Ako sa zbavit malinkych ciernych mušiek?

Príspevok v téme: Ako sa zbavit malinkych ciernych mušiek?
muška

Chcem sa spytat... posledne dni ma trápia tie male otravne male cierne mušky. vidim ich kazde rano popri ceste pri stromoch.. az mraky malych ciernych musiek. to by ma vsak netrapilo, nech si tam bzučia.. moj problem je, ze mam sietku na okne, kazdy vecer sietku aj okolo sietky nastriekam repelent, ale tv mam pri okne a tie male špiny sa dostanu dnu a mam ich 100vky na obrazovke!!!! ak zapnem notebook, tak na monitore dalsie 100vky. cim by sa dali odpudit? akym sprejom alebo co mozem dat na sietku, aby sa tie male otravne MUCHY nedostali dnu? pri zavretom okne sa neda existovat...
HEEEELP :)

AdamKrt

Vsak tam das lampu proti hmyzu, len okno zavries a zastries preto, aby Ti z vonku nepritahovala dnu tie musky....

Nieco taketo:
www.vmd-drogerie.cz

Musky Ti to zlikvuduje a potom zase si otvoris okno. Ked nebudes mat zapnute ziadne svetlo, dnu nepolezu....

FISKA

AdamKrt - dakujem za pripomenutie mucholapky... snad to este predavaju, skusim :)

co sa tyka toho ovocia.. nie su to tie musky, su o trosinku vacsie... a idu len a len za svetlom, v kuchyni ich nemam... tam zvyknu byt, ked mame hrozno alebo broskyne... ale to uz som sa naucila - rychlo zjest a muska sa neobjavi :)

tieto su vacsie, ako tie tzv. "vinne musky" a hovorim, idu za svetlom a su ich teraz vsade huuuuufy okolo poli...
dnes este skusim nastriekat sietku dakym humusom proti hmyzu...
lebo bez otvoreneho okna nemozem byt urcite :-/

ale dik za rady..

AdamKrt

Inak, tie male musky pritahuje velmi vona hnijuceho ovocia a zeleniny. Ak je niekde spadnuty napr. prezrety banan, jablko, kiwi, ci aj hnijuci zemiak atd., tak ich to velmi laka... Treba pozriet, ci doma v spajze nieco take neostalo, nehnije a vyhodit to von. Pouterat a neskladovat doma hnijuce ovocie a zeleninu.

AdamKrt

Potrebujes bud sietku na okno s mensimi ockami.

Alebo mucholapku. Volakedy sa to predavalo, skus kuchynku, alebo drogerku, ze si to zavesila na strop. Roztiahla sa taka spulka a bolo to lepive. Prilepili sa tam.

Co mam vsak vyskusane je, vyvetrat, zastriet a zatvorit okna. Nech uz nic neprileti. Potom do stredu miestnosti zavesim napr. na normalny luster - lampu proti hmyzu. Len pozor, nech to nesvieti moc na stenu, lebo nepoletia na lampu, ale na stenu. Je vhodne to umiestnit bud medzi dvere, alebo strategicky niekde uprostred miestnosti.

Uz sa len clovek diva, ako lampa robi prask, prask a jedna mucha za druhou dostava elektricke rany a padaju dole ako odskakujuce uhliky z pahreby... :)