Škodia vitamíny?

We-bero9

Samozrejme, že najlepšie vitamíny sú prirodzene v ovocí, zelenine a niektorých potravinách, napríklad orechoch, rybách a pod. Nezaškodí však doplniť tieto vitamíny v správnych dávkach v zime vitamínom D, C a zinkom.

margaretka 56441

podla mna je uplne nespravne prijimat vitaminy v tabletach, je to pre telo neprirodzene, tabletky us pre lenivych :) a k tomu su v kazdej zelenine a ovoci ktore su velmi chutne, www.namzenam.sk tu sa dozvies aj ktore ovocie obsahuje presne ktory vitamin a naco je dobry!

BJ_2

Jane3230 - velmi sa mylis? Necitas komenty pod vitaminmi a niektorymi doplnkami? Mnoho ludi tam napisalo negativnu skusenost a varuju pred ich branim. Niektori dokonca skoncili v nemocnici na prahu smrti. Nakoniec sa zistilo, ze za tym bol dany doplnok.

Priklad... MSM, moze sposobit uvolnenie ortute do krvi. V malych mnozstvach je to ok, lebo telo ju zacne odburavat z tela. Ale, jeden pisal, ze skoncil v nemocnici a 2 roky bojoval o zivot. Nakoniec sa zistilo, ze prva davka MSM mu uvolnila tolko ortute, ze to dopadlo skoro fatalne.

Dalsi priklad. Vitamin A, 10000 IU, retinol. Je na trhu normalne, je to nebezpecna toxicka davka. Viac ludi to tam uz napisalo, ze po niekolkych mesiacoch brania mali problemy, ktore zmizli az ked vysadili vitamin A.

Vacsina ludi si branim doplnkov skodi. Venujem sa tomu roky, a mozem povedat, ze 99% ich berie zle... bud si skodia, maju chabe vysledky, alebo platia prehnane vela za nic (aj 3-4x viac, nez je nezbytne). Dalsim prikladom je kyselina listova, ktora v syntetickej forme skodi u coraz viac ludi, ktory ju kvoli genetickej mutacii nevedia premienat na aktivnu formu. Nadalej je natrhu, kvoli peniazom. Vie sa o tom. Ti mudrejsi uz doporucuju methylfolate. Lekari su 1000 rokov za opicami, a stale doporucuju tehotnym zenam synteticku kyselinu listovu, co im vobec nepomaha, naopak, casto im to skodi