Otázka na starších dospelých (30+)

Príspevok v téme: Otázka na starších dospelých (30+)
červený

Chodíte do práce, zarábate, staráte sa o chod domácnosti atď...
Stíhate mať popri povinnostiach aj nejaké koníčky? Alebo prídete domov unavený z práce, osprchujete sa, niečo zbaštíte a až do večera pozeráte telku prípadne si idete na chvíľu pospať? Alebo prídete z práce domov a začnete sa venovať niečomu čo vás bavý? Nejaké koníčky a pod.? Pýtam sa preto lebo moji rodičia žiadne koníčky nemajú. a chcem vedieť či je to takto v každej rodine alebo len u nás :/
Samozrejme môžu odpovedať aj mladší ako 30 ale keďže majú moji rodičia nad 30 tak aby to bolo čo najbližšie k odpovediam na porovnanie.

wowo1

navrhni rodicom ze s nimi chces niekam ist,,napr na nejaky hrad cez vikend,ci huby ci bicykel,
ci mesto ci nakupy
cez tyzden sa toho moc neda stihat ale aspon ty sa niecomu venuj, to nie je predsa o tom ci ta rodicia k niecomu vedu,ja som od malicka sama malovala, a hrala pisala a sama som sa prihlasila na kruzky

milli11

Neviem, ci som to prehliadla, ale neocitala som sa, co tvoji rodicia robia? AKo robotnici alebo v kancelarii? Ja robim ako robotnicka v dielni, treba aj rychlo robit, aj dvihat bremena. Ked pridem domov, chcem mat uz pokoj, oddychovat. Neviem si predstavit, zeby som si este hladala nejake konicky alebo sa hlasila do nejakych kurzov. Stane sa, ze nad tym niekedy pouvazujem, ale ako sa poznam, chodila by som tam mozno raz, dvakrat za polrok. Nejake dni sa stretnem s kamaratkami v kaviarni alebo aj vylet, turistika, ale to skor cez vikend alebo dovolenku. Niekedy je taky naval v praci, ze pridem domov, sadnem na gauc, nepozeram telku, nic necitam, len tak sedim a relaxujem a dokazem mlcat aj niekolko hodin. Mozno tvoji rodicia su na tom podobne v praci, preto doma uz chcu len relaxovat a vypnut.

soffa

nasi ked pridu z prace,tak sedia v obyvacke,daju si kavu,mama cita novinky,oco lezi na gauci s ovladacom v ruke.ak maju chut tak si zajdu do mesta,na prechadzku popripade na navstevu,alebo navsteva prida k nam,kedze mame dosttt velku rodinu.a kazdu sobotu chodia na chatu,..byvame v malom meste takze vsetko je po blizku,na huby,.a nedela je taka odychova,oco chodi uz 30 rokou,kazdu nedelu hrat futbal,vecer zas na futbal,alebo hokej ako divak,podla toho ci je zima alebo leto,a vtedy si mama dokonale odychne,lebo nikto jej nefundre popod nos cely den.asi tak

jajka001_

urcite to nie je tym, ze by si bol nezaujimavy alebo nudny. len mas strach. strach z neznameho, strach z noveho, strach ze sa strapnis? mozno, nenapada ta co povedat. poradim ti, povedz cokolvek, co ta napadne, nech je to akakolvek banalita, z toho vznikaju rozhovory.
ked si najdes nejake cinnosti, ktorymi zaplnis den, budes mat aj temy na rozhovor.

jajka001_

si jedináčik však?
nie si zvyknuty na kolektiv
nikto ta nikam nasilu netahal a ty nie si spolocensky typ.
najdi si nejakeho konicka, kde je moznost ze stretnes aj inych ludi a snaz sa s nimi komunikovat
napadlo ma pomahanie zvieratam v utulku. tam chodia dobri ludia. skus sa popytat ci nepotrebuju pomoc a budes so zvieratkami, tam sa namety na rozhovory urcite najdu. a aj pomozes, budes mat dobry pocit.

červený

Tak keďže žijem s rodičmi tak s nimi nemám problém komunikovať. Aj keď sa opýtam čo bolo v práci tak odpovedia a tým zasa komunikácia končí. A neviem ako ďalej pokračovať. Proste téma skončí skôr ako začala. Ale myslím si, že je to výhovou, že nemajú koníčky. Nehovorím, že boli vychovaný zle ale len "inak" na dnešnú dobu. A keďže ako vychovávali ich tak vychovávajú aj mňa a budem taký istý, a to nechcem. Lenže ako silný introvert nemám kamarátov s ktorými by som mohol ísť na to sprosté pivo ako sa hovorí. A tu na nete radíte aj VY! starší! a naši? ledva si zapnú solitare na PC teda aspom otec. Ale žeby som ich videl sa zaujímať o niečo tak to ani náhodou. Vy chodíte na túto stránku a pomáhate ale naši nič. Keď akože prídu a opýtajú sa čo bolo v škole tak čo sa dá na takú otázku povedať? Bolo tak super, že som skoro zaspal na telesnej v behu? :) Nie...
Keď si to tak zhrnieme tak: - som introvert
- neviem si nájsť kamarátov
- chodím kvôli tomu psychologičke
- a celé dni len rozmýšlam prečo som tichí, prečo sa neviem zaradiť do spoločnosti, čo ma brzdí, čoho sa bojím. Ale zatial som na to neprišiel. Neviem, som nezaujímavý? Nudný? Alebo de je problém?

jajka001_

myslim ze ak clovek nie je zvyknuty mat konicky v mladom veku tak ma problem najst si nejake v starsom veku a casto ich to ani nenapadne, ze co ,ako, kde. chybaju nam komunity, tv je zabijak času. mojej svokre ked odide tv tak to je to najhorsie, co ju moze stretnut.

janab

Nie je práca ako práca. Niekomu je práca koníčkom, takže nevie čo je to byť unavený z práce..niekto má zase prácu náročnú psychicky aj fyzicky a je rád, že je doma a má trošku pokoj pozrieť telku a ísť spať..tvoji rodičia asi toho za celý pracovný čas majú toho akurát na celý den dosť a sú radi, že môžu večer relaxovať..čiže aké koníčky?..sú radi, že sa dobre vyspia a ráno podho zase do roboty..a čo sa týka víkendov, tak žena má toho dosť, čo nestihne za týžden a muž je tiež celý happy, že môže ísť niekde von medzi mužov sa odreagovať, na pivo, či futbal a nedele?..typické..doobedu prejde veľmi rýchlo, žena navarí pre celú rodinu, poobede siesta a už o piatej večer je skoro tma a pred vami nový pracovný týžden plný lopoty...väčšina ľudí prežíva zo dna na den a nerieši koníčky..nemajú na to čas ani silu..možno viac muži majú toho voľného času ako ženy..nečuduj sa rodičom, že nemajú koníčky..viac si oddýchnu asi pri telke a ked je pokoj..od každého a od všetkého..hlavne, že je doma pohoda.