Moja domena

Danielkaa

Přesně jak píše kolega výše, jedná se o SEO neboli optimalizace pro vyhledávače. A je to účinný nástroj jak dosáhnout ve vyhledávačích jako je Seznam nebo Google předních příček. Koukni třeba na tenhle článek topranker.cz a vůbec celý blog. Je tam spousta zajímavých a prinosnych informací pro (nejen) začínající podnikatele.

ele

Dakujem lost, nieco podobne mi ponukol jeden chalan, hacker, chcel za to nejakych 50 euro, ale bala som sa, ze by to nebolo dlhodobe, on by sa uz dalej nestaral co so mnou. Tak dakujem za navod ako na to, skusim to :)

lost

Este so mzabudol, ze teda tie blackhat by nemali byt pouzivane, ale sem tam sa ich snazi niekto popredavat, princip je priblizne nasledovny:
(i ked toto nie je blackhat, ale take co sa lahko predava)
zalozim si 100 blogov
napisem clanok o niekoho stranke
pouizjem tam klucove slova aj s linkom na stranku
zverejnim ich na blogoch
pockam kym ich google roboti najdu a zvysia mi rank vo vyhladavaci

lenze toto sa robievalo par rokov dozadu, ktovie ci to este funguje, ale tusim google sa snazi (alebo aspon snazil) eliminovat tieto duplicitne clanky.. ale vsobecne, ako sa dostat co najvyssie je asi prirodzeny sposob taky, ze mas linky na svoju stranku z inych stranok.

napriklad, ak sem hodis zivy link, tak to mas uz 1 "backlink"
alebo ak pises koment v blogu na akukolvek temu, tam napises svoju stranku - link, mas dalsi backlink.
najlepsie je mat backlink zo stranok z vysokym PR (PageRank) (napr pagerank.sk zisti PR stranky).. este sa zvykne pouzivat "vymena linkov" teda napr napises na stranku ze "partnerske stranky" alebo nieco na ten sposob, a hodis tam link, tiez to zvysi tie pozicie sa mi zda...

ak sa za tie 2-3 roky nieco nezmeilo v tomto :)

lost

to je SEO
Search Engine Optimalization
(ci tak nejak)

staci ak hodis do gogola

How to (do) SEO (for my site)

a nieco to najde :)
teda navod... ako na to

inac, stoji to od povedzme 10 eur (od nejakeho studenta) alebo az po 10 000 eur od profesionalnej firmy..

cize je to dost take variabilne, no ale existuju iste "BlackHat" metody ako sa dostat na 1. miesto, lenze Google napriklad za taketo praktiky banuje stranky (zmaze ich z 1. miesta a prepadnu sa hlkobo dole..)