Výživovvý poradca

Príspevok v téme: Výživovvý poradca
kariatida

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti s výživovými poradcami respektíve Vas poprosit o pomoc pri najdeni vhodneho. Hľadám niekoho kto by ma vyšetril na lekárskej úrovni, komplexne zmapoval moj zdravotny stav a pomohol mi zostavit optimalny jedalnicek. Mam totizto traviace problemy a intoleranciu mlieka. Dakujem

Laura35

Vyskúšajte výživovú poradkyňu Zuzanu Líškovú. Venuje sa metóde Metabolic Balance. Na základe rozboru vzorky krvi mi vypracovala výživový plán, podľa ktorého som sa stravovala - je doslova ušitý na mieru a zohľadňuje chémiu tela. Vôbec to nie je o nejakých práškových diétach ( po takých sa mi vždy dostavil jojo efekt), ale jedlá som si robila z bežne dostupných surovín. Postupne sa mi upravil metabolizmus, schudla som 15 kíl a mala som viac energie. Zuzka pôsobí v Bratislave a môžem ju len odporučiť. :) -odkaz odstránený-

RNG

Bj cukrov je vela od jednoduchych az po komplexne sacharidy. Ovocie ich obsahuje rozne, od fruktozy a glukozy, cez galaktozu a ine, tiez a rozne polyoly(cukrove komplexne alkoholy).
Aj nas bezny repny cukor obsahuje sacharozu, ktora sa sklada z glukozy a fruktozy a to iste plati pre trstinovy cukor, kde su tieto dva cukry zmiesane, nie zlucene a podla stupna rafinacie su tam aj ine sacharidy, polysacharidy a polyoly=povacsine sladke latky.

Pecen zadrzi az 95% fruktozy ale len 5% glukozy, to je fakt.
V pripade nedostatku glukozy dokonca vie premenit cast fruktozy na glukozu a dat do krvi, dokonca z bielkovin vie vytvorit neoglukogenezou glukozu, inac by eskimaci a ludia na bezsacharidovej diete(atkins) boli vsetci vykapali.
Problem je ale v potravinarskom priemysle, ktory pouziva coraz viac cukrov a najma lacneho kukuricneho(high fructose corn syrup), ktory ma extra vela fruktozy, a to samozrejme vedie k obezite, lebo prebytky cukrov a najma fruktozy sa menia v peceni na tuky v konecnom dosledku.

janab

Moja priateľka zašla za takým doktorom, ktorý robí také vyšetrenia, že vám zmerá na nejakom prístroji koľko potrebujete kcal denne v pokoji, aby vaše telo spálilo a potom naordinuje nejaké stravu..či tú stravu dodáva, to už nevie, lebo na 2x tam už nešla..chcel za tú liečbu 1000 éčka a nech sa ešte poradí s manželom (to aby jej to zaplatil..)..lekár a dosť známy lekár..takže bacha..a čo sa týka jedla, myslím si, naši dedovia, pradedovia žili z toho čo vypestovali tu na Slovensku..máme jesť to, čo sa urodí a vychová tu..žiadne postriekané citrusy , žiadne poľské kurence a žiadne oleje a margaríny..to je humus..treba čisté maslo v normálnom množstve a áno morské ryby . A áno RNG má pravdu, na črevá je najlepšie psylium - prečistí, nemáte zápchu a trošku aj naplní žalúdok..

- mira

Robíš dobre, keď sa držíš svojej intuície. K zlepšeniu stavu sa dopracuješ i tak, že sa budeš držať štandardného taniera a po čase sama prídeš na to, ako si ho upraviť na svoj stav. Som rada, že sa tu našiel niekto, ako ty. Ani ja nie som svätá a často sa odchýlim, moje telo ma ale rýchlo upozorní, že sa mám vrátiť späť.
K Strnadelovej som nešla, pretože som vedela, že predpisuje prípravky. Jej prednášky sa mi páčili, ale tým by sa zrejme neuživila.

sweet_lolitta

Mira> odkaz pre teba ale aj ostatnych-slubila som feedback na mudr. strnadelovu... nie som spokojna a jej pristup v ambulancii sa mi nepacil. jej homeopatika som ani nezacala brat, nedovolila mi moja intuicia a par ludi, co mali totozne skusenosti ako ja... tot vsetko...akurat vyhodene peniaze.

BJ

RNG, nemyslim, ze to s pecenou a fruktozou je pravda za kazdych okolnosti, inak by mali vsetky zivocichy ziviace sa plodmi odpalenu pecen. Alebo, ta ludska funguje inac, nez ta zvieracia?
Myslim, ze to bude len ciastocna pravda, za urcitych okolnosti a tie testy neprenikli dost hlboko do podstaty problemu. Moj nazor. V kazdom pripade, diky za zaujimave info.