16 ročný športovec, bolesťi kolien

Príspevok v téme: 16 ročný športovec, bolesťi kolien
Rado777

Zdravím, budem mať 16 rokov a dosť aktívne sa venujem cyklistike. V posledných dvoch mesiacoch som začal pociťovať bolesť kolien, trénujem už odmalinka a teraz keď som sa konečne dostal k závodom tak toto. Je to dosť intenzívna bolesť najmä pri dlhšom tréningu, zo začiatku cítim len jemné pálenie a potom takú neznesiteľnú tuhú(lúpavú) bolesť pri väčšej záťaži (vrchná časť kolena). Bol som s tým aj u doktora a povedal nech na pol roka prestanem že je to dospievaním a športovci to mávajú. No ale to je podľa mňa blbosť lebo mal som niečo podobné v 13tych a vtedy som mal dosť dlho pauzu. ps.: Jazdím stým a tú bolesť sa snažím prehrýzť ale keď si koleno natriem pred tréningom fastumgelom a dám obväz bolí to menej ale stále dosť, koleno sa my farbí do červena pri bolesti.

Prosím poraďte čo s tým už som s toho dosť zúfalí.

Peto T

Pre regeneráciu kolagénu je nutný vitamín C. Keďže si navyše športovec, asi by si mal tak či tak brať vyššie dávky. Kľudne aj 3x denne 1000mg, ak nemáš problémy s obličkami alebo poruchy metabolizmu železa/medi. Najlepšie s jedlom a bez umelých sladidiel/farbív. Veľa piť po celý deň.
Ak chceš viac info, pozri kapitolu Reumatické problémy: rizikaockovania.sk

bikerka

Rado som tiež cyklistka.A som si vytrpela svoje. Najprv poranenie kolena, potom zlomeny prst, dalej komplikovana zlomenina súčasne členka a pistaly a potom o rok na to druha noha. To vsetko za 4 roky.
Ale az teraz som si uvedomila ze aké je super ked ta nic nebolí a si v poriadku. Ak más bolesti urcite to rieš! Možeš z toho mať aj závažnejšie zdravotné problémy. Skús nejakého športového lekára. Nehazarduj so svojim zdravím. Vela stastia!

manonr

Ahoj vyskusaj pripravok Artron, je super pre sportovcov, aj ako prevencia proti bolestiam klbov...maju ho aj na -odkaz odstránený-

Sidney

Servus, hram hokej budem mat 17r. a mal som pdobne problemy z kolenami. tak isto som bol za ortopedom ktory mi vlastne nijako nepomohol. Moj nazor je ze nasi "ortopedi" to podcenuju, povedal mi ze si to mam mastit Fastumgelom, tak diky moc za taku radu. Objednal som si klbovu vyzivu,v lekarni som si kupil Arthrostop Hyal tablety + Arthrospot gel. Pocas treningu som si kolena stahoval bandazov. bolest do mesiaca uplne presla. 2 roky mam chvalabohu pokoj preventovne si ich stale mastim tym gelom a nemam ziadne problemi.

janka.

rado radim ti čim skor s tym choď ku dr. Ja som na to tiež kašlala. bolo mi jedno čo mi kto hovori. Podstatne bolo premňa hrať, nič ine ma nezaujmalo. bola som presne v tvojom veku. Teraz mam 21 rokov kolena na maderu a 29 septembra idem už na 7 operaciu kolena. ortoped už otvorene hovori o umelok kolennom klbe. Až teraz si uvedomujem čo všetko som obetovala koli športu. Neurob to iste. Zdravie mame len jedno.

Rado777

A matqa vieš aj cyklistika je dosť zaberačka pre kĺby, ale hlavná vec bez čoho ani nesadnem na bike je určite strečing. Hlavne kvôli tomu že pri cyklistike sa sťahujú šľachy na nohách takže sa to cvičiť musí, a máš aj menšiu pravdepodobnosť zranenia (natiahnutie...)
a akú výživu berieš ?

Rado777

A tá kompava gelo 3 je len taký doplnok a na tzv premazanie :D ale ináč to nieje bohvieaký zázrak bral som to chvíľu, rozdiel bol ale len v tom že kĺby si rýchlejšie oddýchli. A aj regenerácia po tréningu bola lepšia.

Rado777

Ahoj matqa mal som a dobrého len teraz som bez trénera, mením momentálne klub atď je to zložitejšie. Vieš len čo som mal trénera tak ten nebol moc dobrý bol super že pomohol v technike jazdy keď som to potreboval atď ale ináč stál za nič lebo povedal to máš len trošku preťažené to prejde atď a neprešlo.Bohužiaľ teraz mením klub takže sa sním nemôžem stretnúť, lebo stým prestal a bohviekde sa odsťahovali. Takže keď nastúpim do nového klubu tam my pomôžu len vieš ja som dosť tvrdý a ešte k tomu zlá povaha v tom že si nedám povedať, tréner aj hovoril že by si chvíľu nemal jazdiť ale ja som blbec vtedy nepočúvol. Teraz ľutujem. Ale bral som toto www.cykloobchod.sk , ale pôjdem za Športovým lekárom a určite my pomôže len si nedokážem vysvetliť prečo som to prehliadal a nerobil s tým nič, čo už teraz.