Feng - Suej a zdravie

Príspevok v téme: Feng - Suej a zdravie
ricky

Čo si myslíte o feng-šuej? Má to naozaj vplyv v ľudskom živote? Našiel som na tejto stránke -odkaz odstránený- Zvažujem prestavbu domu, neviem či má význam osloviť architekta,ktorý robí podľa zásad feng-šuej. Využili ste už niekto služby takého poradcu? Zaznamenali ste nejaký účinok? Ďakujem vám za odpovede.

estettik

ano, mas pravdu, tie interiery na tej stranke su pekne, ale aj cela ta stranka ma smrnc. paci sa mi. celkom dobre citanie. aj pekne na pohlad.

doubledog

nie, zatial som to nevyuzil, ale planujem tak spravit.
potom uvidim, ako to funguje.

inak, Cina je velmi uspesna civilizacia.

rena23

Mira, feng-suej je fajn, aj konfucionizmus, aj ajurveda, aj budhizmus, aj krestanstvo... aj vselico ine, ale s mierou. Keby existovalo nieco, co je schopne zarucit ludstvu dokonalu pozemsku existenciu, asi sme vsetci niekde uplne inde. Toto vsetko som pisala len preto, ze nemam rada, ked sa nieco nekriticky prijima ako jediny spravny system. Teraz tu mame "vychodny boom", lebo je to ine, exoticke, duchovne - idealne pre presytenu, unudenu, duchovne vyprahnutu zapadnu civilizaciu. Vsetko s mierou. Zo vsetkeho sa da poucit, vybrat to najlepsie bez toho, aby sa musel stat fanatickym nadsencom...

- mira

Tu treba vyjasniť, čo je podľa teba úpadok. Úpadok z pohľadu západu je neexistencia výroby a predaja. Takto by žili v úpadku primitívne kmene. Z ich pohľadu ale žijú šťastne a v súlade s prírodou. Naopak v úpadku žije západ - v morálnom marazme, postihnutý degeneratávnymi civilizačnými chorobami, ktoré sú na čínskom vidieku vzácnosťou, aspoň donedávna boli.

rena23

To su taki hlupi? Maju poznatky o tom, ako zit v absolutnej dokonalosti a nevyuziju ich?
P.S. - Upadok Ciny sa zacal na konci dynastie Tchang v 9.stor., prvi Europania tam pristali v r. 1514 (Portugalci). Co dodat, historia nepusti...

- mira

Pretože tam prenikli západné praktiky a čím viac ovládajú obyvateľstvo. číňania začali používať chémiu, piť mlieko atď.