trhliny na rohovke

Laco24

ja som mal rohovku prepichnutú a zahojenie aby mi mohli vybrať stehy netrvalo ani dva mesiace... ak si teda dobre pamätám ale myslím že to tak nejak bolo

joni_

mam sjogrenov syndrom, bola som nedavno na vysetreni stitnej zlazy a vsetky hodnoty su v norme, takze jod snad nechyba, uz si nepamatam, ci bol vo vysledkoch z krvi aj jod?
hlavne ma zaujima ako to vyzera s hojenim rohovky, poctivo kvapem do oci, mastim, na slnku tmave okuliare, ale zatial to moc nepomaha.... a vitaminy a mineraly stale davam do seba

Peto T

joni: Prečo sú nefunkčné? Nedostatok jódu sa prejavuje aj poruchami štítnej žľazy, cystami na vaječníkoch a prsníkoch, nepravidelnou činnosťou vaječníkov, suchom v ústach, suchou pleťou, pálením záhy.

Peto T

Oko Ti vysychá kvôli šošovke, alebo samé od seba? Lebo suchosť očí môže byť spôsobená nedostatku jódu.

Liečba rohovky sa dá veľmi urýchliť primeranými dávkami vitamínu C. Pozri kap. očné problémy: rizikaockovania.sk

joni_

vyskusala som uz vsetky mozne kvapky... zabera to vzdy na chvilu, teraz musim kvapat pomaly kazdu pol hodinu co je dost na nervy. Snad sa to raz zase zahoji, dufam. Nema nikto skusenost?

bábofka

to ma mrzí. neviem ti poradiť ako dlho to potrvá, ale neskúšala si gélové očné kvapky? mali by mať dlhodobejší účinok ako bežné kvapky.