Starecka agresivita

Laura1

Ahoj renka32,u Tvojej babičky sa vyvíjal tento stav postupne,alebo došlo k nemu postupne pri riešení iného ochorenia-napríklad srdca,alebo opuchnutých nôh apod.kvôli ktorým bola prijatá do nemocnice - teda do prostredia pre ňu neznámeho ?? Naša babička bola tiež hospitalizovaná,nemocnice nepozná-nebývala vážnejšie chorá.Toto nové prostredie ju úplne dezorientovalo,noha sa vyliečila,ale nás už nepoznala.T.č.vyžaduje opatrovateľskú starostlivosť-nie je to ľahké,striedame sa pri nej.Rozumie úsmevu,i komunikuje ,je nevládna-imobilná,nevie sa najesť a pretrvávajú u nej známky svedčiace pre demenciu stredne ťažkého stupňa.Je to vekom,pridruženými ochoreniami,celkovým stavom a najmä ťažkým životom,ktorý prežila.
Andrea1111 skúste u babičky aspoň nízku dávku liekov na utlmenie,tak ako Vám radí i p.doktorka,babička bude pospávať,nebude sa trápiť čo všetko ešte musí urobiť...My sme dávali Tiapru l/4 tabl.doobeda a večer l/2 tabl. -asi 2 týždne,mala ich doporučené v liečbe,i Oikamid ráno .Postupne sa stavy nekľudu zmiernili,teraz podávame iba lieky na tlak a srdce. Zdravím

hkbv

Su na to lieky, ktore neoblbnu do nemoty, ale stlmia prejavy agresivity a pomahaju pribuznym prezit tieto stavy u starych pribuznych.

ivana45

"nás ani nepozna ,neje ,nepije,a leži ,na posteli" - to nie je agresivita.
Agresivita je slovna (vulgarizmy, vyhrazky, zvyseny hlas), ramenna inak brachialna (facka, uder, kopanec) a aj menej napadna - manipulativna (domysli si, co chcem, vsetko robis spatne, ...).

andrea1111

tak je to asi jasne. moja babka ma tiez alzheimera, uziva sice lieky, ale nepomahaju jej. zacalo to stratou pamati, vsetko si zacala pliest, uz nas nepoznavala a nic si nepamatala. potom zacala chodit po byte a prenasat veci zo skrin do spajze a stale dokola, potom na dedka raz zobrala noz a chcela ho zabit, teraz uz len lezi a vykrikuje a vsetkym nadava. a nadava velmi vulgarne, hoci to nikdy predtym nerobievala. ona ma diagnostikovane ochorenie alzheimer, ale lekarka nam povedala, ze na to nie su lieky, iba ju utlmovat. to mama nechce, vraj je to surove. tak teraz znasame babkine surovosti voci nam. ale neda sa jej to vytykat, lebo je to ochorenie mozgu a za to nemoze. ktovie, ci to aj my nedostaneme, udajne je to dedicne.

renka32

vsak to neviem lebo lekari v nemocnici povedali ze maju podozrenie na starecku agresivitu ale ja si tiež myslím že to asi ma veď nás ani nepozna ,neje ,nepije,a leži ,na posteli .