Krivá chrbtica - hrb

Príspevok v téme: Krivá chrbtica - hrb
fasta

Ahojte všetci!
Mám problém. Viem, že mám skoliózu. Moja chrbtica je krivá, bojím sa, že sa mi robí hrb. Mám ju tak extrémne zakrivenú. Viete, tak ako má byť, no oveľa prudkejšie.Mám iba 16 rokov. Mama so mnou nechce ísť do doktora, vraj si to len namýšľam. Mám riadny " ciťák " že budem musieť nosiť korzet.Dokonca ma chrbtica bolí aj keď sedím v tých drevených stoličkách v škole alebo keď veľa chodím alebo nesiem niečo ťažšie. Ľudia, poraďte, mám sa ísť objednať sám, aké cviky? Máte korzet? Boli ste na operácii? Ďakujem za odpoveď :)

katka s

Mne rastie na chrbte "hrb".
Jeden doktor mi povedal, ze mam cvicit na zadne chrbtove svalstvo a druhy, ze na predne. Tak na ktore mam posla Vas ??????????

jajakarinka

Cuba........ahoj posilnovna je fajn a dobre robis len je dobre si najat aj trenera aby ti dal spravne cviky na tvoju diagnozu a musis ich spravne cvicit pokial nespravne cvicis tak vtedy si mozes uskodit

cuba9206

dobry den.:) ,chcel by som sa spytat mam skoliozu s akcnetovanouth-kyfozou,plecia a hlava predsudnute.zvyseny tonus .a zacal som chodit do posilovne,a neviem ci stym neskodim viac sebe robim aj tie cviky co ma naucili na rehabilitácii .

Dodo2705

Ahojte viete mi niekto poradiť, takisto mám krivú chrbticu(hrb) ale celý čas som na to kašľal, teda necvičil som a tak. čítal som tu príspevok že sa to dá napraviť len do 18ky a ja už mám dvadsať, tak chcem počuť niekoho názor či sa to dá ešte napraviť alebo nejako zastaviť. Keď píšem že zastaviť tak myslím to tak že túto chorobu má asi celá rodina s maminej strany, a môj ujo má už dosť veľký hrb, a ja nechcem vyzerať ako on.

jejna

ludia ja nosim korzet doktor mi povedal ze ho budem nosit maximalne 1 rok ale uz som v polovici druheho mala som ho zakriveny 25 stupnou a ze vraj sa mi to vyrovnava na zaciatku som bola velmi svedomita nosila 23 hodin denne ale teraz ma to prestava bavit mam 13 rokov a najviac ma to stve v lete ja chcem nosit kratke tricka!!!!! ale ako to mam riesit podla mna je to moc vidno poradte mi prosim