Mam nedostatok zeleza, ako to mam zmenit?

Príspevok v téme: Mam nedostatok zeleza, ako to mam zmenit?
janicecka

lekarka mi odporucala ze mam jest viac hovadziny, cvikly, spenatu, pecene..ale toto vsetko uz v jedalnicku mam a napriek tomu mam nedostatok zeleza..mam brat aj nejake vyzivove doplnky? alebo viete este o nejakych jedlach ktore by som mala konzumovat? a este by ma zaujimalo ci nevadi ze jem zavaranu cviklu, obsahuje rovnake mnozstvo zeleza ako cerstvo uvarena cvikla?

keity

Ahojte.
Uziva niekto z vas tabletky NovoFerrin? Vsimla som si na internete mnohe dobre recenzie a potrebujem si nejake tabletky kupit, tak uvazujem nad tymito. Dost ma oslovili aj preto, lebo su vhodne aj pre darcov krvi - co ja som. Rada by som preto vedela este skusenosti aj od vas, dakujem krasne.

linduss84

Dudinka rada citam taketo pozitivne ohlasy, som rada, ze ti tabletky vyvhouju. Este aby aj krv bola v poriadku a potom si budeme moct povedat, ze sme trafili spravne lieky :)

Emilius

Ja osobne okrem stravy používam aj hemonove železo od Globifer, nie je to vobec drahé a nemám ani nejake zaludočne problemy z toho, alebo niečo :) tu je dobrý článok na ich webe o tom www.globifer.sk , že ako ho správne doplnovať a dávkovať a tak... podla mna stojí aspon za pozretie

dudinka57

Kiara6 veeelmi dobre, uz ich mam doma, zacala som ich uzivat a su super. V prvom rade ma prekvapilo, ze tabletky su bez pachute zeleza, co je uplne super, lahko sa prehltaju. A maju sa uzivat hned rano na lacno, co je pre mna idealne lebo vacsinou cez den uz na tabletky zabudam:-/:-D Kup si ich, myslim, ze budu aj tebe vyhovovat:-)

linduss84

Dudinka za malicko, rado sa stalo :)

Wendy tie tabletky obsahuju aj vitaminy C a D, co prispeva k spravnemu fungovaniu imunitneho systemu. Preco sa pytas? Tiez potrebujes nejake zelezo v tabletkach uzivat?

Kiara6

@dudinka57 no akoš, už ti došli? čo na ne hovoríš, ja som tiež na vážkach, či si objednať, lebo podľa posledných krvých výsledkov mám tiež nedostatok železa

linduss84

Dudinka jasne, ze ti to viem napisat, nakolko ich uzivam, to by bolo, keby som nevedela, by si si o mne pomyslela :D :D :D Uzivat sa ma jedna tableta denne a rano na lacno.

Monchitta ked som sa ich na tuto otazku pytala, tak mi povedali, ze to nemaju odskusane na tehotnych a preto to nemozu odporucat zenam ale nemalo by to uskodit. Priamo odbornika na ich stranke som sa pytala a oni mi toto povedali, tak len tlmocim :)