Bez nalady, depresie

Príspevok v téme: Bez nalady, depresie
marhulka28

Ako sa dostat z depresii? Citim sa stale sama,po rozvode 4 roky, sice priatel, ale aj ten sa predomnou asi uz skovava... Neviem, snazim sa ci uz viest domacnost, pracujem, ale som stale smutna, casto placem, neviem sa uvolnit, mam slaby spanok, nechcem velmi chodit vo svojom volnom case medzi ludi. Priatel to bada takisto, ze som smutna - vyslovene sa mi uz aj vyhyba... Z mesta som sa odstahovala na dedinu (asi si tu nikdy nezvyknem). Doveru mam iba sama v sebe. V poslednom obdobi aj takmer denne siaham po alkohole, v praci sa neviem sustredit. Prosim pomozte mi, propadne poradte nejaku odbornu pomoc, prosim

crn

v prvom rade prestan s alkoholom,lebo to je najhorsi radca.Viem ze ti pomaha zahnat samotu,ale taha ta k zemi.To je prvy a podstatny krok,ostatne pomaly pride.

chillout

Dobrý deň...stala sa mi taká vec že sa mi narodila pred dvoma rokmy nemanželská dcéra. Nežijeme spolu a dcerku stretavam raz za dva týždne na dve hod. ale len v pritomnosti matky. Všetko je len na dohode medzi nami dvoma teda nieje to sudne podložené. Od tohto momentu som sa prestal pohybovať v spoločnosti vyhýbam sa ľudom pušťam si depresívnu hudbu a rad travim čas v samote a myšlienkami na smrť. Hambim sa ze som odisiel. Pred rokom mi na to ešte aj zomrela mamka. navštevujem psychiatra no je to uz dva roky a stale sa citim rovnako ... pomože mi niekto ? čo by som mal robiť ?

Pokánie

Len nie alkohol ! Treba sa dať na cestu pokánia, inej cesty nie je.Boh dal každému príležitosť ako z problémov von. Boh má veľa času , len mi sme netrpezlivý! Nikomu nechce zle, bol by zlý stvoriteľ keby svojemu chcel zle. Konajte pokánie a budete od zlých vecí v budúcnosti ušetrení.

ta3

a este predsa nieco, ak je to naozaj take zle, ze sama sa z toho uz nevies dostat, vyhladaj psychologa, urcite Ti to pomoze, drzim palce

ta3

Rozumiem Ti, lebo ja som tiez presla niecim podobnym, niekedy to naozaj trva dlhsie vyliecit sa zo stroskotaneho vztahu a rozvodu. Je vyborne, ze mas aspon doveru v seba samu, ale mala by si ju rozsirit aj o vedomie, ze dany stav je iba prechodny, cas urcite pomoze zahojit vsetky rany, len preboha, nedavaj sa na alkohol, lebo potom to pojde s Tebou rychlo z kopca dole a to predsa nechces, alkohol mozno pomoze uvolnit sa a zabudnut na samotu, ale iba na kratky cas, potom sa vsetko vrati, a este intenzivnejsie, lebo potom sa pridruzia aj vycitky atd. Pri depresiach clovek netuzi po spolocnosti, uzatvara sa viac doseba, co je pravdaze naskodu veci, preto snaz sa s tym bojovat a chodievaj medzi ludi, len tak sa chod prejst a vsimaj si zivot okolo seba, zdover sa kamaratke, rob co Ta tesi, rob si drobne radosti, tes sa z malickosti, vela citaj, aby si nemusela mysliet na to, co Ta trapi, ono sa to pomaly podda, uvidis, aj partner sa Ti prestane vyhybat, ked budes radostnejsia, bude radsej travit cas s Tebou ako teraz, ked si stale smutna, ja Ti drzim vsetky palce, aby si v sebe nasla silu danu situaciu prekonat, zivot je naozaj velakrat velmi tazky, ale ver mi, aj tak stoji zato, aby sme ho zili, ono po kazdom dazdi vyjde slniecko a mozno uz coskoro bude zase svietit aj pre Teba, drz sa, bud silna, ked sme sa rozviedli a sme same, este to neznamena koniec sveta

kikusa33

marhulka, nic v zlom, ale v takej dedine by trafil slak asi aj mna :)
nemozes sa vratit naspat? asi ti ten vztah s priatelom velmi aj tak neprospieva...

marhulka28

kikusa33 - pred manzelstvom som zila vo velkomeste - teraz v malickej dedine v inom state - neni tu absolutne nic, anilen potraviny, ked sa chces ist von prejst, bud ta nahanuju psy, alebo sa vlastne ani nemas preco ist prejst - samy stary dom, samy penzista... Ak chces ist do kina, mas pred sebou minimalne 35 km. A ohladne rozvodu mi zostal vo mne pocit viny a citim sa menejcenna, hoci to moje okolie nevie - hanbim sa za to.

kikusa33

No vidis - ide to takto od rozvodu... cize asi ten rozvod bol ten spustac... kolko ludi sa rozvedie a zije dalej? chce to len cas, postupne to pojde, aj ked pomaly... alkohol nie je riesenie na zabitie nudy... rob hocico ine. ked nemas zaluby, tak hoci aj pozeraj telku, citaj knihy, surfuj po webe... predstav si, ako si zila pred manzelstvom... vtedy si depresie nemala... co tak sa pomalicky vratit k svojmu predoslemu zivotu?

marhulka28

jojkaaaa - lenze ako zmenit to myslenie na pozitivne??? Neviem si s tym rady - vzdy, ked si myslim, ze uz bude vsetko dobre - vzdy dostanem kopanec a zas som uplne dolu... takto to uz ide od rozvodu...
kikusa33 - prestahovala som sa k priatelovi 250 km od mojho rodneho mesta a k tomu este aj do ineho statu... snazim sa existovat bez alkoholu, ale vzdy, ked sa citim sama, tak nemam ine co na robote. Nespijam sa vsak do nemoty - ja som rychla opica (3 piva a som hotova)