Neista buducnost

Príspevok v téme: Neista buducnost
silwa

Ahojte, cely zivot trpim nerozhodnostou a vsetko ma bavi len chvilku. Preto sa bojim, co bude so mnou dalej...
Ked som studovala zakladnu skolu, nevedela som, cim chcem byt, tak som sla na gympel, nevedela som este, cim chcem byt, tak som sla studovat vseobecny manazment, po bakalarovi som zas nevedela, cim chcem byt, tak som sla v slapajach brata a sla som cestovat manazment cestovneho ruchu-teraz som 1-cka na inzinierskom stupni. Bojim sa buducnosti, uz teraz viem, ze nestudujem to, co budem robit:O( Citim sa velmi rozpoltene, na jednej strane by som chcela v zivote pomahat ludom, na druhej strane by som sa chcela dobre financne zabezpecit... Co mam robit? Myslite, ze za tie 2 roky uz budem vediet, ake je moje profesne poslanie? Kedy ste Vy vedeli, cim chcete byt? Da sa byt prospesnym spolocnosti a zaroven si zabezpecit standard, bez toho, aby som bola odkazana na rodicoch, bohatom priatelovi-to by som fakt nechcela:O(((

soffa

neboj silwa,v dnesnej dobe ti postaci vysokoskolsky "hociaky" diplom,mam na mysli to je jedno ci to bude ing,mgr,alebo ine a hlavne ZNAMOSTI.potom dostanes taku robotku ktora ta bude aj bavit aj ta uzivi,tak sa neboj

lost

Majkaaa,
a co tak seversne krajiny?
tam su dost bohaty, platy sestriciek udajne 5000 eur, aj naklady sice vyssie, ale nie v rovnakom pomere.
+ obyvatelstvo tam startne

- jazyk finsky

Majkaaa

Ha som na tom tak isto, na stednej som zistila že ma to stale šaha isť robiť do nemocnice sestričku. Vyštudovala som odevnictvo čo ma vôbec nebavi, lebo vtedy som na zakladnej ešte nevedela čo chcem robiť. Tak ma rodičia dali na to odevnictvo na sŠ. Po skončeni som nejako nemala odvahu isť znova na sš teda zdravotnu, nejako ma odradzalo, to že znova, matika, fyzika, chemia.. lebo som bola rada že som skončila jednu školu a znova to zažiť nato som nemala naladu. Teraz pracujem v jednej firme čo vôbec nesuvisi s odevnictvom, dobre tam zarobim a aj keď ma to tam nejamo nebavi zatial som tam iba kvôli peniazom. Popri tomuto zamestnani by som chcela si najsť niečo nejakeho koníčka po čom túžim a to je pracovať v nemocnici. Sestričky nezarabaju vela bolo by mi luto tých penazi čo teraz zarobim lebo som sama. tak sa niekedy skusim opýtať na pracu sanitarky aspon cez vikendy keď mam voľno.

lost

nic nie je iste.
ani dane. :P
ani smrt. :P

a ano, podla mna sa urcite dokazes uzivit sama a na urovni, len nesmies venovat vela myslienok ze "co ak, co ak"..
podstatne je skusat, nieco, hocico :)

ak nie praca, tak podnikanie.. i ked podnikanie na skolach nenaucia.. ale ak mas motivaciu, vsetko sa da...

tato vec trapiasi velmi vela ludi, povedal by som ze 9 z 10 :) ak nie 19 z 20, a brutalna vacsina z nich preziva, a kusocek stastia + motivacia + nejaky realnisticky ciel a je to naozaj dosiahnutelne :)

tiez som mal take myslienky ze AKO budem zit, a rozmyslal som priliz dopredu, 3-5-10-25 rokov, a presne detialne ze co a ako budem robit, no ked som od toho trosku upustil, tak somsa zavil myslienok.
ked vidim ze ako ako ziju ostatny. 6 z 10 ludi z ruk do ust, tak si vzdy spoemeniem ze zijem velmi dobre a nemam si na co stazovat (a to nie som bohaty, ani bohatych rodicov, ani bohatu priatelku), len tuzbu prezit, par snov, na ktore pomalicky "makam" :)

iste aj zalezi od toho co je "na urovni", niekomu staci garsonka a 30cm TV, a iny musi mat 250m dom a 250cm TV... cize to je take, individualne :) ale predpokladam ze si niekde medzi.. a na to sance urcite mas :) len si musis verit ;)

jajka001_

budes sa uchadzat o to, kde bude volne miesto, bude to miestne dostupne a financne vyhovujuce. ak bude viac miest a nahodou ta vezmu na viac miest, vyberies to miesto, ktore ti bude momentalne vyhovovat najviac. fakt sa tym netrap teraz.
skus si najst nejaku pracu ak to stihas popri studiu, nech mas prax a predstavu o zamestnani ako takom. tak aj skor zistis, co by si chcela a co ta zaujima a co nie.

silwa

jajka001_-len ja neviem, na aku poziciu sa mam uchadzat, ked netusim, co by ma bavilo-zaklady mam od uctovnictva, jazykov, prava, az po vedomosti o konstrukcii vozidla,... takze neviem, akou cestou sa uberat a na ake pracovne ponuky reagovat

jajka001_

netrap sa tym,malokto sa venuje tomu co vystudoval. najdi si dobru pracu kde aj zarobis, ked zabezpečis seba tak mozes zacat mysliet na to ako pomozes aj inym.

silwa

veves a Ty co studujes? ja som chcela ist povodne medicinu, ale vsetci ma od toho odhovarali, hlavne lekari pri konzultaciach:O( takze som nechala rodicov rozhodnut, kam som mala ist...

veves

toto aj mna zaujima, presne moj pripad...jedno vylucuje druhe, studujem nieco co ma zabezpeci mozno ale nepomaha to ludom a uz vobec ma to nebavi-resp. mi to nic nehovori....da sa taka kombinacia vobec najst?
asi to chce mat stastie. to maju herci, fotografi a pod. nie pracovnik v kancli.