Kolonoskopia v narkóze

biela macka3

Nie je to až tak hrozné, dá sa to vydržať, aj keď je citiť tlak..ja som nemala narkozu a injekciu proti bolesti som si vypytala až celkom na záver - ale pôrod menej bolel.

joluska

mam velky strach s kolonoskopie dva krat som uz odmietla.brat ma rkv hrubeho cereva vyvod..ja mam problemy uz zo stolicov plnil sa mi konecnik sama som si musela vyberat stolicu.isla som k lekarovi odmietla som kolonoskopiu preto lebo som bola na gastro a ked vytahoval hadicu sekla mu od tej doby ma bolieva lava strana brucho napuchnute atd.dal mi kutalax je uz lepsie ziadala som najprv CT..a kolonoskopiu v plnej amneze.citala som ze sa v Uniome plati za to 10eur.radsej zaplatim ale nechcem tu bolest zazit kedze som videla ako vychadzali ludia s bolestami.mm s toho panicky strach aj ked mam uz 8 operacii za sebov.odporucaju to pri vedomi..dufamlen jedno ze narkozu nezneuziju lekari a nepojdu dalej ak by sa tam nieco naslo.viem ze aj su polipy musia prestat..maju predsa zrkadlo a kameru.ach boze ckam na schvalenie poistovne.dobre ze mam doporucenie od lekara kolonoskopiu v plnej amneze.aj tak sa bojim..

Katarina1511

Ja som bola na vysetreni kolono v narkoze u Milosrdnych v BA za doplatok 25€.(cakanie 2mesiace) Priebeh bol objednat sa, vybavit si u obvodneho vystrenie EKG, krvny obraz, biochemia cca tyzden predtym.Dva dni pred uplna hladovka a prijem tekutin. Den pred prehanadlo + vela vody.( na ktore mi dali recept pri objednavani) Vysetrenie prebiehalo ok. Pri vstupe mi dali nohavicky do ktorych som sa v kabinke obliekla. Po prezleceni si ma zavolali , polozili ma a strcili prst do zadku :) neviem co skusali, ale to bola jedina neprijemna vec za cele vysetrenie :) potom mi uz len pichli kanylu s tekutinou na uspatie. Odvtedy nic neviem. Po zobudeni som sa citila ako rano .. troska otapena, ale po par minutkach som bola ok. Nic ma nebolelo. Az po par hodinach ma bolelo v brucho ako ked mate vetry. To mohlo byt kludne z toho vzduchu co davali do mna, alebo z toho vsetkeho co som hned po vystreni pojedla :D Trvanie mojho vysetrenia bolo dokopy 50 minut. Ostatni tam boli ale dlhsie.1,5h + . Ak niekto vazne potrebuje toto vystrenie a zo strachu tam nejde, tak len odporucam a v narkoze... Dobre si pospi, troska si poprdi a ma pokoj.

Zdenicka

Moja dcera dnes absolvola kolnoskopiu v narkoze a super,uplne bez problemou mily pristup personalu a uplne bez poplatkou,velmi sa bala ale povedala kebyze este raz tak len tak.

saratica

Vcera som bola na kolonoskopii,injekcju som si musela doslova vyzobronit,akoze naladovka, neviem co mi to pichli ale nic to so mnou nerobilo,proti bolesti nic.Lekarka sa dost ponahlala bolo to na nej vidno,prezrela mi iba 50 cm creva ,povedala ze tam mam zrasty a dalej sa ani nepokusala zajst.Dost to bolelo,nabuduce kolonoskopiu iba v narkoze.

mmoonna

Mňa to teda tiež riadne bolelo. Najprv išiel doktor bez oblbováka, lenže už hneď na začiatku pri prvom ohybe mu to nešlo. Tak s tou hadicou kmásal nasilu, no skoro som umrela. Keď videl, že to asi nezvládam, tak potom mi sestrička pichla injekciu a potom si z toho nič nepamätám. No ale ja mám pooperačné zrasty, takže asi preto ma to tak bolelo. Bez injekcie ma tam už nikto nedostane. Ale na druhej strane poznám ľudí, čo hovoria, že to vôbec nebolí a je to úplne v pohode.

cogito

Dobrý deň,

ja som tiež pred dvoma týždňami absolvoval kolonoskopiu bez narkózy a bez ukľudňujúcich látok. Myslím si, že sa toho netreba báť. Avšak je pravdou, že každý na to môže reagovať trochu inak, niekto je viac citlivejší a niekto menej. Záleží aj na tom ako citlivo pracuje lekár. Ja som to absolvoval z vlastnej iniciatívy ako preventívne vyšetrenie. Sem tam počas vyšetrenia sa môže stať, že Vás to zabolí (ak tak najmä pri prechode zo zostupnej do priečnej časti hrubého čreva, tam je dosť ostrý ohyb), ale nie je to nič strašné. Úplne bez strachu chcem o 2 roky absolvovať ďalšie preventívne vyšetrenie, pretože veľmi často sa stáva, že toto vyšetrenie Vám zachráni život.

apač

hovno hovno vazeni - boli to jak svina.
ked ti nafuknu crevo ako galusku a do toho pchaju endoskop, cim sa zvysuje tlak, tak dostanes take priserne krce, ako pri desiatich hnackach....
iba v narkoze.

Lmk

mám kolono za sebou, absolut žiadne strachy, nič nije bolestivé..:) dostaneš " štip" inekciu otočíš sa a kukáš si na monitor v polooblbení na svoje črievko,a to dla dr. bol až v tenkom čreve, absolut pohoda...komplet narkozu si nechaj na iné " prípady" a nie na takúto banalitku...