Syndróm dráždivého hrubého čreva

Veronika3991

@lullalland a skusala si probiotika? tie ti pomozu dat creva doporiadku, minimalne neuskodia urcite. je viacero druhov, ci uz ta trapia hnacky, zapchy, plynatost... aha, tu je sikovny test, kde mozes zistit, ci ide o IBS a aj co by ti mohlo pomoct www.cojeibs.sk

RNG

Je sice pravda, ze hnacky mozu byt sposobene aj stresom, kde je potrebne sa destresovat co najviac, co radim kazdemu, lebo stres je vseobecne zabijak, ale vacsina IBS je vysledoki zleho travenia a travenie zavisi od dostatku kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik
Chybajuce sa samozrejme da doplnit podla jednotlivej potreby.

Strava ma byt co najpestrejsia aj ked delena strava robi mnohym ludom dobre.
Telo totiz vylucuje kyseliny a rozne enzymy na rozne jedla a ked clovek vsetko pomiesa do mis-masu, telo nevie vylucit casto dost potrebneho na travenie, najma ked to clovek dobre zapije po jedle, cim sa kyseliny rozriedia pod ucinnu hladinu na travenie a potlacenie mikrobov na jedle.

123Majka

Menej pracovat. Vela spat. Jest len cokoladu na hnacku. Je to hnackovita choroba z nervov a vela prace. Jest iba mucne jedla, nie ovocie, zeleninu a kavu, inak hnacka. Mna boli brucho, hnacky a vetry. Spanok zabera. Ak ani ten nie, tato choroba z nervov sa lieci na psychiatrii, 3mesiace. Ked clovek presedi cele hodiny na wc s hnackou a vetrami a bolestami

panta

Terezia ty si blazon.. teda v prvom rade by si sa mala snazit nim prestat byt.. lebo črevo je istym sposobom prepojene s mozgom, potom sa ti isto polepši..:) uvidiš. psychiater alebo psycholog ti moze dat neake lieky alebo si zahul to tiez moze pomoct:)

spozdarvom

analik

Ani som nevedel,že aj ja robim niekedy liečebný postup.
Keď mám trojdňový problem so zatvrdnutou stolicou, poriadne si naslinim prst a strčim si ho "tam".Niekdedy stači aby bol otvor analu dostatočne vlhký a "problém" je von. Mastičky som neskušal, možno skúsim a pretože muži nemaju pošvu ani popisovany spôsob.

analik

Ani som nevedel,že aj ja robim niekedy liečebný postup.
Keď mám trojdňový problem so zatvrdnutou stolicou, poriadne si naslinim prst a strčim si ho "tam".Niekdedy stači aby bol otvor analu dostatočne vlhký a "problém" je von. Mastičky som neskušal, možno skúsim a pretože muži nemaju pošvu ani popisovany spôsob.

adelka

Zápcha:
Po zjedení potravy sa výživné látky cenné pre organizmus vstrebú do nášho tela v tenkom čreve a nestrávené zbytky odchádzajú do hrubého čreva. Skôr než sa nestráviteľné látky potravy vylúčia z tela von v podobe stolice, hrubé črevo z nich odčerpá vodu, čím zahusťuje a formuje našu stolicu. Ak nechodíme na stolicu denne alebo aj viacero dní črevá sa prestanú hýbať a posúvať stolicu von z tela, pričom hrubé črevo odoberie zo stolice príliš veľa vody a stolica sa stane suchá a tvrdá. Namiesto trávenia nastúpi hniloba so všetkými sprievodnými znakmi. Telesný pohyb, dostatok vody, vláknina v ovocí a zelenine zrýchľujú vyprázdňovacie pohyby hrubého čreva. Nedostáva sa mu teda času na odstránenie prílišného množstva vody. Stolica ostáva mäkká, formovaná . Akt vyprázdňovania je príjemný.
Ak je defekácia problémom a nepomáha masáž či pohár teplej slanej vody a máte negatívny postoj k preháňadlám , skúste postup ktorý sa využíva aj pri konzervatívnej liečbe hemoroidov .
Pred samotným aktom defekácie si navlhčite analny otvor i jeho steny .S obľubou sa používajú čapíky a masti s protizápalovým, analgetickým a sťahujúcim účinkom. Tento postup uľahčuje defekáciu tým, že robí steny análneho otvoru ako i samotnú stolicu klzkou , a viac „súdržnou“, schopnou ľahšie opustiť telo. Taktiež samotné dráždenie análu pri zvlhčovaní zintenzívni reflex defekácie .
Ak po vyprázdnení mate stále pocit, že by ešte trocha išlo, skúste pri dodržaní základných hygienických zásad následovné . Strčíte si prst (prsty) do vagíny a cez stenu pošvy, ktorá je dosť tenká na to aby ste „niečo“ zacítili, pomalým pohybom pomôžete tomuto „kúsku“ von . Tento postup vychádza z toho, že pocit nedokonalého vyprázdnenia je najčastejšie zapríčinený zbytkom zatvrdnutej stolice tesne pred análnym otvorom. Tam sú nervové zakončenia, ktoré tento stav zapríčiňujú. Pretože stena pošvy susedí so stenou análu je tento postup často účinný.
Týmto jednoduchým úkonom sa zbavíte aj toho posledného zatvrdnutého kúska stolice vo vašom tele..

milanko

syndrom hrubého čreva.všetko je to bla bla o ničom.Ja som už v podstate skúsil všetky metody a bez výraznejšieh o úspechu Zdá sa mi,že všetky tieto metody sô len akási náplast na skutočnost,že lekári sami si nevedia rady z touto nepríjemnou črevnou poruchou.