náhly strach - panika, pomoc hneď!!

Príspevok v téme: náhly strach - panika, pomoc hneď!!
blackworld

viem, bude to znieť úplne smiešne, ale mne veľmi do smiechu nebolo a ani nie je.. od malička sa mi hnusia pavúky, priam sa ich bojím, no pokiaľ sú v teráriu, alebo úplne malé, tak mi je to jedno, horšie je, keď sa mi v byte zjaví fakt veľký pavúk ako dnes... nikdy v živote som nedostala taký panický záchvat ako dnes v kúpeľni, keď som vyšla zo sprchy na podlahe bol asi 6 cm pavúk, ktorý sa pohyboval, ja som jednoducho skočila späť do vane, ani neviem ako a asi päť minút som tam len tak stála a sledovala, kam mohol ísť a úplne som sa triasla, potila, plakala a myslela som, že už umrem,, nikdy by som si nepomyslela, žeby som dostala takýto záchvat z obyčajného pavúka. no a ďalší problém je, že neviem ako sa dnes priblížim ku kúpelni a vlastne, či sa vôbec pohnem odtiaľto z postele,, každých pár sekúnd sa obzerám či to nezbadám... čo mám robiť, keď som v takejto panike? raz musím vyjsť z postele :((

Lora K.

Ahoj!

Raz sa mi stalo cosi podobne - cistila som domacemu zvieratku pelech, chytila misku s vodou a na nej pavuk ako hrom! Skoro ma slak trafil!
No nejak som sa snazila odniest zviera (domace) z izby, potom som si nasadila gumene rukavice, vzala flasu od zavaraniny a povedala som si, ze budem hoci aj nahlas vrieskat, ale skratka toho pavuka

a) nebudem zabijat len preto, ze sa ho bojim (to mi pride hlupe)

b) vynesiem von pred dom, takze ho nebudem mat v byte

Ked som videla to chuda, ako sa zlaklo - mam na mysli pavuka, ktory sklopil nozky v sebe a triasol sa v tej flasi - tak som nejak odvtedy lepsie znasala pavuky (hoci inak som z vacsich na infarkt).

Pravidelne v lete rozne pavuciky vynasam von, aby sa mi nerozmnozovali v byte (mame stary dom so skarami). To sa mi zda ucinne.

Plus ak by som mala panicky zachvat, sla by som sa poradit s psychiatrom/psychologom, ci sa nemoze jednat o arachnofobiu (fobia z pavukou) a dohodla si terapiu, ako sa jej zbavit - da sa vraj. Drz sa, neboj sa, bez z postele a ked uvidis pavuka, skus si zachovat racio! Priprav si na nejake miesta rukavice a zavaraninove pohare, kam ho lapnes a vynes ho von! Dufam, ze sa ti ulavi postupne! Drz sa.

bb4751

Ahoj,neviem kolko maš rokov,ale na tom nezáleží--je jeseň a pavuk sa ťahá do tepla,maš smolu,že si ho zazrela -neboj sa ,veď on sa teba boji viac nesmieš panikariť,pavúk ešte nikoho nezožral a z postele pekne choď von,keď to neprekonáš ,tak sa ti strach a panika bude opakovať-čo sa chceš koli pavukovi liečiť-nazlosť sa zober do ruky lak na vlasy a striekaj naňho nohy sa mu polepia.Zober kompotovú flašu a zakry ho-tam zdochne.Ja som platila sestre 5 korún za zlikvidovanie pavúka kým ma to nedopálilo.A teraz ich trieskam pevnou topankou,aby náhodou neušiel a keď sa mi to nepodarí,tak nech si ide veď to neni zázrak,že je je i v tvojom byte.prajem Ti,aby si sa v živote nezľakla iných vážnejších veci-život je o inom ako o pavúkovi a to si musíš uvedomiť a nebuď poseroutka----len kľud a žiadna panika -keby som vedela kde bývaš ,tak ti ho idem zabiť a tebe dať lekciu.Ahoj pozdravuje bb.

blackworld

lenže ja sa tam nemôžem ani priblížiť a zabiť by som ton už vôbec nemohla, úplne sprostý strach, totálne trápne, ale ten kto niekedy zažil nejaký panický záchvat z hocičoho, tak vie...

knihu

Knihu a zabit, neviem co by si ine mohla robit. Pavuk ti ublizit nejak nemoze, ale je to hnusny pohlad, pre vas. ;)