Chora

Príspevok v téme: Chora
neznama_xx

Dobrý večer prajem.Chcela by som sa poradiť,ako zvládnuť moje terajšie trápenie.
Mám 18 rokov..Ja viem,každý kto si toto prečíta si pomyslí..mladá neskúsena...ale nie je to tak.Mame pomáham už niekoľko rokov,pretože žijeme bez otca.Mama pracuje v robote,kde je od rána do večera.Takže je na mne,aby som uvarila a porobila doma všetko čo porobené má byť.Mám aj brata,takže to robím aj pre neho.
Pred nedávnom som sa dozvedela ze mám rakovinu krčka maternice.Ja to zvládam ako tak,ale skor si to odnáša tá moja zlatá mama.Snažila som sa jej to vysvetliť,že všetko bude ok,ale..Začala o tom čítať na nete a to jej asi moc neprospelo... Odišla z dobre platenéj práce,aby mohla somnou chodiť na chemoterapie,ale podľa mňa to je hlúposť.Ja viem čo mi chcete povedať..Že je to moja mama a chce mi len to najlepšie,že sa o mna bojí a pod.. ale k doktorom chodím sama od 15r.,tak.. Neviem ako by som jej mala ukázať že to zvladnem aj bez toľkého strachu o mňa.A ešte by som chcela dodať,že rakovinu nemám kvôli mojej hlúposti,ale..antikoncepcia a najhorši zlozvyk..fajčenie...ja viem...hlúpa som..ale až teraz som na to prišla..keď som na to doplatila.
Ďakujem :)

jajka001_

ona sa bude bat, ved si jej dcera :) a ako vidim, si velmi rozumna, skvelá, samostatná, šikovná, a som si ista ze to zvladnes. bud pozitivna, nieco z toho sa prenesie aj na maminu. držím palce.

delyy

moja kolegyna ma 36 rokov a ma rakovinu krcka maternice.Operovali jej krcok robili jej konizaciu,brala radioterapiu a chemoterapiu,chodila pritom aj do roboty.Potom ju po roku operovali,zobrali jej maternicu a teraz je v poriadku.Tak ti drzim moc palce.

neznama_xx

Ja práveže len idem začať liečbu.A preto sa tak bojí,že aké to bude... Jasne že aj ja mám strach,nie len o toto všetko...Život mám ešte pred sebou..A s mamou som sa o tom rozprávala.Prosila som ju aby pracovala tam kde chcela,lebo ta práca ju bavila a aj zarobila.S mamou mám úžasný vzťah,aký by som priala každemu.A preto som šťastná aj napriek tomu,čo je :)

jajkafr

neznama
tak ako píšeš je to tvoja mama a mamky znášajú každú bolesť svojho dieťaťa 100x horšie ako ich dieťa... chce pre teba to najlepšie... ak sa aj napriek chemoterapiám cítiš v pohode skús sa s ňou dohodnúť nech ide do práce, že ty to zvládneš... píšeš, že otca nemáte preto potrebujete aj nejaké tie peniažky a tých nieje nikdy naviac... chce to určite čas... kľudne sa s ňou porozprávaj... ak oznámia niekomu diagnózu rakovina je to strašný úder a zvlášť ak to oznámia tak mladému človeku...
držím palčeky nech ti liečba zaberá a dostaneš sa z toho...