jes,nemoznost ist jedlo vyvratit,lebo dom je plny ludi..pracujem s bulimickymi dievcatami uz roky,vsetky su iritovane ich vlastnou rodinou,problem je v tebe,nie v rodine!

Andhynka

Moods: No ked ti mam pravdu napisat, ja som mala podobne problemy. V rodine mi vela ludi nadavalo a zle som sa velmi citila takze ta chapem ako ti je. Teraz sa to uz zmenilo. Ja som si to s nimi vyriesila tak, ze som robila vsetko dobre co sa dalo aby uz nemali dovod byt na mna taki, a neskor som sa s nimi porozpravala, ze co im na mne tak vadi ked nic zleho nerobim. A uvedomili si to a teraz je to inak :-)

verula

moods, uvidíš ked budeš sama mamina zlepší sa váš vztach aj zo sestrov, teraz sa búriš si podráždená, bud rada ,že máš sestru neskôr možno budete najlepšie kamaratky ,aj u teba sa časom zmeni rebríček hodnôt.

vitali

No tak to je este dobre, ze s vami nebyva:) Musis pockat do septembra. A je tam rozdiel v chovani mami, ci tam uz sestra je ci nie je?

Moods

No teraz je u nás už dva mesiace... v septembri odchádza.... Nie je u nás až tak často, ale keď prídu, tak prídu na dlhšie, keďže jej manžel pracuje tak, že chodí po celom svete, tak aby nebola sama, príde k nám.....

vitali

Mozno aj vdaka tvojej sestre, a to asi urcite, sa chova tvoja matka tak kriticky. A tvojej sestre sa asi aj podarilo co chcela. Urobit z teba najhorsiu a hlupu. Zda sa, ze to nie je dobra sestra. Je dospela, mala by mat kus rozumu a uvedomit si, ze niekoho zdeptavat je velmi spatne. Ktovie, ci by sa to pacilo, keby to robili tak jej dietatu.Asi by som taku rodinnu prislusnicku aj ja ignorovala. Ale u vas je sestra casto, ci ani nie?